Wysłany: 22-10-2004, 18:01 Drobny wkurzacz
Od jakiegoś czasu (chyba od ostatnich zmian na forum) mam dziwne ustawienie strony: pojawia mi się pasek przewijania na dole strony, czyli wygląda to tak jakby strona była za szeroka w stosunku do ekranu (od razu dziekuję za rady w stylu: zmień monitor!!!). A więc albo widzę KTO napisał, albo widzę CO napisał. A nie mogę zobaczyć całej szerokości strony. Może coś zepsułem w ustawieniach przeglądarki? A może to zmiana na FN?
yvette [Usunięty]
Wysłany: 23-10-2004, 20:45
ja tez tak mam....ale to jest zwiazane chyba z rozdzielczoscia....wiec ustawieniami ekranu w panelu sterowania....CHYBA...
No i nikt nie chce pomóc. A wkurzacz wkurza!!!. Nie mogę tego zlikwidowac.
Próbowałem przeglądać przez MSIE (tego wszakże uzywasz) i experymentowałem z różnymi opcjami, ale nie udało mi sie doprowadzić do sytuacji o jakiej piszesz. Oczywiście wynika z tego jedynie, że to nie ustawienia w Twoim MEIE są tu winne.
Radykalnym rozwiązaniem jest, moim zdaniem, przejście na Operę, lub Mozillę. Każdy z nich jest zresztą (moim zdaniem) lepszy od MSIE.
Od jakiegoś czasu (chyba od ostatnich zmian na forum) mam dziwne ustawienie strony: pojawia mi się pasek przewijania na dole strony, czyli wygląda to tak jakby strona była za szeroka w stosunku do ekranu (od razu dziekuję za rady w stylu: zmień monitor!!!). A więc albo widzę KTO napisał, albo widzę CO napisał. A nie mogę zobaczyć całej szerokości strony. Może coś zepsułem w ustawieniach przeglądarki? A może to zmiana na FN?
Chyba wiem o co chodzi: jeśli w opisie pod zdjęciem jest dużo, skrypt próbuje napisać to w jednej linii (nie zwija wyrazów).
U mnie wtedy pierwsza kolumna (z autorem) robi się bardzo szeroka.
Co prawda przewijać okienka nie muszę, bo mam duży monitor , ale jest to denrewujące - to prawda.
Pytanie do adminów - czy da się tak zrobić, żeby np. stopnie nurkowe były wymieniane jeden pod drugim (zawijane), a nie w 1 linii?
orzech
Wysłany: 02-11-2004, 12:54
Sorry ze podpinam sie pod ten watek - ale ja tez mam swojego wkurzacza.
A oto objawy:
Pod profilami niektorych uzytkownikow nie widze pelnych danych (np ilosc postow), od kolegi Toms, w tresci widze tylko "?" lub "!" choc z tresci postow wynika iz pisze on normalnie tzn "literkami". Jakies pomysly??
Wysłany: 03-11-2004, 22:19
Znalazłem rozwiazanie: Wystarczy zmienić rozdzielczośc ekranu. I po kłopocie!
Pasek przewijania na dole strony zniknął.
Drobny wkurzacz już nie istniej! Zabiłem go!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko