Rysiu mówisz chyba o sobie ? Bo ja nie posiadam syna (przynajmniej nic mi nie wiadomo ).
Smok [Usunięty]
Wysłany: 13-05-2007, 13:27
jcsjacekj napisał/a:
Rysiu mówisz chyba o sobie ?
Tak.
FotoMiś napisał/a:
Popracuj trochę nad czytaniem ze zrozumieniem
To wtrącenie w inną rozmowę, dlatego komentarze są także nie na temat, ponieważ jestem okrutnikiem i cholerykiem to przypomnę że to temat o głębokich przystankach.
FotoMiś napisał/a:
Moja była TŻ posiada książeczkę wojskową
Nie zapytam dlaczego była.
Dlatego zapraszam do dyskusji o architekturze modeli dekompresyjnych.
pozdrawiam rc
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 13-05-2007, 19:31
nie drażnić wariata
Smok [Usunięty]
Wysłany: 14-05-2007, 19:38
scaner napisał/a:
nie drażnić wariata
Ponieważ racjonalne argumenty nie trafią, to cytacik "A świstak.....
Zapraszam do dyskusji o architekturze modeli dekompresyjnych
Zapraszam do dyskusji o architekturze modeli dekompresyjnych
plan wygenerowany przez VR
37-16'
23-19'
16-22'
9- 24'
6-30'
3-49'
0-52'
S=30 gaz tradycyjnie za okienny
czaszka dymi lekko ale czułem wyraźne swędzenie brzuszka (proszę nie sugerować
żadnych dyzynsekcji czy zmiany szamponu )
przy głebokich dekompresyjnych nurkowaniach w których to plan nie obejmował
deep stopów nigdy czegoś takiego nie miałem okazji zaznać.
Wgm deep stopy w znacznym stopniu dosycają tkanki wolne ( sadełko) i stąd te insekty
a może znowu jakiś rock & roll
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 28-05-2007, 10:45
No i znowu można sie lekko przypieprzyć do tego profilu, chociaż jest zdecydowanie lepszy niz poprzednio omawiany, aż przesadnie zachowawczy, ale....
Po mojemu może być tak:
37 16
23 20
16 23
9 25
6 29
3 42
0 45
Moją uwagę zwraca przekroczenie prędkości wynurzania z dna do pierwszego deep-stopu. skoro mamy wyjazd z 37 m do 23 m, to mamy do pokonania 14 m. Z przedstawionego planu wynika, że pokonujesz to w minutę (czyli 14 m/min).
Ale to tylko tytułem przypieprzenia się.
Trudno mi zinterpretować twoje opisy - poprzednio miałeś subkliniczne objawy DCI, co mogło się zdarzyc przy niedodekompresji.
Tym razem jak rozumiem - miałeś klinicznego DCSa? Tak wynika z opisu. To juz nie "kapa" po nurkowaniu, ale świąd skóry? zaczerwienienie? obrzęk? Takie rzeczy to w komorze sie leczy.... (a przynajmniej powinno się).
Moim zdaniem profil jest OK - oczywiście jeśli to nie było nurkowanie powtórzeniowe dekompresyjne...
Tym razem jak rozumiem - miałeś klinicznego DCSa? Tak wynika z opisu. To juz nie "kapa" po nurkowaniu, ale świąd skóry? zaczerwienienie? obrzęk? Takie rzeczy to w komorze sie leczy.... (a przynajmniej powinno się).
Moim zdaniem profil jest OK - oczywiście jeśli to nie było nurkowanie powtórzeniowe dekompresyjne...
Nie no aż tak źle to nie było poprostu brzuszek swędział przez godzinkę i już.
Nie było to nurkowanie powtórzeniowe, ale jak pisałem to w profilach bez deepów
nigdy nie miałe takich obiawów, stąd wniosek że dla mojego brzuszka deep stopy
są fe
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 28-05-2007, 14:59
Wniosek nieuprawniony. Dodatkowe wysycenie w czasie głębokich przystanków daje koniecznośc dłuższej płytkiej dekompresji. Wg przedstawionego planu dekompresja była OK. Jakiż wpływ na twój brzuszek miałoby pominięcie dwóch głebokich przystanków i wykonanie tylko 9,6,3 m? Przecież to żadna różnica. Bez deepstopów Pyle'a plan wyglądałby tak:
tak szukam dziury w całym być może raz jest lepszy dzień raz gorszy
Kiedyś prowadziłeś ze mną dyskusję w wątku VR3 z VPM
W kontekście Twojego samopoczucia po nurkowaniach dekompresyjnych, może warto jeszcze raz prześledzić wątek i wyciągnąć wnioski.
Moim zdaniem, zamiast prowadzić eksperymenty na własnym organiźmie, lepiej skorzystać z doświadczenia innych.
badam wpływ ciśnienia i szukam dobrej drogi dla siebie
ale dzięki za współczucie ty napewno nie jesteś odmieńcem
[ Dodano: 12-06-2007, 21:08 ]
s= 40 w Vr daje zadowalające efekty po
50-16
31-20
21-23
12-25
9 -28
6 -38
3- 59
0-62
gaz ciągle zaokienny
żadnych uwag i wyśmienite samopoczucie trzeba szukać aż się znajdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko