Wysłany: 21-06-2007, 11:34 Kontorlowanie badań nurków przez bosmanów portów
W poście o prawnym wymogu posiadania badań przez nurków:
http://forum-nuras.com/vi...p=119124#119124
poruszony został temat kontrolowania tych badań, nurom płynącym na wraki, przez bosmanów portów.
Było dużo narzekania. Dlatego, bez większej wiary w sukces, napisałem do UM w Gdyni. Cieszę się bardzo, że odpowiedź przyszła i że przyszła szybko. Zaprzeczając tym samym (chociaż w części) opini, że żyjemy w państwie bezprawia. Potwierdzając natomiast opinie tych, którzy twierdzą, że rozpasanie urzędników bierze się z naszej bierności.
Dla osób zainteresowanych zamieszczam to pismo. Może się przydać
mysiar [Usunięty]
Wysłany: 21-06-2007, 11:59
no gratulacje Tomek rozwiania mitu,
teraz to nie wypada nic innego jak tylko wydrukowac sobie ten list i wozić ze soba
pajakt [Usunięty]
Wysłany: 21-06-2007, 12:01
Po to zamieściłem, a dumny jestem, że niech mnie chudy byk!!!
Nie spodziewałem się, że to pójdzie tak szybko.
Teraz przydałby się przycisk "pomógł"
o.
pajakt [Usunięty]
Wysłany: 21-06-2007, 17:03
Cytat:
no to brawo, gratulacje. Byle tylko nie powodowało to zarzucenia robienia sobie badań lekarskich i noszenia zamiast nich tego skanu
Ludzie kombinowali (a już zwłaszcza nasza nacja!!) i będą kombinować. Niezależnie od wszystkiego zawsze znajdzie się ktoś "cwańszy" od reszty. Nie ma rady.
Dlaczego się tak cieszycie?
Przecież z drugiego akapitu wynika że taki obowiązek ma organizator, czyli w większości przypadków właściciel łajby.
P.S. Pewnie bosmani portów mogą kontrolować organizatorów płetwonurkowania czy sprawdzili je u płetownurków.
pajakt [Usunięty]
Wysłany: 22-06-2007, 16:09
normalny napisał/a:
z drugiego akapitu wynika że taki obowiązek ma organizator
Czytałeś rozporządzenie? Organizator odpowiada za bezpieczeństwo nurkowania. Rozporządzenie nie precyzuje w jaki sposób. Jeśli chodzi o zagadnienie zdrowia nurków wystarczającym dokumentem jest oświadczenie nurkujących. Autorem rozporządzenia jest Minister Sportu, więc interpretacja UM nie jest wiążąca (tak uważam). Natomiast zdanie:
normalny napisał/a:
Pewnie bosmani portów mogą kontrolować organizatorów płetwonurkowania czy sprawdzili je u płetownurków.
mimo urzędniczego rozpasania, w naszym kraju, bliższe jest rzeczywistości Kafki niż naszej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko