Trochę jestem niższy 185 ale koszule muszę kupować na 188 bo inaczej rękawy mam za krótkie , trochę cięższy - 118 kg .
Buty na co dzień noszę 46.
Mam 190 cm wzrostu, ok. 100 kg i but 45 - rozmiar 8 z butem 3XL (46-47) jest na długość O.K. ale na szerokość nieco za duży. Tak więc przymiarki rozpocznij od ósemki, która jest na prawdę wielkim skafandrem
W poniedziałek wysyłam rozmiar 8 do Olsztyna dla firmy Szopex - tam będzie można mierzyć.
W tej chwili mam u siebie rozmiar 7 - wg mnie będzie pasował dla osoby :
- wzrost 185 - 188
- waga ok.95 kg
- but 44
Jeżeli ktoś jest chętny do przymiarek, to zapraszam (niestety, nie można go zabrać do wody).
PS. Kilka osób czeka w kolejce do testowania pod wodą rozmiaru 6 - Darek, kiedy mogą liczyć na zanurzenie w Agamie ?
mysiar [Usunięty]
Wysłany: 06-01-2007, 21:52
bd* napisał/a:
I tylko Zielona Wróżka nas dyskryminuje w temacie "koszulki".
ja myślę, że to nie bezpośrednio Wróżka ale koszulkowo,
gdzie nie ma koszulek dla wiekszych chłopców tylko jakieś
"prezydenckie" rozmiary
Suchacz Agama oraz ocieplacz ND jest u mnie od dłuższego czasu i jak do tej pory zainteresowanie zanurkowaniem w nim jest marne !!!
Co jakiś czas pojawiają się pytania "jaki suchacz kupić", a gdy dostępny jest skafander w którym można popływać, zainteresowanie jest znikome - co jest grane ?
W najbliższy weekend jestem jak zwykle na Zakrzówku i suchacz z ocieplaczem będzie do dyspozycji.
Mam również do potestowania worki do singla i do twina :
- DUX Everes 23 do twina
- DirZone do singla (komplet z uprzężą)
- Anhinga 21 litrów do twina (komplet z uprzężą)
- Anhinga do singla (komplet z uprzężą)
Czy są chętni to popływania w tym sprzęcie ????
PS. Należy mieć własny kaptur i mokre rękawice.
Ostatnio zmieniony przez waldo 24-01-2007, 16:15, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 24-01-2007, 15:43
No właśnie te mokre rękawice to nęcą tak sobie....
Jeśli ja się zmieszczę w ten skafander i ocieplacz, chętnie wlazłbym w nim do wody. Ale nie w mokrych.... Może założyłbys pierścienie Checkup? No i nie wiem jaka tam jest kryza. Pewnie za duża na mnie i będzie ciekła...
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 24-01-2007, 16:00
waldo napisał/a:
Mam również do potestowania worki do singla i do twina :
- DUX do twina
.
jak byś miał 23 l Everes to bardzo chetnie sobie przetestuje
Mam - przyjeżdżaj
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 24-01-2007, 18:42
waldo napisał/a:
scaner napisał/a:
Mam - przyjeżdżaj
Jutro jade testowac latarke od Bartka Gryndy (pewnie znow zleca sie okoliczni mieszkancy ogladac tajemnicze swiatla UFO nad Koparkami ) nowy kaptur bo poprzedni nowy zrobił sie ciasny na karku i wreszcie przetestuje nowe suche rekawice typu Rolock Ale w weekend jeszcze nic nie zaplanowalem wiec jakby co to dam znac.
@ Waldo: Testy skrzydeł możliwe tylko w ten weekend?
Testy skrzydeł możliwe dotąd, dopóki mi ich nie zabiorą właściciele czyli HopDivers.pl oraz YellowDiving.pl.
Anhinga będę jeszcze miał jakiś czas, a DUX i DirZone nie wiem jak długo jeszcze u mnie będzie, ale prawdopodobnie dotrwa do następnego weekendu
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 24-01-2007, 21:32
Khoza napisał/a:
Tak z ciekawości, nowego leda? Czy może jakiś custom made hid?
No to wal po klika na raz, bo czasu mało
A na serio to z jakiś powodów światło zmieniasz. A że hida24 widziałem, a led30 nie, to jestem ciekaw opinii porównawczych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko