Zaczałęm we wrzesniu 2015 roku i wykonalem ok 70 nurkowan. Wyhamowalem sporo po urodzeniu 2 dziecka w 2016 (starsze mialo wtedy roczek). Staram sie raz na tydzien / dwa byc pod woda.
Zaraz po OWD przesiadlem sie na suchara zeby moc nurkowac caly rok a od marca 2016 nurkuje w sidemount. We wrzesniu 2016 zrobilem ABC ktore uwzam za jeden z fajniejszych kursow ktory duzo zmienia w komforcie plywania / wiszenia.
Mam nadzieje ze w tym roku bede gotowy psychicznie i umiejetnosciowo na Adv. Ean
Wieszkosc kolegow z forum ma pewnie z 10 razy bogatsze i dluzsze doswiadczenie - wiec korzystaj z ich wiedzy
Na szczescie sa tu starsze dinozaury niz ja :)Pierwszy kurs zrobilem w 1991, ale tak naprawde i bez dluzszych przerw mocze sie od 1995. Ale ile nurkowan przez ten czas zrobilem to nie wiem.
Nurkuję od 2011 roku niestety już coraz rzadziej z powodu braku transportu gdyż nie posiadam auta a targanie klamotów po pociągach i autobusach już nie na moje siły.
Wiek: 52 Dołączył: 15 Mar 2010 Posty: 1532 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 15-03-2017, 08:44
Efcia,
Zobacz na ten wątek z przed 1.5 roku Wasz rozwój nurkowy zobaczysz dużo szczegółów od różnych osób.
Zacząłem 2008 (a właściwie zimą 2007 ale kurs ukończony w maju 2008), na początek ok 50 nurów rocznie, później wzrost do około 90 rocznie a następnie spadek do 50.
Do spisu w "Wasz rozwój nurkowy" dodam :
2015 i 2016 około 50-60 nurkowań rocznie (w tym około 20 jaskiniowych rocznie).
2017 byłem w wodzie raz...
[ Dodano: 15-03-2017, 08:50 ]
Ta na szybko wychodzi ze przez 8 lat zrobiłem około 550 nurkowań z koło 15% jaskiniowych, 20% w morzu, pewnie ze 50% w kamieniołomach a reszta w jeziorach...
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 15-03-2017, 09:40
Nurkuję z książeczką płetwonurka od 40 lat.
Lecz ciekawszy jest inny fragment,
2005r zgłoszenie SCR specjalnego stałe ppO2, ciśnieniowo sporządzana odpowiednia mieszanina.
2008r SCR specjalny stałe ppO2, tlen zgromadzony chemicznie.
2010r modyfikacja dwu rodzin SCR do stałego ppO2.
Potem jeszcze dwa kolejne zgłoszenia, za parę dni następne.
długo, ale że zapomniałem hasła do mojego tajnego konta z Nick to uznałem, że sobie założę jak dorosły człowiek zgodnie z dowodem . W necie teraz wszystko można znaleźć to co się będę wygłupiał.
anarchista napisał/a:
to zostało wszystkim schowane.
należy z wnioskiem formalnym wystąpić do Darka aby w Twoim przypadku jednak to uznał, długofalowo jestem przekonany, że to przyniesie tylko plusy dodatnie
wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce
Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.
Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.
może to nie polityczne, jednak ja pisałem poważnie, niech wszyscy to widza w stopce, a Ryszard nie będzie musiał tego pisać, sądzę, że jest inteligentnym facetem. Jak nie pomoże cóż c'est la vie
Nurkuję od 9 lat w zasadzie tylko w ciepłych wodach, średnio 20-30 nurków rocznie. Zatrzymałem się na AOWD bo więcej plastików do czerpania przyjemności nie jest mi na razie potrzebne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko