Wysłany: 10-10-2004, 20:57 Stowarzyszenie FN
Pytanie do "osób uprawnionych": po co zamieszczać na wizji kategorię "Stowarzyszenie FN" skoro nie można tam wejść. No, przepraszam, można wejść, ale od razu kłuje w oczy taki oto napis: "Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum"
Skoro "ktoś" ma tajemnice przed resztą użytkowników FN, to może warto skorzystać z GG, PRV lub e-maila...
Chyba, że takich co mogą czytać jest zdecydowanie więcej niż takich jak ja, czyli tych bez uprawnień.
Szaraki WON! (tak można by też napisać, zamiast "Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum")
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 10-10-2004, 22:12
Cytat:
Szaraki WON! (tak można by też napisać
aż tak to może mną nie tąpnęło, ale odczucia miałem podobne ("wszyscy forumowicze są równi, ale niektórzy równiejsi "). Myślę, że bardziej przyjaznym rozwiązaniem byłoby rozpoznawanie użytkowników i automatyczne dostosowywanie funkcjonalności dostępnych zależnie od namaszczenia/pomazania/wspólnego zdjęcia z Matką Teresą.
A reszta żyłaby w błogiej ciemności, bo przecie czego oczy nie widzą, tego i uszom nie żal
Jak dostać się do sekty?
Pewnie wysługa lat albo lojalność wobec systemu
Tak bardziej na poważnie to może przydałby się komentarz : kto może , kto nie może , dlaczego, i tak naprawdę po co ?
Wysłany: 11-10-2004, 08:48
Dzial STOWARZYSZENIE FN powstal po to aby w pierwszej kolejnosci ustalic statut stowarzyszenia. Ma tam dostep tylko grupa zalozycielska. Zrobilem ograniczenie dlatego zeby opracowac w miare szybko i bez zbednych dyskusji statut. Pozniej oczywiscie dostep beda mieli wszyscy członkowie stowarzyszenia FN.
Tez jestem ciekaw na jakiej podstawie zostala przesiana lista userow forum... Czyzby trzeba bylo spelniac okreslone warunki ??? Czyzby glownym kryterium wyboru bylo miejsce zamieszkania (ok 50% to W-wa). Podejzewam ze do grupy dodane zostaly tylko osoby ktore braly udzial (czynny lub bierny) w poscie.
Aston 428 Wrocław
bd* 535 Warszawa
GosiaS 121 Olsztyn
kjar 227 Szczecin
Kriss 502 Warszawa
Kuba 718 Warszawa
Mania 824 Warszawa
Marcin B 119 Warszawa
nuras5 570 Inowrocław
ocn 206 Olsztyn
Pedro 432 Warszawa
Pitt_M 182 warm-mazurskie
Radol 448 Warszawa
Ryszard Szwajcer 34 Polska południowa/ Bielsko-Biała
urwis 625 Szczecin
waldo 414 Kraków
czyzby pozostale 1500 (ponad) osob z forum nie moze nic ciekawego wniesc np. do rozmowy o statusie ...
moge zrozumiec ze ustalenie statusu to zecz trudna i wymagajaca skupienia w "kameralnym towarzystwie", ale nie potrafie juz zrozumiec ideii forum....
A jeszcze bardziej zagadkowa jest dla mnie nazwa GRUPA ZAŁOŻYCIELSKA
Dla mnie to !$%!#$^@$#&% poniewaz (nie obrazajac nikogo z w/w grupy) co niektore z osob wchodzacych w sklad klanu nie za bardzo braly czynny udzial w poscie ktory zapoczatkowal pomysl o Stowarzyszeniu FN.
Uwazam ze moze ja osobiscie moge miec nie za wiele do powiedzenia na temat Stowarzyszenia, Statutu itp., ale sa na forum osoby ktore na 100% moga miec duzo do powiedzenia a do tajemnej grupy nie moga sie dostac!! Mowa np o radcach prawnych, roznego rodzaju urzednikach itp.
troche sie rozpisalem ale............
pozdrawiam
silver111
a i jeszcze jedno ... juz moge sobie wyobrazic jak bedzie wygladal zarzad (czy jak to sie w przypadku stowarzyszenia nazywa)
Wysłany: 12-10-2004, 09:43
"i jeszcze jedno ... juz moge sobie wyobrazic jak bedzie wygladal zarzad (czy jak to sie w przypadku stowarzyszenia nazywa) "
Masz jak w banku stanowisko przewodniczącego komisji rewizyjnej - tam talenty detektywistyczne się nie zmarnują - a ile można napisać fiuuu .... pzdr- Kriss (tajny radca kancelarii utajnionej FN i cyklistów "
Wysłany: 12-10-2004, 09:55
Grupa zalozycielska jest taka jaka jest. Wybralem osoby najbardziej zaangazowane w to aby FN sie rozwijalo jak rowniez wszystkie imprezy towarzyszace byly organizowane z mniejszym lub wiekszym zaangazowaniem osob ktorym zaproponowalem udzial z grupie zalozycielskiej FN. Potrzeba bylo 15 osob i tyle tez wybralem.
P.s. Kriss masz racje, tacy agenci nam sie przydadza
czyzby pozostale 1500 (ponad) osob z forum nie moze nic ciekawego wniesc np. do rozmowy o statusie ...
O statucie.
silver111 napisał/a:
A jeszcze bardziej zagadkowa jest dla mnie nazwa GRUPA ZAŁOŻYCIELSKA
Dla mnie to !$%!#$^@$#&% poniewaz (nie obrazajac nikogo z w/w grupy) co niektore z osob wchodzacych w sklad klanu nie za bardzo braly czynny udzial w poscie ktory zapoczatkowal pomysl o Stowarzyszeniu FN.
Uwierz, że bycie członkiem założycielem, to żadna fucha. Tacy członkowie między innymi odpowiadają własnym majątkiem za finanse stowarzyszenia. Mają trochę obowiązków nałożonych przez prawo, a niekoniecznie jakiekolwiek prawa.
I przestańcie tropić w tym aferę - jak ja to rozumiem, stowarzyszenie powstaje w celu zalegalizowania finansów forum. Czytanie i pisanie na forum nie musi być związane z członkostwem w stowarzyszeniu. No, chyba że zostanie to zapisane w statucie, ale administrator może wyrzucić kogolwiek z forum bez zakładania stowarzyszenie - bez niego ma nawet łatwiej.
Masz jak w banku stanowisko przewodniczącego komisji rewizyjnej - tam talenty detektywistyczne się nie zmarnują - a ile można napisać fiuuu .... pzdr- Kriss (tajny radca kancelarii utajnionej FN i cyklistów
Kriss - myslalem ze to stanowisko juz sobie zaklepales
Cytat:
P.s. Kriss masz racje, tacy agenci nam sie przydadza
Widze ze poczucie humoru trzyma sie wszystkich - to bardzo dobrze.
Cytat:
O statucie.
Wytykanie literowek mysle ze mozemy sobie podarowac.
Co do udzialu w organizowaniu wszystkich imprez, to nie mam pojecia kto i jak duzo wniosl w to swojej pracy.
Zadalem tylko pare pytan, i dostalem na to pare odpowiedzi
W moim poscie nie napisalem slowa o sobie. Nie jestem jakims aktywnym userem forum, ale podejzewam ze sa wsrod nas osoby ktore mogly by sie tam przydac (pisze o grupie pracujacej nad STATUSEM).
Mozna przeciez dac mozliwosc pisania w Stowarzyszenie FN tylko okreslonej grupie, a reszcie mozliwosc biernego przypatrywania sie dyskusji. Mozna takze taka dyskusje moderowac, ale z tym ktos mial by duzo pracy.
Wysłany: 13-10-2004, 20:14
Ale się zagotowało! Przepraszam!
I dzięki za to, że zniknęła kategoria opisana w pierwszym poście (przynajmniej ja jej nie widzę). Czego oczy nie widzą...
A kiedy ruszy stowarzyszenie?
I czy już wiadomo kto i jak bedzie mógł zostać członkiem (zarządu )?
Stopień: CMAS***
Wysłany: 15-10-2004, 09:24
silver111 napisał/a:
a tak powaznie to ja tam ida prace nad statutem stowarzyszenia?
silver
Wlasnie!
Czy zamierzacie opublikowac gdzies projekt Statut w celu zebrania komentarzy grupowiczow? Rozumiem, ze latwiej i sprawniej sie przygotowuje dokumenty w waskim gronie, lecz wydaje mi sie ze po takim przygotowaniu "w miare ostateczna wersja" powinnna byc przedstawiona wszystkim grupowiczom.
Oczywiscie majac 15 osob mozecie zalozyc Stowarzyszenie a nastepnie proponowac nowym czlonkom wstapienie w jego szeregi na ustalonych przez Was zasadach. Tylko ze chyba nie o to chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko