Mam pytanko, pradopodobnie była ta sprawa już na forum poruszana, ale ja niestety nie doszukałem się.
Interesuje mnie o co chodzi z mówieniem która z organizacji jest lepsza. Często bowiem rozmawiając z różnymi nurkami czy to z PADI czy CMAS zauważam wyraźną awersje jednych do drugich(nie chodzi mi o to że sie jako ludzie nie lubią:)). Ci z PADi mówią że CMAS jest gorszy ci z CMAS że jest na odwrót. To że każdy człowiek uważa że jego organizacja jest lepsza jest dla mnie zrozumiałe. Nawet na kursie nurkowym instruktorzy wyraźnie pokazywali mi to że PADI (ja robiłem CMAS`owskie uprawnienia) jest gorsze.
A ja znam grupe CMAS przyjazniaca sie z PADI ze wzajemnoscia. A tak wogole to ludzie majacy ostre flustracje wymyslili te pseldo bariery. To jest jak z boksem 100 organizacji ,ktora lepsza...? Proponuje zawody ktora organizacja lepsza taki turniej nurkowy aby raz na zawsze zakonczyc dywagacje na ten temat. Dolaczmy jeszcze SSI!!
A ja znam grupe CMAS przyjazniaca sie z PADI ze wzajemnoscia.
Ja również nam ludzi z CMAS i PADI którzy się przyjaźnią, ale akurat nie o to mi chodziło, chodziło mi własnie o te różnice które są pokazywane. Jakie toróżnice i czy faktycznie to prawda
Wysłany: 01-11-2005, 21:01
Bullet odpuść sobie...
To już dawno się wszystkim znudziło..
A jeśli mówisz prawde i cie to fascynuje to poczytaj sobie archiwum sekty..
Echh myślałem że już nie będzie takich postów.. =\
Wybacz Przemku że mój temat cie poirytował wcale nie miałem zamiaru kogokolwiek denerwować.:sad: Mnie poprostu to naprawde interesuje, szukałem na forum dość długo może niezbt dokładnie, zrobie to jeszcze raz.
A ja znam grupe CMAS przyjazniaca sie z PADI ze wzajemnoscia.
A ja nurkuję w grupce 1 * CMAS (i to taki P3 z lat '70), 1 * PADI, 2 * SSI i wspaniale się rozumiemy pod wodą, a i czasem nad. To ten CMAS nas zaraził tą pasją tylko pewnie zapomniał powiedzieć, że "CMAS is the best" , a może po prostu kiedy jego szkolili nikt o tym nie myślał... Pozdrawiam wszystkich bezpiecznie nurkujących .
sluchajcie moja kariere nurkowa rozpoczynalem w LOKu pozniej bylo PADI nastepnie SSI i IANTD z kazdej z tych organizacji wynioslem wiele doswiadczen nigdy nie odwazylbym sie krytykowac programu szkolenia w danych organizacjach przeciwnie te organizacje pokazaly mi droge do bezpiecznego nurkowania Bledy popelniaja ci ktorym wydaje sie ze sa najlepsi na swiecie miejcie na uwadze jedno to nie cala organizacja was szkoli tylko centra nurkowe czy szkoly a przewodnikiem jest instructor ktorego zadaniem jest umiejetnie przekazywac wiedze zawarta w programie nauczania jezeli to robi w sposob wlasciwy i umiejetny to nie poczujecie duzych roznic ktore wynikaja z programu nauczania u konkurencyjnych dla niego organizacji ...........................pozdrawiam
Jak chcesz sie szkolić a nie wiesz w jakiej organizacji, to poptaj o opinie który-INSTRUKTOR jest dobry a nie w jakiej jest organizacji. Organizacja oraganizacją a ludzie sa tylko ludzmi i jak ktoś sie do tego nie nadaje to żadna organizacja nie pomoze alez wymieniłem "organizacji" chyba mało to po polsku
Kati [Usunięty]
Wysłany: 02-11-2005, 21:07
Witam nurkujacych,
z mojego doswiadczenia wiem ze instruktorzy maja uprawnienia nie tylko w jednej organizacji. Grunt to trafic na dobrego czlowieka...
Jak chcesz sie szkolić a nie wiesz w jakiej organizacji, to poptaj o opinie który-INSTRUKTOR jest dobry a nie w jakiej jest organizacji.
Powiem tak: Załozony przezemnie temat nie miał mi pomóc w szukaniu instruktora bo jest pare osób które pod tym względem bardzo sobie cenie. Ja wyraźnie zapytałem o przycznyny niesnasek pomiędzy jedną a drugą organizacją. Może i nie jestem doświadczonym nurkiem ale do tego że przy nauczaniu nie sa ważne organizacje tylko ludzi to już udało mi się dojść troszke wcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko