Może się mylę, oby, ale wydaje mi się, że te całe zwierzenia to nic innego, jak tylko reklama dobrze wszystkim znanej bazy nad Białym.
Dokładny opis "nurkowiska", przeplatany dla zmyłki z nieudolną nauką freediving-u, ma moim zdaniem na celu, reklamę właśnie. Jakby dołożyć do tego 7m widoczności, podczas gdy cały czas utrzymuję się ona na poziomie 2-3m, to składa się to w jedną całość.
Ale nie o tym chciałem pisać, bo przecież każdy reklamować się może
Chciałem napisać o śmietnisku, jakie sami sobie fundujemy w naszych jeziorach.
Reklama w tym przypadku, jest opisem takiego właśnie śmietnika.
Przedmówca zagalopował się tylko z tym samochodem, bo to może się okazać zgubne dla samej bazy. Już raz wyciągali wrak z jeziora pod eskortą Policji.
Reasumując. Dobrą reklamą są tarliska, zatopione łódki, stoły do ćwiczeń, lustra, ale nie śmieci i muł. No bez jaj
Ja osobiście radzę szukać bazy z tarliskami.
Znam taką nad Białym, ale nie będę reklamował. Znajdźcie sami.
Jako wskazówkę, mogę tylko dodać, że blisko z niej na
pozdrawiam
[ Dodano: Pią 15 Cze, 2007 ]
kacperek2231 napisał/a:
chętnie bym tam dał nura na poldka, nigdy nie byłem na wrakach
Wysłany: 15-06-2007, 14:33
styx napisał/a:
Skocz na jez. Piaseczno, tam gdzie "Paskudni" grasują - wraczek kutra to jest dopiero wrakowe a nie jakiś poldek... ;]
Sebastian, na Boga! Jakiego kutra? To holownik "Wodnik", konstrukcja Adama Glegoły z YKP Lublin (projektant m.in. "Biegnacej po falach" i "Smugi Cienia"). Służył jako wsparcie spływów Wisłą i Pisą łódek na Mazury kiedy ja się urodziłem. Potem "obstawiał" regaty na Zalewie Zemborzyckim, a przed zatopieniem go w Piasecznie pełnił niechlubną rolę nabrzeżnej reklamy baru piwnego nad zalewem.
Wiek: 45 Dołączył: 10 Sie 2005 Posty: 232 Skąd: Sochaczew
Wysłany: 15-06-2007, 14:51
Ja tam w niedzielę walę nad Białe tego poloneza szukać, żeby poczuć ten dreszcz emocji w szukaniu wraku jak Żak Kusto mimo że to tylko polonez
Do Lublina może nekst łik??
Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-06-2007, 15:12
TOMA52 napisał/a:
styx napisał/a:
Skocz na jez. Piaseczno, tam gdzie "Paskudni" grasują - wraczek kutra to jest dopiero wrakowe a nie jakiś poldek... ;]
Sebastian, na Boga! Jakiego kutra? To holownik "Wodnik", konstrukcja Adama Glegoły z YKP Lublin (projektant m.in. "Biegnacej po falach" i "Smugi Cienia"). Służył jako wsparcie spływów Wisłą i Pisą łódek na Mazury kiedy ja się urodziłem. Potem "obstawiał" regaty na Zalewie Zemborzyckim, a przed zatopieniem go w Piasecznie pełnił niechlubną rolę nabrzeżnej reklamy baru piwnego nad zalewem.
a to przepraszam, zwracam holownikowi cały należny honor!
śruby nie ma, ale jest urocza dziurka po wale w rufie
omg (:
arfi napisał/a:
Chciałem napisać o śmietnisku, jakie sami sobie fundujemy w naszych jeziorach.
pelna zgoda - niektorzy potrafia naprawde przesadzic we wpychaniu do wody czego popadnie
Grotto8 napisał/a:
Tak z połowa nurkującej Polski.
- Spoko. Niech przyjadą. Niech ich koledzy też przyjadą. I koledzy ich kolegów też niech przyjadą ...
boisz sie, ze ci rozszabruja te wraki czy wydobeda?
moim zdaniem, jesli zostaly profesjonalnie przygotowane do zatopienia - to nie bedzie na nich za wiele do wyciagniecia
a jesli nie - moze faktycznie warto je obejrzec i zastanowic sie nad wydobyciem, zamiast zatruwac srodowisko jeziora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko