Wysłany: 26-06-2007, 12:57 Zawroty głowy - pod woda...??? dlaczego???
Czesc Kochani...pisze bo mnie ostatnio zaniepokoilo,ze czasami kreci mi sie w glowie jak jestem pod woda... Zauwazylam,ze bywa tak gdy schodze na ok 10 m. Nie wiem czy moge laczyc z tym fakt,ze po raz 1szy zdarzylo mi sie rowniez(podczas takiego nurkowania) poplatac totalnie trase pod woda!!! SZOK!!! Nigdy nie mialam z tym problemu!!! Bylam dokladniejsza niz kompas...
Mam nadzieje,ze to zbieg okolicznosci-bo krecki w glowie mialam nurkujac - a wlasciwie "podszkalajac" znajomych po odw...ktorym ciezko szlo opanowac plywalnosc...i wlasciwie z calego plywania bardziej sie okrecilam za nimi niz mozna to bylo nazwac "nurkowanie".
Czy ktos mial tego typu objawy? Moze to problemy z blednikiem ale skad sie wziely???
ja mam czasem problemy z wyrownaniem cisnienia w prawym uchu - niby wszystko jest ok (nie ma bolu), ale swiat mi nagle ucieka w lewo jak na karuzeli.
dosc nieprzyjemne uczucie.
moze tez w Twoim przypadku to byc ta kwestia ''oganiania'' sie za kursantami - zmiany głębokosci, tempa, stres (bo odpowiedzialnosc).
no mam taka nadzieje...bo wlasciwie krecki mialam nurkujac wlasnie 3 razy z moimi kochanymi wyskakiwaczami podwodnymi;-) strasznie chca nurkowac...ale jeszcze musza sporo popracowac;-)
TOMA52, a teraz to mi naprawde podpowiedziales...ja kicham na trawy...mam mini katarek od czasu do czasu mimo,ze wcinam leki:-/...moze faktycznie nic sie zlego nie dzieje tylko gdzies mi zalega wydzielina...
Sama dla siebie odwiedze chyba doktora uchowego...dla sietego spokoju...bo i tak bede robic badania do rescue...
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 26-06-2007, 13:57
Delfinm napisał/a:
ja kicham na trawy
No od trawy to rzeczywiscie moglo Ci sie zakrecic w glowie.
Delfinm napisał/a:
mam mini katarek
Katarek to jedno, droznosc zatok, trabki etc to juz inna sprawa... U mnie tego typu wyskoki zapowiadaja sie juz przy zanuzaniu - gwizdem w zatokach, problemem z przedmuchiwanien...
Wysłany: 26-06-2007, 15:43 Re: Zawroty głowy - pod woda...??? dlaczego???
Delfinm napisał/a:
Czy ktos mial tego typu objawy?
lekkie zawroty glowy mialem pod woda, gdy przechodzilem zapalenie przewodu sluchowego - sugeruje wizyte u laryngologa i hmm, nie nurkowanie podczas zapalenia przewodu sluchowego
jeszcze jedna opcja to stan wewnwtrzny butli
raz kolo poczestowal mnie takim "czystym" powietrzem - glowa mnie przez 2 dni nawalala
jak sie potem okazlo kupa oleju i rdzy wewnatrza butli
ale tez jak sie bardzo bardzo zdenerwowalam i zaczelam oddychac jak parowóz,
Na 10m? Czy moze bardziej na 20..30?
na 11 dokladnie,
5 stage i skuter mnie troche pokonało
zaczelam bardzo szybko oddychac i tak mi sie zaczelo w głowie kołować, ze sie przytrzymac musialam, zeby nie fiknąć (na bok w sensie). stresa mialam, takiego do kwadratu.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 26-06-2007, 18:39
styx napisał/a:
szczególnie jak otwór ma 9mm średnicy
ROTFL....
KasiaK napisał/a:
zaczelam bardzo szybko oddychac i tak mi sie zaczelo w głowie kołować,
Tylko gdybys miala chwilke czasu na przemyslenie: Oddychanie jak lokomotywa i retencja CO2 wykluczaja sie... Jak myslisz dlaczego?
icek [Usunięty]
Wysłany: 26-06-2007, 18:55
martin napisał/a:
KasiaK napisał/a:
zaczelam bardzo szybko oddychac i tak mi sie zaczelo w głowie kołować,
Tylko gdybys miala chwilke czasu na przemyslenie: Oddychanie jak lokomotywa i retencja CO2 wykluczaja sie... Jak myslisz dlaczego?
płytkie szybkie oddechy i retencja CO2 zupełnie się nie wykluczają, Martin, wprost przeciwnie
na tym polega różnica pomiędzy zadyszką a hiperwentylacją
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko