że próbujesz wiązać na siłę różne i niezależne od siebie wątki. Mógłbyś mi wyjaśnić - PO CO ?
Jeśli coś jest niezależne np. liniowo to można utworzyć bazę przestrzeni (wektorowej) i na takiej strukturze łatwiej analizować zagadnienia.
Bigas napisał/a:
wszystkie zapatrywania osoby mają związek
Z osobą.
Bigas napisał/a:
Jestem osobą, która nie zgadza się z poglądami Strugalskiego i tyle,
Dlatego proponuję zweryfikuj, rozpoznaj w boju, a poznasz samego siebie. Jeśli przekonasz kogoś do swoich, sam zmienisz własne, to odniosłeś korzyść.
Kiedyś ostro starłem się z Tomaszem Strugalskim, pozycje miał nie do obrony, bo na moim zakresie wiedzy, ale szanuję człowieka, bo można było ustalić coś konstruktywnego.
Nie lansowanie (bardzo) ryzykownych form nurkowania.
Cytat:
Nie dyskutuj z debilem,
Cytat:
a później pokona doświadczeniem.
Czy słowo debil jest właściwe ? Skoro ma za dużo chromosomów i jest mało kumaty, to skąd ma doświadczenie z którego czerpie wygraną ?
pozdrawiam rc
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 22-02-2007, 16:22
Bigas napisał/a:
jcsjacekj napisał/a:
A w stopce umieściły go krasnoludki
A co ma ch.... do marchewki ?
marchewka udaje chu.... u śniegowego bałwana
[ Dodano: 22-02-2007, 16:31 ]
Po co się podniecacie? TS zaprosił na swoje wykłady podał tematy i godziny komu pasi ten idzie komu nie pasi ten zostaje w domu. Kultura wymaga żeby albo podziękować za zaproszenie i skorzystać albo nie komentować. To że kiedyś mu odbiło i opublikował swoją filozofie nie znaczy że pozostanie w swoim schizie do końca życia. Gdyby wykłady odbyły się w Katowicach lub Krakowie to z pewnością bym skorzystał choćby tylko po to żeby nurkowo spędzić wieczór.
Ps. A tak poza wszystkim to co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że im większy czubek tym lepszy nurek
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 22-02-2007, 16:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 22-02-2007, 16:35
scaner napisał/a:
Bigas napisał/a:
jcsjacekj napisał/a:
A w stopce umieściły go krasnoludki
A co ma ch.... do marchewki ?
marchewka udaje chu.... u śniegowego bałwana
[ Dodano: 22-02-2007, 16:31 ]
Po co się podniecacie? TS zaprosił na swoje wykłady podał tematy i godziny komu pasi ten idzie komu nie pasi ten zostaje w domu. Kultura wymaga żeby albo podziękować za zaproszenie i skorzystać albo nie komentować. To że kiedyś mu odbiło i opublikował swoją filozofie nie znaczy że pozostanie w swoim schizie do końca życia. Gdyby wykłady odbyły się w Katowicach lub Krakowie to z pewnością bym skorzystał choćby tylko po to żeby nurkowo spędzić wieczór.
Ależ to się zmienia, za moich czasów udawała nos.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 22-02-2007, 16:37
gladius napisał/a:
Ależ to się zmienia, za moich czasów udawała nos.
bo to pewnie był bałwan pijak z czerwonym nochalem
filozofie swoją napisał jak jeszcze filozofia DIR
waliła bąki w pianke w celu ocieplenia klimatu wewnątrz i zepsucia na zewnątrz
Taaak, to rzeczywiscie jest genialne. DIRowska filozofia ewoluuje od jakis 20 lat. GUe istnieje od 1998 roku. A Strugalski swoja "filozofie" napisal w 2004 roku.
D@rek - to ze ty w 2004 roku nie zlyszales o DIR to nie znaczy, ze Strugalski byl pierwszy
Żeby mieć zdanie na jaki temat, to trzeba najpierw to zagadnienie poznać.
Jeżeli już chcecie krytykować, to pójdÂcie, chociaż na jeden wykład i póÂniej nie zostawcie na Tomku Âsuchej nitkiÂ.
Piszcie konkretnie, albo pozostańcie teoretykami przy klawiaturze.
Wykłady sĹĄ na wysokim poziomie, ja się wybieram.
WiększoÂć oportunistów Tomka, po wykładach zmieniało zdanie, nie zależnie od organizacji nurkowej a szli na wykłady żeby zdobyć argumenty przeciw.
Co ma wiedza nurkowa do tego czy się kogo lubi, czy nie, jeżeli jest dobrze przekazana.
Chyba, że kto jest Âprzyklejony do klawiatury a wiedza mu szkodzi, albo boi się, że zmieni swoje poglĹĄdy i nie będzie sobie umiał z tym poradzić.
bd*....nie wypowiadalam sie wczesniej, ale w takiej sytuacji cos powiem
masz racje..argumenty nalezy czyms poprzec...
czytałam ksiazke TS o nitroxie....zakladam, ze na wykladach z ratownictwa moga byc takie same bzdury na temat tegoz, jak we wspomnianej ksiazce o gazach....
sorry...ale nawet taki cienias jak ja, znalazl w tej ksiazce tyle bledów i popisanych glupot, ze az szkoda gadac......
po tej lekturze, stwierdzam, ze Jego ksiazki ktos powinien, przed drukiem, przegladac
pozdrawiam
Kasia
Wysłany: 23-02-2007, 08:29
D@rek napisał/a:
adrian napisał/a:
Przypomnialy mi sie stare forumowe czasy "Filozofia w/g
Strugalskiego"
i co złe czasy byłySmile mam wrażenie że teraz to się dopiero mętorów narobiło.
No nie byly zle czasy. Wlasciwie to ciagle sie czekalo na nowy temat "filozofii".
Kriss via filozofia. Prawie jak Gwiezdne Wojny. Tylko nie wiem kto byl ciemna strona mocy..
Co do wykladow to jest ok. Na szczescie filozofia to jedno, a kursy to drugie.Wazne ze Tomkowi sie chce i robi to za darmoche.Chwala mu za to. Nawet jezeli to jest chwyt marketingowy to ja nie ponosze zadnych kosztow. Jestem za. Na pewno wpadne.
Tak powinno być "oponentów" - proszę Moderatora o poprawienie.
Kasiu, wykłady są Ok.
Idź posłuchaj i miej na ten temat własne zdanie - naprawdę warto.
Być może, dla tego, że, wykłady powstały wiele lat temu (jeszcze nie było wtedy Forum Nuras) i są powtarzane w prawie niezmienionej formie.
Tomek to akurat robi dobrze.
Oczywiście są wtrącane dygresje na temat CMAS (można to przeżyć), ale jak już wcześniej pisałem jest to cały materiał obowiązujący na stopień podstawowy i średni a w tym roku wzbogacony o elementy ratownictwa.
Ja mam stopnie w różnych organizacjach a antagonizmy pomiędzy nimi niewiele mnie interesują.
Byłem słuchałem i mogę z czystym sumieniem polecić.
Przeczytaj wypowiedź choćby Kuby.
Czytam posty i myślę,że to bicie piany ma jedną przyczynę-mianowicie wykłady T.S. są za darmo.A to w naszym kraju jest najgorszą rzeczą,jaką można zrobić.
scaner napisał/a:
pewnością bym skorzystał choćby tylko po to żeby nurkowo spędzić wieczór.
ja również
scaner napisał/a:
im większy czubek tym lepszy nurek
póżno to odkryłeś-ale prawidłowo
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2007, 11:44
Andrzej Kosko napisał/a:
scaner napisał/a:
ja sie po prostu długo broniłem przed tym wnioskiem
Smok [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2007, 11:46
Andrzej Kosko napisał/a:
scaner napisał/a:
No to przepadło, nigdy nie zostanę, dobrym nurkiem.
Ja uważam, że podle ww. definicji, jesteś spośrod userów FN, nurkiem najlepszym
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2007, 12:20
bskb napisał/a:
Smok napisał/a:
Ja uważam, że podle ww. definicji, jesteś spośrod userów FN, nurkiem najlepszym
myślę że nawet guru najlepszych nurków
Smok [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2007, 13:02
bskb napisał/a:
jesteś spośrod userów FN, nurkiem najlepszym
scaner napisał/a:
Niestety nie spełniam założenia prawa. Posiadając pomysły mające status nowości (w sensie regulaminu UP) nie jestem czubkiem. Dlatego nie mogę być choćby dobrym nurkiem.
pozdrawiam rc
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2007, 13:44
Smok napisał/a:
bskb napisał/a:
jesteś spośrod userów FN, nurkiem najlepszym
scaner napisał/a:
Niestety nie spełniam założenia prawa. Posiadając pomysły mające status nowości (w sensie regulaminu UP) nie jestem czubkiem. Dlatego nie mogę być choćby dobrym nurkiem.
pozdrawiam rc
A ile pomysłów doczekało sie praktycznego wdrożenia i zostało objętych ochroną patentową ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko