witam
czy ktos posiada moze wiecej informacji na temat tego rebreathera niz na stronie producenta ?
interesuje mnie szczegolnie w jaki sposob jest kontrolowany poziom CO2
prosze tylko o konkretne informacje a nie wlasne przemyslenia na rozne tematy
[ Dodano: 23-04-2007, 17:18 ]
doczytałem już sam w instrukcji do tego rebreather'a
IT DOES NOT DETECT CO2
Scrubber Monitor mierzy tylko temperature złoża pochłaniacza
Smok [Usunięty]
Wysłany: 23-04-2007, 18:34
mysiar napisał/a:
konkretne informacje a nie wlasne przemyslenia na rozne tematy
IT DOES NOT DETECT CO2
Scrubber Monitor mierzy tylko temperature złoża pochłaniacza
Przypadkiem wiem dokładnie o co chodzi, ale po twoim wstępniaku ....
po tym co wyczytałem w instrukcji, też wiem dokładnie o co chodzi
Smok [Usunięty]
Wysłany: 23-04-2007, 18:55
mysiar napisał/a:
też wiem dokładnie o co chodzi
Proszę opowiedz jak jest zrealizowana ocena wielkości strumienia CO2 w tym konkretnym rozwiązaniu, tego nie wiem. Jak ten sposób działa w niskich temperaturach, przy bardzo małych wentylacjach, bo chyba były problemy.
pozdrawiam rc
mysiar [Usunięty]
Wysłany: 23-04-2007, 19:38
Smoku
zagram w tym poscie tak jak Ty w swoim kazdym
Smok napisał/a:
Przypadkiem wiem dokładnie o co chodzi
Smok napisał/a:
Proszę opowiedz jak jest zrealizowana ocena wielkości strumienia CO2 w tym konkretnym rozwiązaniu, tego nie wiem.
wez sie chłopie zdecyduj, czy cos wiesz czy nie
dobrze ze istnieje opcja ignoruj
Smok [Usunięty]
Wysłany: 23-04-2007, 20:02
mysiar napisał/a:
wez sie chłopie zdecyduj, czy cos wiesz czy nie
Ocena wielkości strumienia, nie jest prostym elementem systemu oceny pracy złoża przy pomocy pomiaru temperatury.
Wiek: 45 Dołączył: 10 Sie 2005 Posty: 232 Skąd: Sochaczew
Wysłany: 24-04-2007, 12:56
EcikHel napisał/a:
Nie wiem czemu ale uwielbiam czytać posty SMOKA myślę że takich osób jak ja jest znacznie więcej Very Happy Very Happy Very Happy
Też lubię, mimo że nie zawsze wiem o co chodzi, no ale z drugiej strony egiptolodzy też od razu nie rozumieli hieroglifów z piramid
Pozdrowienia dla Smoka
Smok [Usunięty]
Wysłany: 24-04-2007, 14:56
EcikHel napisał/a:
Nie wiem czemu
Czasem prezentuję opis z innej strony, niż nauczana na kursach, z elementami omijania wysokich kosztów, nie obniżając bezpieczeństwa i funkcjonalności.
A jak opowiesz wzruszającą historię w firmie MSA-AUER i Krolpol (Gdynia) to możesz wydębić suwak do suchego.
aha OK
Smok a tak w ogóle to ty jesteś instruktorem?? (chodzi mi o instruktora nurkowania oczywiście a nie jazdy na rowerze) pozdro
Smok [Usunięty]
Wysłany: 24-04-2007, 16:08
EcikHel napisał/a:
a tak w ogóle to ty jesteś instruktorem??
Na szczęście dla wszystkich nie jestem, bo się do tego nie nadaję (choleryk).
Znacznie przyjemniejszą zabawą jest pisanie o wiedzy tajemnej, otwartym tekstem, niestety tylko fragmentarycznie ale "zdenerwowanie " instruktorów bezcenne.
"Kto brzydko grzeszy, ten duszę zbawia, bo grzesząc pokutę odprawia" Fredro.
Wysłany: 25-04-2007, 01:48
A tak przez ciekawosc to na jakim RB ty nurkujesz?
Smok [Usunięty]
Wysłany: 25-04-2007, 09:04
WolfEeel napisał/a:
A tak przez ciekawosc to na jakim RB ty nurkujesz?
Używałem kopalnianego tleniaka W63P, w 78 trzeba było tlen organizować, złączki posiadać, wydobywać pochłaniacze od strażaków. Od 76 podobała mi się koncepcja Elektrolunga, od 82 mam elektrodę polarograficzną (wieczną szklana Pt, Ag+AgCl) przeczytanie kilkanaście metrów opisów patentowych, dotyczących zamkniętych respiratorów i reduktorów.
I nie tylko.
Ile razy Korolov był w kosmosie ? i na jakich głębokościach są nowe rozwiązania zgłoszenie P-377789 w UP. Stałe ppO2 w SCR.
Wysłany: 25-04-2007, 10:34
Smok napisał/a:
Używałem kopalnianego tleniaka W63P, w 78 trzeba było tlen organizować, złączki posiadać, wydobywać pochłaniacze od strażaków. Od 76 podobała mi się koncepcja Elektrolunga, od 82 mam elektrodę polarograficzną (wieczną szklana Pt, Ag+AgCl) przeczytanie kilkanaście metrów opisów patentowych, dotyczących zamkniętych respiratorów i reduktorów.
I nie tylko.
Ile razy Korolov był w kosmosie ? i na jakich głębokościach są nowe rozwiązania zgłoszenie P-377789 w UP. Stałe ppO2 w SCR.
no bardzo rzeczowa odpowiedź
imho nurkujesz chyba tylko w necie i urzędzie patentowym.
pozdr.
Smok [Usunięty]
Wysłany: 25-04-2007, 13:19
Seb. napisał/a:
nurkujesz chyba tylko w necie
Zapytaj Andrzej Sala (Jastarnia , Bytom), czy Ryszard Gałach (Łódź).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko