Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
PADI KONTRA CMAS
Autor Wiadomość
bullet8 

Stopień: P 1
Wysłany: 01-11-2005, 17:56   PADI KONTRA CMAS

Mam pytanko, pradopodobnie była ta sprawa już na forum poruszana, ale ja niestety nie doszukałem się.
Interesuje mnie o co chodzi z mówieniem która z organizacji jest lepsza. Często bowiem rozmawiając z różnymi nurkami czy to z PADI czy CMAS zauważam wyraźną awersje jednych do drugich(nie chodzi mi o to że sie jako ludzie nie lubią:)). Ci z PADi mówią że CMAS jest gorszy ci z CMAS że jest na odwrót. To że każdy człowiek uważa że jego organizacja jest lepsza jest dla mnie zrozumiałe. Nawet na kursie nurkowym instruktorzy wyraźnie pokazywali mi to że PADI (ja robiłem CMAS`owskie uprawnienia) jest gorsze.

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 01-11-2005, 18:04   

A ja znam grupe CMAS przyjazniaca sie z PADI ze wzajemnoscia. A tak wogole to ludzie majacy ostre flustracje wymyslili te pseldo bariery. To jest jak z boksem 100 organizacji ,ktora lepsza...? Proponuje zawody ktora organizacja lepsza taki turniej nurkowy aby raz na zawsze zakonczyc dywagacje na ten temat. Dolaczmy jeszcze SSI!!

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2005, 19:03   

Nurofen napisał/a:
Dolaczmy jeszcze SSI!!

I GUI :22:

bullet8 

Wysłany: 01-11-2005, 19:58   

Nurofen napisał/a:
A ja znam grupe CMAS przyjazniaca sie z PADI ze wzajemnoscia.

Ja również nam ludzi z CMAS i PADI którzy się przyjaźnią, ale akurat nie o to mi chodziło, chodziło mi własnie o te różnice które są pokazywane. Jakie toróżnice i czy faktycznie to prawda

Przemek 

Stopień: DM+dry suit+nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-11-2005, 21:01   

Bullet odpuść sobie...
To już dawno się wszystkim znudziło..
A jeśli mówisz prawde i cie to fascynuje to poczytaj sobie archiwum sekty..
Echh myślałem że już nie będzie takich postów.. =\

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-11-2005, 21:28   

Przemek ma racje - nuda, po prostu nuda....
Mania

bullet8 

Wysłany: 01-11-2005, 21:46   

Przemek napisał/a:

To już dawno się wszystkim znudziło.. =\

Wybacz Przemku że mój temat cie poirytował wcale nie miałem zamiaru kogokolwiek denerwować.:sad: Mnie poprostu to naprawde interesuje, szukałem na forum dość długo może niezbt dokładnie, zrobie to jeszcze raz.

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-11-2005, 22:53   

scaner napisał/a:
Nurofen napisał/a:
Dolaczmy jeszcze SSI!!

I GUI :22:

GUI jest the best :22:
a'propos Kamyk ucichł ?

Piterek 

Kraj:
Israel

Wysłany: 01-11-2005, 23:21   

Nurofen napisał/a:
A ja znam grupe CMAS przyjazniaca sie z PADI ze wzajemnoscia.

A ja nurkuję w grupce 1 * CMAS (i to taki P3 z lat '70), 1 * PADI, 2 * SSI i wspaniale się rozumiemy pod wodą, a i czasem nad. To ten CMAS nas zaraził tą pasją tylko pewnie zapomniał powiedzieć, że "CMAS is the best" ;-) , a może po prostu kiedy jego szkolili nikt o tym nie myślał... :-| Pozdrawiam wszystkich bezpiecznie nurkujących :-D .

Pozio 

Stopień: po stopniu do przodu
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-11-2005, 00:25   

Pitt_M napisał/a:
a'propos Kamyk ucichł ?

Raczej nie :) ale kamyk jest z DUI czy jakoś tak :)

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-11-2005, 00:36   

Przemek napisał/a:
odpuść sobie
Właśnie-lepiej wpadnij na zlot FN-jakoś nie federacje były tam najważniejsze...
Pitt_M napisał/a:
Kamyk ucichł ?
Trochę mnie to martwi ;-)

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 02-11-2005, 01:59   

nawet nie jest nudne...

...... ......

stachu 

Stopień: INSTRUCTOR
Wysłany: 02-11-2005, 20:31   

sluchajcie moja kariere nurkowa rozpoczynalem w LOKu pozniej bylo PADI nastepnie SSI i IANTD z kazdej z tych organizacji wynioslem wiele doswiadczen nigdy nie odwazylbym sie krytykowac programu szkolenia w danych organizacjach przeciwnie te organizacje pokazaly mi droge do bezpiecznego nurkowania Bledy popelniaja ci ktorym wydaje sie ze sa najlepsi na swiecie miejcie na uwadze jedno to nie cala organizacja was szkoli tylko centra nurkowe czy szkoly a przewodnikiem jest instructor ktorego zadaniem jest umiejetnie przekazywac wiedze zawarta w programie nauczania jezeli to robi w sposob wlasciwy i umiejetny to nie poczujecie duzych roznic ktore wynikaja z programu nauczania u konkurencyjnych dla niego organizacji ...........................pozdrawiam

Borys1003 

Stopień: kilka+udt+sprezarka
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-11-2005, 20:50   

Jak chcesz sie szkolić a nie wiesz w jakiej organizacji, to poptaj o opinie który-INSTRUKTOR jest dobry a nie w jakiej jest organizacji. Organizacja oraganizacją a ludzie sa tylko ludzmi i jak ktoś sie do tego nie nadaje to żadna organizacja nie pomoze :mrgreen: alez wymieniłem "organizacji" chyba mało to po polsku :angryfire:

Kati
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2005, 21:07   

Witam nurkujacych,
z mojego doswiadczenia wiem ze instruktorzy maja uprawnienia nie tylko w jednej organizacji. Grunt to trafic na dobrego czlowieka...

Pozio 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-11-2005, 22:32   

Borys1003 napisał/a:
poptaj o opinie który-INSTRUKTOR jest dobry a nie w jakiej jest organizacji

Kati napisał/a:
z mojego doswiadczenia wiem ze instruktorzy maja uprawnienia nie tylko w jednej organizacji. Grunt to trafic na dobrego czlowieka...

i na tym mozna by było skończyć ten temat :)

bullet8 

Wysłany: 02-11-2005, 23:22   

Borys1003 napisał/a:
Jak chcesz sie szkolić a nie wiesz w jakiej organizacji, to poptaj o opinie który-INSTRUKTOR jest dobry a nie w jakiej jest organizacji.

Powiem tak: Załozony przezemnie temat nie miał mi pomóc w szukaniu instruktora bo jest pare osób które pod tym względem bardzo sobie cenie. Ja wyraźnie zapytałem o przycznyny niesnasek pomiędzy jedną a drugą organizacją. Może i nie jestem doświadczonym nurkiem ale do tego że przy nauczaniu nie sa ważne organizacje tylko ludzi to już udało mi się dojść troszke wcześniej.

Pozio 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-11-2005, 00:27   

Powiem tak jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi zapewne o pie.....e No bo o co innego:))

wrobel.cwirek 

Stopień: PADI AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-11-2005, 08:45   

Pozio napisał/a:
pie.....e

Najlepsze ze do tego mozna "przypisac" kilka rzeczy/czynnosci haha

Pozio 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-11-2005, 11:42   

No niby tak więc zamiast pie.....e napisze " zł" teraz łatwiej :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu