Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Od kiedy nurkujecie i ile macie nurkowan na koncie :)
Autor Wiadomość
Efcia 

Stopień: :)
Kraj:
Germany

Wysłany: 14-03-2017, 13:18   Od kiedy nurkujecie i ile macie nurkowan na koncie :)

Nie znalazlam takiego watku :)

Od kiedy nurkujecie i ile macie (rzeczywiscie) wykonanych nurkowan? :)

Pochwalcie sie :)

lukpep 

Stopień: ADV. EAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-03-2017, 13:38   

Zaczałęm we wrzesniu 2015 roku i wykonalem ok 70 nurkowan. Wyhamowalem sporo po urodzeniu 2 dziecka w 2016 (starsze mialo wtedy roczek). Staram sie raz na tydzien / dwa byc pod woda.
Zaraz po OWD przesiadlem sie na suchara zeby moc nurkowac caly rok a od marca 2016 nurkuje w sidemount. We wrzesniu 2016 zrobilem ABC ktore uwzam za jeden z fajniejszych kursow ktory duzo zmienia w komforcie plywania / wiszenia.
Mam nadzieje ze w tym roku bede gotowy psychicznie i umiejetnosciowo na Adv. Ean :)

Wieszkosc kolegow z forum ma pewnie z 10 razy bogatsze i dluzsze doswiadczenie - wiec korzystaj z ich wiedzy :)

Efcia 

Stopień: :)
Kraj:
Germany

Wysłany: 14-03-2017, 13:54   

lukpep napisał/a:
wiec korzystaj z ich wiedzy

Tak tez robie :)

lukpep napisał/a:
zrobilem ABC ktore

Mozesz wyjasnic co to za kurs??

lukpep 

Stopień: ADV. EAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-03-2017, 14:04   

Efcia napisał/a:

Mozesz wyjasnic co to za kurs??

ABC - Advanced Buoyancy Control PSAI

http://www.psai.pl/techd13.html

grol 

Stopień: CMAS P2, SS, Nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-03-2017, 14:08   

Efcia napisał/a:
Od kiedy nurkujecie i ile macie (rzeczywiscie) wykonanych nurkowan?

Te informacje niewiele wnoszą, ale co mi szkodzi...
Nurkuję od 2007, obecnie już dokładnie nie liczę, ale ok. 400

heyway 

Kraj:
Sweden

Wysłany: 14-03-2017, 15:03   

Na szczescie sa tu starsze dinozaury niz ja :)Pierwszy kurs zrobilem w 1991, ale tak naprawde i bez dluzszych przerw mocze sie od 1995. Ale ile nurkowan przez ten czas zrobilem to nie wiem.

CChheemmooll 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-03-2017, 16:50   

Mi w następnym miesiącu mija 10 lat od uzyskania pierwszego certyfikatu. Nurkowań nie liczę, w ostatnim roku około 50.

Jozio 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-03-2017, 16:55   

Nurkuję od 2011 roku niestety już coraz rzadziej z powodu braku transportu gdyż nie posiadam auta a targanie klamotów po pociągach i autobusach już nie na moje siły.

mi_g 

Stopień: P2,Cave,nTMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 08:44   

Efcia,
Zobacz na ten wątek z przed 1.5 roku Wasz rozwój nurkowy zobaczysz dużo szczegółów od różnych osób.
Zacząłem 2008 (a właściwie zimą 2007 ale kurs ukończony w maju 2008), na początek ok 50 nurów rocznie, później wzrost do około 90 rocznie a następnie spadek do 50.
Do spisu w "Wasz rozwój nurkowy" dodam :
2015 i 2016 około 50-60 nurkowań rocznie (w tym około 20 jaskiniowych rocznie).
2017 byłem w wodzie raz...

[ Dodano: 15-03-2017, 08:50 ]
Ta na szybko wychodzi ze przez 8 lat zrobiłem około 550 nurkowań z koło 15% jaskiniowych, 20% w morzu, pewnie ze 50% w kamieniołomach a reszta w jeziorach...

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2017, 09:40   

Nurkuję z książeczką płetwonurka od 40 lat.

Lecz ciekawszy jest inny fragment,
2005r zgłoszenie SCR specjalnego stałe ppO2, ciśnieniowo sporządzana odpowiednia mieszanina.
2008r SCR specjalny stałe ppO2, tlen zgromadzony chemicznie.
2010r modyfikacja dwu rodzin SCR do stałego ppO2.
Potem jeszcze dwa kolejne zgłoszenia, za parę dni następne.

pozdrawiam rc

wiecznychlopiec 

Stopień: Seal Team PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 10:04   

anarchista napisał/a:

Lecz ciekawszy jest inny fragment,

ciekawszy dla ciebie....

naprawdę musisz epatować w każdym temacie swoimi osiągnięciami?

prawdziwa dama nie musi powtarzać cały czas, że jest damą... czemu ty musisz?

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2017, 10:13   

wiecznychlopiec napisał/a:
prawdziwa dama nie musi powtarzać cały czas, że jest damą... czemu ty musisz?
W żaden sposób nie jestem damą.
Zawodowym awanturnikiem tak, dodatkowo z pokryciem merytorycznym na awanturnictwo.

Czepiać się możesz, gdybym pojechał ad personam, po kimś w tym temacie, tego nie zrobiłem.
Wypad "wiecznychlopiec".

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski 

Stopień: cave, adv nx, gue FT
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 14:26   

Ryszard

proponuję wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce i w każdy, naprawdę w każdym Twoim poście ten fakt będzie istniał.

nikt nie zapomni, a i Ty mniej będziesz musiał te fakty przypominać, choć wątpię aby ktokolwiek miał jakieś obiekcje w tej kwestii.

sam nurkuję 5 sezon i zrobiłem około 400 nurków róznistych

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2017, 14:39   

Andrzej Piekarski napisał/a:
proponuję wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce i w każdy, naprawdę w każdym Twoim poście ten fakt będzie istniał.
Krótko jesteś, kiedyś były stopki i wpisałem, ponieważ wielu uprawiało nachalny marketing, to zostało wszystkim schowane.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 14:56   

anarchista napisał/a:
Krótko jesteś,

długo, ale że zapomniałem hasła do mojego tajnego konta z Nick to uznałem, że sobie założę jak dorosły człowiek zgodnie z dowodem . W necie teraz wszystko można znaleźć to co się będę wygłupiał.

anarchista napisał/a:
to zostało wszystkim schowane.

należy z wnioskiem formalnym wystąpić do Darka aby w Twoim przypadku jednak to uznał, długofalowo jestem przekonany, że to przyniesie tylko plusy dodatnie :)

TYMOTEUSZ 

Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 15-03-2017, 15:00   

Nurkuje 9 lat, przez pierwsze 5 duzo bardziej intensywnie,tak teraz rzadziej ale wybieram ciekawsze miejsca. Z czasem zamieniłem ilość na jakość.

grol 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 15:18   

wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce

Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.

Andrzej Piekarski 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 15:22   

grol napisał/a:
Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.

może to nie polityczne, jednak ja pisałem poważnie, niech wszyscy to widza w stopce, a Ryszard nie będzie musiał tego pisać, sądzę, że jest inteligentnym facetem. Jak nie pomoże cóż c'est la vie

grol 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 15:31   

jest inteligentnym facetem

To co wyczynia na forach i portalach nie ma nic wspólnego z inteligencją czy wiedzą...

spłuczka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-03-2017, 20:21   

Nurkuję od 9 lat w zasadzie tylko w ciepłych wodach, średnio 20-30 nurków rocznie. Zatrzymałem się na AOWD bo więcej plastików do czerpania przyjemności nie jest mi na razie potrzebne :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu