Nosze sie z zamiarem zrobienia kursu AOWD. Nie mam zbytniego doswiadczenia, niewiele ponad 30 zrobionych nurkow, OWD i Nitrox w PADI. Czytajac forum dokopalem sie do postow o kursie AOWD w IANTD i teraz zastanawiam sie co wybrac - PADI czy IANTD?
Przegladajac zakres AOWD w obu organizacjach zdecydowanie IANTD ma szerszy - czyli jak na moj gust wiecej mozna sie nauczyc. Zeby miec jasnosc, nie chodzi mi o plastik taki czy inny, tylko wlasnie o nauczenie sie nowych rzeczy.
I teraz pytanie - co wybrac - PADI czy IANTD? A moze wazniejsze pytanie - u kogo robic kurs w Katowicach? Jesli chodzi o PADI to wiem, gorzej z IANTD. Moze ktos polecic jakiegos dobrego i sprawdzonego instruktora?
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 11-05-2007, 12:41
styx napisał/a:
zapewne "waldo" jest bliski Katowic
Hmmm... Nie wiem, czy taka charakterystyka jest właściwa
Waldo jest z Krakowa i szkoli w Krakowie.
To trochę tak, jak metoda (sprawdzona) na przemądrzałych warszawiaków (rozmowa telefoniczna):
- Wiem Pan... Bo ja dzwonię z Warsiawy..
- Taaak? A gdzie to jest?
Wiek: 51 Dołączył: 16 Lis 2004 Posty: 1015 Skąd: tu wziąć na jacht?
Wysłany: 11-05-2007, 15:57
KasiaK napisał/a:
Jedna rzecz mnie ciekawi...
jest baza adresowa...
sa miliony watkow, ktore tematu, i wszystkich pobocznych, dotycza...
a caly czas ktos zaklada nowy...
No i na dodatek w kazdym takim watku zawsze pojawi sie ktos kto napisze to samo co Ty teraz. Nie wnoszac oczywiscie zupelnie nic do tematu. Patrz Pani jaka historia No
no kurde.
moze najpierw sobie poszukac, a potem ewentualnie pytac?
No wiec oczywiscie ze poszukalem i przeczytalem archiwum przed zadaniem pytania. Ale jako ze nie znalazlem za duzo informacji na temat instruktorow IANTD z Katowic to postanowilem zapytac - gwoli scislosci IANTD + Katowice daje jednego posta z jednym nazwiskiem, a ja lubie miec wybor
Poza tym znalezc "jakiegos" instruktora to jedno, a dotrzec do sprawdzonego i polecanego przez innych instruktora to drugie. Jako ze czytam forum od jakiegos czasu postanowilem nie odkrywac ameryki na nowo tylko zapytac kogos kto ma doswiadczenie w temacie
KasiaK napisał/a:
ps. sie nie da porownac PADI i IANTD
Nie prosilem o porownanie - pytalem co radzicie komus bez doswiadczenia... i przede wszystkim u kogo. Porownanie zakresu kursow zrobilem sam i wiem co jest w "standardach" jednej i drugiej organizacji
Dzieki wszystkim za odpowiedzi i pw... Krakow odpada bo za daleko (dojezdzanie "autostrada" mnie przerasta), ale zostaja jeszcze dwa namiary do sprawdzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko