Bedac na pieknej wyspie pod milosciwie panujacym JGM rozpedzny
wielka okazja pod tytulem tania elektronika (wszystkie te wyspy
ponoc sa jak wielka strefa wolnoclowa) nabylem aparacik (to chyba
odpowiednie slowo) Konica Minolta Dimage X50.
Pozytywne doswiadczenia z poprzednia wersja - no moze nie poprzednia
tylko pierwsza sklonily mnie do tego zakupu. Jest rowniez do tej
paczki papierosow obudowa podwodna do 40m - MC-DG400.
Nie mam doswiadczenia z fotografia podwodna. Co mysllicie o tym zestawie?
Bede wdzieczny za wszelkie pomysly i sugestie, no moze za wyjatkiem
tych w rodzaju: wsadz se w buty bedziesz wyzszy (no, byc moze to
calkiem dobry pomysl).
marcin ttt
Wysłany: 17-08-2005, 14:21
Witaj,
Nie fotografowałem X50, ale miałem możliwość testowania jednego z jej poprzedników. Opinia - miła zabawka. Ale brak szans na podłączenie zewnętrznych lamp błyskowych jak i manualne sterowanie parametrami ekspozycji. Brak też akcesoriów typu konwertery. Minolta nie rozpieszcza nurków a i firmy niezależne niewiele do jej produktów oferują. Jeśli mślisz poważnie o robieniu zdjęć pod wodą to X50 zostaw sobie na powierzchnię, a pod wodę wybierz coś bardziej odpowiedniego - Olympusa, Canona lub Nikona przed zakupem odpowiednio dobierając model do swoich wymagań.
No coz, w zasadzie spodziewalem sie podobnej odpowiedzi
Pewna korekta ekspozycji jest mozliwa w tym modelu.
Wlasciwie przymierzalem sie do 7070 i chyba zostane przy tym, a ten bedzie na imprezki.
Witam, "bawię" się trochę w zdjątka jego poprzednikiem Minolta XT. Nie jest to mistrzostwo swiata, ale zdjęcia całkiem są ( jak dla mnie ) ciekawe. Do gazet pewnie niechetnie ale dla siebie, dlaczego nie ?? Mam kilka na plfoto tu masz link : http://plfoto.com/uzytkow...rname=Jackolini
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko