Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 08-05-2007, 23:59
D@rek napisał/a:
dokładnie tak plan wykonałem na nim i pokrywał się
To dziwne. Bo 48 m 15 min wg diveplana VR3 z safety 20 wygląda tak:
30 m 2 min, 21 m 2 min, 12 m 1 min, 9 m 1 min, 6 m 6 min, 3 m 16min.
Więc coś tu sie nie zgadza.
Albo było to Safety 0, albo nie był to plan na 48 m tylko płycej...
Plan wg VR3 48 m 18 min wygląda identycznie jak ten, który wymodziłem ręcznie z tabel.
D@rek napisał/a:
tak słyszałem i wykonałem
Tylko ciekawe dlaczego zapomniałeś o tym w przedstawionym profilu...
Tak czy inaczej - przedstawiony przez ciebie profil w porównaniu do planu wykonanego czy to wg tabel czy wg VR3 (na który się powołujesz) zawiera zbyt krótką dekompresję i jest bardzo agresywny. Stąd objawy...
Osobna sprawa to realizacja.
Nie chciałbym byc niedelikatny, ale może daj sobie spokój z nurkowaniami dekompresyjnymi dopóki nie uzupełnisz jakiegoś minimum teorii, bo zrobisz sobie krzywdę...
Nie chciałbym byc niedelikatny, ale może daj sobie spokój z nurkowaniami dekompresyjnymi dopóki nie uzupełnisz jakiegoś minimum teorii, bo zrobisz sobie krzywdę...
spoko, ale dzięki za cenne uwagi faktycznie plan został nieco przekombinowany
ale popracuję nad dokładnością .
W tym przypadku jak się uczyć to lepiej na własnych błedach. Nie ma ryzyka nie ma zabawy
Smok [Usunięty]
Wysłany: 09-05-2007, 08:58
D@rek napisał/a:
jak się uczyć to lepiej na własnych błedach
"Nie stać mnie, uczyć się, na własnych błędach" Otto Bismarck i każdy saper
Tak, ma książeczkę wojskową i WKU wymaga kwitków, a od córeczek NIE.
a) Popracuj trochę nad czytaniem ze zrozumieniem. Ponieważ nie jestem okrutny, to dla ułatwienia wytłuściłem słowo, nad którym powinieneś szczególnie głęboko się zadumać.
b) z tym WKU też ktoś Cię straszliwie oszukał. Moja była TŻ posiada książeczkę wojskową i okazyjnie musi bywać w WKU, a zdecydowanie jest kobietą, zatem czyjąś córeczką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko