Streszczenie z safari nurkowego od Safagi na południe...
Były też grubsze zwierzaki jak np ogromne polujące tuńczyki czy rekin, ale za daleko żeby coś sensownie nagrać.
http://www.youtube.com/watch?v=t_KWQwKxFyM (oglądać w 4K)
Wiek: 43 Dołączył: 14 Sie 2013 Posty: 399 Skąd: Białystok
Wysłany: 11-04-2017, 11:39
dariusznow napisał/a:
te zwierzaki wyglądały mi na osaczone i spanikowane
Sceny są częściowo stabilizowane/przybliżone stąd wydaje się jakbym był za blisko.
Myślę że rybki mają dużo więcej zmartwień na co dzień niż powolny bąblujący turysta...
Może spróbuj na forum wędkarskim popisać o uczuciach ryb łapanych na haczyk.
Napoleon rozpieszczony jajkami przez grupę rosyjskich turystów sam łasił się do naszych. Pomysłu z dokarmianiem nie pochwalam, ale film jest moim wspomnieniem i stąd jest taki a nie inny.
reszta to domysły i porównanie z moimi ostatnimi nurkowaniami i obserwacją podwodnych stworzeń
być może moje wspomnienia pokażą się w nuras.info
byłem też kilkakrotnie na safari i nurałem w wiekszych i mniejszych grupach wiec mam porównanie które zdecydowanie wskazuje na korzyść nurkowań w 2 - 4 osób
co do Rosjan to ja akurat trafiam na porząnych i bardzo porzadnych, czego raczej nie mogę powiedzieć o miejscowych.
ostatnio widziałem u jednego przewodnika (?) piłeczke celulojdową na żyłce w wiadomym celu
żeby było ciekaiej to napoleona nie spotkali, a my tak, no i bardzo blisko bo nauczony ( Hurghada Abu Ramada South gdzie duży napoleon praktycznie rezyduje)
Ale to już grubszy temat
Mam nadzieje, że nie poczułeś się urażony moim wpisem
Wiek: 43 Dołączył: 14 Sie 2013 Posty: 399 Skąd: Białystok
Wysłany: 11-04-2017, 22:58
luzik
PS. czy też zaobserwowałeś na przestrzeni kilku lat, że Egipt się zmienia?
Chodzi mi o ulice,samochody, nowe technologie i szeroko pojęta cywilizacja zachodu....
patrząc przez pryzmat Hurghady czy Sharm, to jak najbardziej
w Dahab juz nie jest to tak zauważalne
w Hamacie miałem super wizyty w rodzinie beduińskiej, ktorej niby cywilizacja nie skaziła, ale telefony komórkowe mieli wszyscy, ale tylko dorośli
podoba mi się ich podejście do wychowania dzieci, dużo by pisać, ale fotki to lepiej oddają
mam też serię fotek dzieci idących do szkoły, super widok, jak u nas w epoce mundurków i białych kołnierzyków
[ Dodano: 12-04-2017, 09:22 ]
temat rzeka
moja pierwsza wizyta z egiptowie to rok 2000
patrząc przez pryzmat Hurghady czy Sharm, to jak najbardziej
w Dahab juz nie jest to tak zauważalne
w Hamacie miałem super wizyty w rodzinie beduińskiej, ktorej niby cywilizacja nie skaziła, ale telefony komórkowe mieli wszyscy, ale tylko dorośli
podoba mi się ich podejście do wychowania dzieci, dużo by pisać, ale fotki to lepiej oddają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko