Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
NAUI
Autor Wiadomość
Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2007, 21:24   

Sławek G. napisał/a:

Poczytuję to jako stronę www w budowie, ale czas pokaże.

j@cek napisał/a:

szkolenia techniczne
http://www.nauiww.org/technical_divers.php

Google są moim przyjacielem ;-)

Uważam, że organizacja próbująca przejąć kawałek rynku powinna wystrzegać się takich kwiatków.... to tylko odstrasza klientów....

lepiej chyba zostawić nieaktywnego linka lub tez przekierować do strony typu 'Zapraszamy wkrótce" niz zostawiać buble....

jakiś niesmak pozostanie....

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-04-2007, 14:44   

tu sa pliki do sciągniecia

hondziak 

Stopień: CMAS** AdvEANx , DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-05-2007, 19:15   

Jakośc strony NAUI fatalna to prawda, ale nie oni jedyni wyznaczaja takie standarty : http://www.iantd.pl/ dział szkolenia albo to:http://www.iantd.pl/modules/nsections/index.php?op=viewarticle&artid=4. Ta strona (czytaj organizacja) też jakoś członków odstraszać powinna, a jednak sporo forumowiczów z IANTD widać. Teraz przynajmniej wiem dlaczego nie wpisują stopni a tylko nazwę organizacji :22:

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2007, 19:54   

jest jednak mała róznica pomiedzy iantd.pl a naui.pl
iantd.pl to strona "prywatna"
oddział IANTD na nasz region jest w Czechach a strona to iantd.cz
naui.pl to jest strona kogoś kto posiada licencje na Polskę (nie wiem czy na coś więcej)

TomekR 

Stopień: emeryt
Kraj:
Micronesia

Wysłany: 12-05-2007, 21:29   

Mania napisał/a:
Andrew Georgitis, swego czasu szef wyszkolenia GUE, po rozstaniu sie z JJ przeszedl do NAUI i szefuje szkoleniom technicznym NAUI - tak w duzym skrocie.

Szkoleniom technicznym NAUI szefuje Tim O'Leary(Director of Technical Diving),bedacy jednoczesnie przewodniczacym Komisji Doradczych Nurkowania Technicznego i Komisji Rebreatherowej. Nurkowalem z Timem w Hondurasie - ortodoksyjny wyznawca RGMB (osobisty przyjaciel Bruce'a Weinke) i zagorzaly zwolenikow prodoktow firmy Steam Machines.
To tak tylko dla wyjasnienia. :-D
pzdr
Tomek

hondziak 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-05-2007, 22:34   

mysiar, W takim razie zwracam honor. Ale po wizycie na www.iantd.cz myśle że też od "standartow wyznaczonych przez NAUI" nie odbiega. Jakoś o programach szkoleniowych to sie nic nie mogłem dowiedzieć http://www.iantd.com/iantd3.html , poza oczywiście free divingiem :22: No i polska edycja tej stony zwala z nóg. (taka poważna instytucja a taka kicha). Widać nurkowanie z prowadzeniem stron www w parze nie idzie.
Ostatnio zmieniony przez hondziak 12-05-2007, 22:53, w całości zmieniany 1 raz  

tomek Sienicki 

Stopień: AOWD IANTD
Wysłany: 12-05-2007, 22:44   

Cytat:
mysiar, W takim razie zwracam honor.

Nie zapominajmy jednak, że strony www i w ogóle internet nie jest jedynym, czy najważniejszym wyznacznikiem jakości i przez ten pryzmat, nie należy oceniać organizacji.

--
tS

hondziak 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-05-2007, 23:02   

Oczywiście zgadzam sie w pełni. Moje posty wynikaja tylko z tego że ludzie o dużo większym doświadczeniu nurkowym chyba zbyt pochopnie oceniają inne nie swoje organizacje i to przez pryzmat prowadzenia stron www właśnie. To tylko w sprawie smaków i nie smaków :-) )

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2007, 23:30   

standardy IANTD
http://www.iantd.com/standards_procedures.html

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-05-2007, 23:39   

mysiar napisał/a:
kogoś kto posiada licencje na Polskę

Ostrożnie.... Nikt nie posiada licencji na Polskę (jak na razie). Twoje certyfikaty wystawili Czesi - posiadacze licencji.

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 06:22   

TomM napisał/a:
mysiar napisał/a:
kogoś kto posiada licencje na Polskę

Ostrożnie.... Nikt nie posiada licencji na Polskę (jak na razie). Twoje certyfikaty wystawili Czesi - posiadacze licencji.

TomM za mało wyciąłeś do zacytowania zajrzyj do mojego wcześniejszego posta, tam stoi

mysiar napisał/a:
naui.pl to jest strona kogoś kto posiada licencje na Polskę (nie wiem czy na coś więcej)

ja wiem skąd moje certyfikaty przychodzą :-D

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2007, 20:39   

mysiar napisał/a:

ja wiem skąd moje certyfikaty przychodzą :-D

Ja też wiem :!:

z wysp Św. Heleny.... ;-)

Sławek G. 

Stopień: Rekreacyjny
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2007, 21:28   

Nie bardzo się z tym zgadzam - odsyłam do linku poniżej:

http://www.naui.pl/index....&id=6&Itemid=46

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 21:35   

Sławek G. napisał/a:

Nie bardzo się z tym zgadzam - odsyłam do linku poniżej:

http://www.naui.pl/index....&id=6&Itemid=46

i co tam takiego jest bo ja nic nie znalazłem :?:

Sławek G. 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-05-2007, 22:26   

No cóż, w moim odczuciu Techical Course Director to osoba posiadające licencję nie tylko do prowadzenia strony www. Wydaje mi się, że można tam doszukać się odpowiedzi na pytanie "(nie wiem czy na coś więcej)". Chyba że źle odczytałem Twoje intencje.

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2007, 07:02   

Sławek G. napisał/a:
Chyba że źle odczytałem Twoje intencje.

źle odczytałeś i dlatego nic nie mogłem znaleźć na tej stronie

pisząć, że ma licncje na Polskę miałem na myśli licencje na szkolenia NAUI na Polskę i nie wiem czy posiadają licencję regionalną tak jak np Czesi z IANTD ktorzy mają licencje na Czechy, Słowację, Polskę i Węgry

Sławek G. 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-05-2007, 12:59   

Cytat:
pisząć, że ma licncje na Polskę miałem na myśli licencje na szkolenia NAUI na Polskę i nie wiem czy posiadają licencję regionalną tak jak np Czesi z IANTD ktorzy mają licencje na Czechy, Słowację, Polskę i Węgry

Teraz wszysto jasne ;OK;

j@cek 

Wysłany: 08-06-2007, 18:23   

W Stanach niektorzy instruktorzy szkola w ten sposob

"Intro to Tech" zanim wszystkie inne techniczne kursy sie wezmie chociaz nie jest oficjalnie wymagane

Tech 1 w ktorego sklad wchodza
Technical Nitrox
Deco Techniques
Heliotrox
Heliair (ten ostani czesto sie opuszcza i idzie sie bezposrednio do trimix 1)

Tech 2 w ktorego sklad wchodza
Trimix 1
Trimix 2

Cave 1
Cave 2
Cave 3

Podaje np opis kursu Cave 1 i Trimix1-2 (po hamerykansku niestety :cry: ) zeby sobie porownac z innymi agencjami nurkowskimi.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu