Z chęcią bym się zapisał dla jaj, z innych względów taki kurs mnie nie dotyczy.
pozdrawiam rc
No tak. Z Tobą kurs byłby pewnie pełen niespodzianek i niezwykle emocjonujący. Ale jeżeli chcesz uczestniczyć w kursie "dla jaj", to propnuję kurs kroszonkarski
Pozdrowienia!
Smok [Usunięty]
Wysłany: 20-05-2007, 10:56
waldo forum DiW napisał/a:
Wysłany: 08-03-2007, 20:25
Ostatnio rozpatrywałem możliwość dokładniejszego obliczenia przesycenia komórki dwoma gazami, ale zastanawiając się nad tym zjawiskiem doszedłem do wniosku, że problem może być dużo bardziej złożony niż nam się wydaje.
Ponieważ problem kontrdyfuzji jest bezpośrednio związany z budową i właściwościami błony komórkowej, to istnieje prawdopodobieństwo, że zjawisko kontrdyfuzji sięga jeszcze głębiej i może być wielowarstwowe. Jądro komórkowe oraz niektóre struktury cytoplazmatyczne (mitochondria, lizosomy, siateczka śródplazmatyczna) również są otoczone błoną, zbliżoną pod względem budowy do błony komórkowej. W związku z tym istnieją kolejne bariery o zróżnicowanej przepuszczalności dla helu i azotu.
Tak więc bardzo trudno będzie stworzyć model, umożliwiający takie obliczenia.
W równoległych to problem nie do zmodelowania, ale są też inne w których jest to proste.
de Zoo napisał/a:
"dla jaj", to propnuję kurs kroszonkarski
Bardzo dziękuję nie leży to w profilu zainteresowań.
O jakim modelowaniu wiem, że jest bardziej adekwatne ?
Ja apeluję o rozsądek... o odrobinę więcej poczucia humoru.
Smok [Usunięty]
Wysłany: 20-05-2007, 21:27
pajakt napisał/a:
Ja apeluję o rozsądek... o odrobinę więcej poczucia humoru.
"o odrobinę więcej poczucia humoru."
Tylko w jednej linijce tego tematu mówię poważnie, dla jasności ponowię ją.
W równoległych to problem nie do zmodelowania, ale są też inne w których jest to proste.
"Ja apeluję o rozsądek..."
Czy nurkowanie jest rozsądne ?
pozdrawiam rc
pajakt [Usunięty]
Wysłany: 20-05-2007, 23:17
Smok napisał/a:
Czy nurkowanie jest rozsądne ?
Myślę, że jest równie (nie)rozsądne jak i całe życie.
Jest wiele innych sposobów umierania bądź popadania w choroby.
Nurkowanie jako dyscyplina, która szkodzi tylko tym którzy ją uprawiają wcale nie jest z nich najgłupszym.
Choćby gówniarze w 30-to letnich BMW ścigający się po mieście.
Albo "ustawki" tępych kiboli.
Naprawdę, nurkowanie jest jednym z mądrzejszych sposobów szukania wrażeń.
pzdr
tomek
Smok [Usunięty]
Wysłany: 21-05-2007, 07:58
pajakt napisał/a:
Albo "ustawki" tępych kiboli.
Miałem przyjemność rozmowy z mądrym i życzliwym człowiekiem (Skrzyński) który mówi prostą prawdę "Każdy ma własną drogę w nurkowaniu" i "Problem nie polega na tym żeby w jednej robocie zcharatać zdrowie nurka, problem polega na tym żeby nurka przeprowadzić przez całą karierę zawodową bez żadnego incydentu nurkowego"
"Albo "ustawki" tępych kiboli."
Cytat:
A może by tak przy okazji spotkania FN zrobić małą "Ustawkę" ?
Miłośnicy takiej filozofii też nurkują i nie mam żadnego prawa i chęci zabraniania czegokolwiek. Mogę apelować o rozsądek.
pozdrawiam rc
mysiar [Usunięty]
Wysłany: 21-05-2007, 08:54
Panowie, kolega szuka partnura na kurs a wy wodę w wątku mącicie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko