Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:19
Jak to fajnie ze FN jest moderowane....
Autor Wiadomość
Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 15:09   Jak to fajnie ze FN jest moderowane....

I kolega Klaudi (zreszta zarejestrowany na Forum) nie moglby tutaj napisac tak grzecznego, milego i sympatycznego posta jak na pl.rec. Dla sprawiedliwosci sekty - tam tez dostal ochrzan od nie tylko uzytkownikow FN.
Ale warto przeczytac, polecam....
Mania

mariulo 

Wysłany: 30-05-2005, 15:31   

Witam
Zapewniam, nie warto tego czytać. O ile planując wyjazdy na nurka do tej pory brałem pod uwagę mozliwości skorzystania z zaproszeń autora grzecznego, milego i sympatycznego posta jak na pl.rec. , to zmieniam zdanie. Nigdy!
Pozdrawiam
:asthanos:

Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 16:17   

Ale i tak zawsze się zdarzy ktoś kto napisze: "on ma trochę racji". Może warto być chamem i tak ktoś przyklaśnie naszemu chamstwu. No całe szczeście ze można sie wyrzyć na onecie...

urwis 

Stopień: CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 16:26   

"Pedały z Forum" tym postem zostałem przez Klaudiusza obrażony i żądam przeprosin.

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 16:27   

Czyżbym był pedałem? Hmm.... Trochę się nie poczuwam.... Widocznie zawsze jestem po "właściwej" stronie...

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 16:38   

TomM i reszta
napisalam to co napisalam bo jestem rownie zbulwersowana co Wy (choc trudno mnie obrazic ksywka "pedal" :mrgreen: ). Ale prosze Was - nie wykorzystujmy tej okazji do tego by sie przyczepiac do innych i robic osobiste wycieczki wobec innych - no poza autorem uroczego posta na pl.rec :22: dlatego TomM musialam troche zedytowac Twojego posta...
Mania

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2005, 16:41   

Mania napisał/a:
TomM i reszta
dlatego TomM musialam troche zedytowac Twojego posta...
Mania

I tu wlasnie pojawia sie problem wycielas fragment o decoplannerze a szkoda bo wlasnie w ten sposob pokazujesz ze FN nie zawsze jest bezstronne.
Pozdrawiam Scaner

Jarek Sieminski 

Stopień: AOWD/Nitrox SDI/TDI
Wysłany: 30-05-2005, 16:56   

Wyjatkowo zgadzam sie ze Scaner'em.

Nie wydaje mie sie zeby byla konieczna moderecja oryginalnego posty TomM'a.
Tym bardziej ze taka ingerencja zmienia, czasem drastycznie sens cudzej wypowiedzi.

Jesli cos NA PRAWDE trzeba zmoderowac, to wywalic zupelnie, a nie edytowac cudze posty, to pachnie manipulacja.

pzdr,
JArek

Mam wrazenie ze czasem niektorym moderacja myli sie z cenzura.

TomM 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 17:03   

No to spróbuję ponownie. Niektórym, zabierającym głos w sprawie "pedalskiego forum" na pl.rec, niektóre niezbyt fundamentalne (bo o funt kłaków i kto komu bardziej przysra) spory strasznie zalegają na wątrobie, skoro podnoszą tamte wątki ponownie. Nie wiem jednak, czy nie są zbyt zapamiętali, albo inaczej, czy przypadkiem przez nawiązanie do tamtego sporu nie przemawia zupełnie inna, świeższa sprawa i bolesna chyba dla wszystkich...

Bania 

Wysłany: 30-05-2005, 17:06   

dla mnie to nawet zabawne -
i tak oba forum sie czytaja nawzajem powszechnie to wiadomo,
a taka bezsilnosc przebija z Kladiusza krzyku - inwencja mu jednak nie brak trzeba przyznac - ze dla kogos kto dawno nie slyszal takiej serii bluzgow w ojczystym jezyku to az sie rzewnie kolo serca robi...ech..
Klaniam sie
Bania

zabierek
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2005, 19:21   

TomM
Do mnie pijesz, wiec ci odpowiem.
Nie. To nie nowe sprawy a jedynie forma i sposob zalatwienia tamtej. Dal mnie to bylo wlasnie oddanie "idei" FN. W temtej chwili to "forum" sie dla mnie skonczylo, w kwestiach mertyorycznych. Obiektywizm - "0". Ewidentne reklamowanie lamania prawa bylo popierane i maskowane przez FN, moja prywatna korespondencja ignorowana itd.
Nie che mi sie do tego wracac. Jesli tak sie dzieje z kazdym, kto wystepuje przeciw "krewnym i znajomym królika" to tylko zyczyc powodzenia i podziekowac.

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2005, 20:22   

Jarek Sieminski napisał/a:
Wyjatkowo zgadzam sie ze Scaner'em.

Kiedyś musi byc ten pierwszy raz :mrgreen:
pozdro Scaner

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 21:09   

uhmmm ja też bym chętnie przeczytała tylko jakoś nie wiem o czym mówicie :???:
tzn wiem o jakim innym forum......ale yyyy.......poproszę link :lol:

<- -----blondynka :oops:

z góry dziękuję
Kasia

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 21:12   

Strona glowana Sekty
Klikamy na "najnowsze watki", potem juz raczej wiadomo na ktory watek dokladnie...[/center]

Bogen 

Stopień: instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 21:14   

KasiaK napisał/a:
uhmmm ja też bym chętnie przeczytała tylko jakoś nie wiem o czym mówicie :???:
tzn wiem o jakim innym forum......ale yyyy.......poproszę link :lol:

<- -----blondynka :oops:

z góry dziękuję
Kasia

Nie wiem czy jest sens tracic czas na czytanie tych bzdur, ale skoro prosisz.
Sama ocen.
pl. rec. nurkowanie

Madejski 

Stopień: Nurek
Wysłany: 30-05-2005, 21:24   Re: Jak to fajnie ze FN jest moderowane....

>>Jak to fajnie ze FN jest moderowane....<<

Tam myślę że cieszyć sie z tego muszą ludzie bardzo (jak by to nazwać aby nie obrazić) powiedzmy nie do końca rozwinięci.
Jeśli ktos woli aby za niego ktoś usuwał informacje (nie ważne jakie) to znaczy że sam tego nie potrafi. Nie potrafi ocenić co jest dla niego dobre a co złe.
Straszne.
A moderator zawsze bedzie subiektywny. Wszystko powycina tak jak mu sie podoba. Mniej wiecej jak telewizja za "tamtych" czspów. A ja głupi myslałem że to juz nie wróci.

Cenzura!!!

Jacek Madejski

Bogen 

Stopień: instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 21:43   Re: Jak to fajnie ze FN jest moderowane....

Cytat:
Tam myślę że cieszyć sie z tego muszą ludzie bardzo (jak by to nazwać aby nie obrazić) powiedzmy nie do końca rozwinięci.
Jeśli ktos woli aby za niego ktoś usuwał informacje (nie ważne jakie) to znaczy że sam tego nie potrafi. Nie potrafi ocenić co jest dla niego dobre a co złe.

I wlasnie o to chodzi. Sa ludzie, ktorzy potrafia ocenic co dla nich jest dobre, a co zle i z tego wlasnie powodu zdecydowanie chetniej odwiedzaja forum nuras a nie pl. rec. Tu przynajmniej nie musza " wpadac" na obrazliwe posty.
To jest moja TYLKO I WYLACZNIE MOJA decyzja, ze czytam to forum.
Godze sie na to,aby moderator sam ocenial i ewentualnie eliminowal posty zawarte min w przedmiotowym watku.
Czy duzo trace? Jak niestety zauwazylem NIE.

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 23:14   

Totalnego chamstwa,obejmującego prawie kazdą dziedzine życia,mam dość na codzien.I dlatego(międzu innymi) lubię odwiedzac to forum-aby cieszyc sie dyskusja na siłę argumentów,a nie na argumenty siły.Moderowanie nie ma nic wspólnego z cenzurą-po prostu trzeba się zastanowic PRZED napisaniem posta co i jak chce się powiedziec.Nie chcę,aby nasze Forum stoczyło się do poziomu pl.rec

TomM 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 23:34   

zabierek napisał/a:
popierane i maskowane przez FN, moja prywatna korespondencja ignorowana itd.

Może trochę szkoda, że tzw. "ogół" - a więc także ja - tego nie wie. Nie potrafię się ustosunkować do tej sprawy, bo to wszystko działo sie niejawnie. Ani ja, ani nikt ze zwykłych użytkowników nie wie co działo się na "forum niejawnym" ani też jakie było "drugie dno" całej sprawy. Miałem kiedyś zastrzeżenia do metodyki moderowania na forum. Sugerowałem, aby zostawiać "ślad" moderowania, aby tzw. ogół miał choć ogólne pojęcie, co się wydarzyło. Dowiedziałem się jednak, że to forum prywatne, więc nic mi do tego. Widocznie nie zaliczam się do krewnych i przyjaciół królika i jakoś dobrze mi z tym. Traktuję to wszystko z mocnym przymrużeniem oka, tak jak wiele osób.

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2005, 23:41   

dziękuję za link,
przeczytałam.....nie omieszkałam również odpisać ;-)

a tak btw, szkoda nerwów
pozdrawiam
Kasia

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu