Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
21-05-2011, 00:41
CTD CORDUR TECH DRY ze Scubatecha
Autor Wiadomość
DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-12-2006, 02:10   

zaraz po nowym roku wysylam suchy do Waldo i dalsze testy w Krakowie pozniej testy bedzie prowadzic Ryszar Szwajcer.
Do testow bedzie rowniez ocieplacz ND

w chwili obecnej jest suchy o rozm. 6 ale jezeli bedzie min. 3 osoby o innym rozmiarze wowczas Scubatech dostarczy dodatkowo kombinezon w rozmiarze ktory niezbedny bedzie do testow.

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2006, 19:47   Nowy suchy skafander AGAMA CTD CORDUR TECH DRY

Witam
dzieki koledze Waldo i Scubatechowi udało mi się jeszcze przed świętami zanurkować w nowym suchym skafandrze Agamy.
Skafander przyjechał ze Szczecina do Krakowa wczoraj po godzinie 22:00
a dzisiaj na Zakrzówku został "rozdziewiczony".

Poniewaz był to moj pierwszy w życiu nurek w suchym skafandrze to za dużo nie mogę o nim napisać może dopiszą to inni którzy ten skafander widzieli "w akcji".
Rozmiar skafandra to dziewiątka ( 9 ) czyli ostatni numer w rozmiarowce Agamy, nie był szyty na miarę.
Ten mój egzemplarz ma doklejoną druga kieszen i kryzę neoprenową (standardowo jest lateksowa).

Nurkowało się w nim wg. mnie SUPER :-D nie zmarzłem w przeciwieństwie do ostatniego nurka na Zakrzówku którego dokonałem w piance.

Po wyjsciu z wody nastąpiło kolegialne sprawdzenie czy skafander był zalany.
Ku mojemu zadowoleniu nie był :-D więc mogę napisać, że zostałem posiadaczem prawdziwego suchego skafandra.

Kolega XEON zrobił zdjęcia i jak tylko mi je przekaże to umieszcze na forum.

alf 

Stopień: Rescośtam
Wysłany: 23-12-2006, 20:45   

Gratuluje !!!! Może po świętach jakiś nur. Tomek pewnie też będzie miał ochotę

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2006, 21:38   

alf napisał/a:
Gratuluje !!!! Może po świętach jakiś nur. Tomek pewnie też będzie miał ochotę

oczywiscie, moze w srode okolo 10 czy 11 rano ?

alf 

Wysłany: 23-12-2006, 21:47   

Hmmmmm ............środa i jeszcze rano niestety odpada(wtorkowe spotkania z rodziną i znajomymi), ale każdy następny termin będzie dobry

waldo 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-12-2006, 22:21   

mysiar napisał/a:
Poniewaz był to moj pierwszy w życiu nurek w suchym skafandrze to za dużo nie mogę o nim napisać może dopiszą to inni którzy ten skafander widzieli "w akcji".

Skafander ładnie się na Tobie układał pod wodą :lol:

PS. Jak na pierwsze w życiu nurkowanie w suchaczu, to nie przeszkadzaliście sobie nadmiernie (Ty i Twój suchacz oczywiście :razz: ) i wszystko było O.K.

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-12-2006, 00:10   

Mnie się nawet dość spodobał. Nie jest to zbroja, no i jest czarny :) . Jedyna rzecz która zwróciła moją uwagę to nogawki. Pozbawione wzmocnień na kolanach i robiące wrażenie za długich/za luźnych (może to tylko wrażenie, a może trzeba mocniej ściągnąć gumą w kroku). Na akwenach, gdzie są stoły do ubierania sprzętu wzmocnienia kolanowe specjalnie przydatne nie są. Ale jak trzeba ubierać się z Matki Ziemi, przydają się bardzo. Tak mi się widzi, że w czasie etapu wstawania z twinem "na kolanach" można przebić ten skafander dość łatwo, wystarczy ostrzejszy kamyczek.
Wykonany jest dość porządnie no i nade wszystko jest suchy, co ostatnio na Zakrzówku rzadko zdarzało się nowym skafandrom.

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-12-2006, 00:54   

arfi napisał/a:
Witaj Darek,

Jeśli masz jeszcze wolne miejscówki :) , to chętnie wziąłbym go do Płocka na testy.
Mam tutaj na szybko dwudziestoosobową grupkę, która właśnie szuka odpowiedniego "ubranka" :) . Niekoniecznie suchego, ale kto wie?

W takim razie po Krakowie proponuję Płock
Daj znac czy wiekszosć "testerów" wejdzie w rozm. 6 i ile osób masz do testowania

X_E_O_N 

Stopień: :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-12-2006, 17:31   

Strasznie chcialem przymierzyc 6 ale bedzie za wielka !!!!:( czekam na info od Waldo czy w Agam'ie jet mozliwe wklejenie pierscieni przez producenta ..... CTD wyglada bardzo ladnie jest Suchy !!!!!!!!! i wygladal na Piotrku jak szyty na miare chyba je chcemy :)

arfi 

Stopień: zadowalający
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-12-2006, 21:33   

Super!

W 6 wejdzie cała grupa, najwyżej będzie lekko za duża.
Daj znać, kiedy można się go spodziewać.
"Testerów" może być ok.20
Mam jeszcze pytanko dotyczące suwaka. Czy masz możliwość zamówienia zamka na plecach, bo odnoszę wrażenie że będzie bardzo usztywniał?

[ Dodano: Pon 25 Gru, 2006 ]
arfi napisał/a:
W 6 wejdzie cała grupa, najwyżej będzie lekko za duża.

jak posiadasz 5, to chętnie wezmę dwa rozmiary :-D

PawelW 

Stopień: CCR/OC TMX IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-12-2006, 22:30   

"Rydzykko cykorre" , wolne tłumaczenie z włoskiego "bój sie
boga" nic dodac nic ująć

:lol: :lol: :lol: :22: :22: :22:

jcsjacekj 

Stopień: SSI (lvl 3)
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-12-2006, 23:03   

A jaki rozmiar przwidziany na małego słonia ?
(mężczyzna 180cm, brzuch 118-120cm, klata 116-118cm, 115kg wagi)

Zgłaszam chęć testowania (jak się zmieszczę).

Jak za mały to szukam 2 kolejnych chetnych testerów w moim rozmiarze (Darek pisał że musi być 3).

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2006, 17:04   

zdjecia człeka w skafandrze nr 9 (photo by XEON)

X_E_O_N 

Stopień: :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-12-2006, 22:03   

ale ladne zdjecia i jaki Ty przystojny jestes w tym CTD :) pozdrawiam

bd* 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-01-2007, 12:41   

Darek czy nr 9 byłby na mnie dobry i czy jest możliwe prztestowanie go w Płocku ?

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2007, 13:09   

bd* napisał/a:
Darek czy nr 9 byłby na mnie dobry i czy jest możliwe prztestowanie go w Płocku ?

jak Ci to cos pomoze to podam Ci moje wymiary :-)

wzrost 197 cm
waga 110 kg
numer buta solidne 47 (stopa 31 cm)

i wygladam w suchaczu tak jak na zdjeciach powyzej

alf 

Wysłany: 06-01-2007, 08:03   

mysiar napisał/a:
numer buta solidne 47

i Ty płetw szukasz?? Po co?? :22:

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2007, 16:28   

dzisiaj miałem przyjemność przymierzyć i zanurkować w płetwach Turtle Fin (dzięki TomM :-D )
płetwy te są jakby zrobione do rozmiaru buta w moim skafandrze - super pasuja, szerokosc oraz wysokosc

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-01-2007, 16:35   

Żeby oddać sprawiedliwość - dla nas te płetwy "wynalazł", zasugerował i sprowadził szybko i bezboleśnie Rysio Chabinowski, za co Michał jest mu dźwięczny stale i bezwarunkowo :)

bd* 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-01-2007, 18:12   

mysiar napisał/a:

jak Ci to cos pomoze to podam Ci moje wymiary :-)

wzrost 197 cm
waga 110 kg
numer buta solidne 47 (stopa 31 cm)

i wygladam w suchaczu tak jak na zdjeciach powyzej

Dziękuję za iformacę
Trochę jestem niższy 185 ale koszule muszę kupować na 188 bo inaczej rękawy mam za krótkie , trochę cięższy - 118 kg .
Buty na co dzień noszę 46.
Jest prawdopodobne, że będzie pasował.
I tylko Zielona Wróżka nas dyskryminuje :) w temacie "koszulki".

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu