Witam
Chciałem się dowiedzieć ile MB na dzień dzisiejszy zajmuje strona Forum Nuras i ile baza danych do tej strony. Przeczytałem na temat problemów Darka i może będę w stanie coś wykombinować. Jak jeszcze można wyciągnąć dane jaki transfer jest miesięcznie to będzie extra.
Wysłany: 13-10-2004, 10:03
hej...
tez kiedys o to na priv pytalem (bo wydaje mi sie ze mialbym mozliwosci hostowania tego za free). Wydaje mi sie bo na 100% moglbym powiedziec gdybym znal dane dot. wymagan (bbaza danych, jej wielkosc, ilosc dzienna ilosc hitow)
Niestety chyba z jakichs powodów nikt nie jest tym zainteresowany, bo do dizsiaj nie dostalem zadnej odpowiedzi ....
Wysłany: 13-10-2004, 11:26
samo FN zajmuje ok. 100 MB
FTP 4 GB
ale to nie wszystko
jezeli chcecie pomoc to prosze podac jaki serwer mozecie zaoferowac i na jakim laczu
jezeli bedzie konkretna oferta na serwer za free interesuje mnie rowniez stosowna umowa ze skutkami prawnymi zeby pozniej sie nie okazalo ze ktos sie obraza i wylacza mi serwer.
Dlatego do tej pory stosuje rozwiazanie takie ze umieszczam FN na komercyjnym serwerze, place i wymagam.
Wysłany: 13-10-2004, 12:20
Niestety jesli chcesz umowy, skutkow prawnych to za to trzeba zaplacic. Forlumujac tego typu wymagania od razu mowisz - chce placic. Nikt nie postawi Ci za darmo site za darmo wiążąc sie umowami, a w nich karami umownymi etc, etc .... Mozna takie rzeczy zrobic na zasdzie gentelmenskiej umowy.
I wlasnie proponowalem - a i lacza i storage i poweru by nie zabraklo - dlaczego (masz to napisane w pryw.wiad. ode mnie)
Wysłany: 13-10-2004, 13:44
Wybacz marbo ale wiem jak sie wychodzi na ukladach "po znajomosci". Jest dobrze poki jest dobrze.
Jezeli chodzi o scislosc to ja rowniez moglbym postawic za free serwer w kilku miejscach jednak pewne parametry mi nie odpowiadaly.
Jak sie domyslasz potrzebne sa serwery promary i secondary zeby przeniesc domene.
Nie podales tez jakie masz lacza na swoim serwerze i na czym stoi serwer.
DarekS ma racje - nie mozna TAKIEGO forum mykac po nieznanych i byc moze niepewnych serwerach (nie mam zadnych zastrzerzen do osob, ktore oferuja pomoc ).
lepiej placic i co nie co wymagac . Forum tylko kilkakrotnie nie dzialalo z powodow znanych adminowi, ale to bylo krotkie i tyle. Patrzac na kilkuletnie uzytkowanie i sprawdzanie FN nie mam zastrzezen co do umyslu admina !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko