Mania, czy my flirtujemy...? Z kazdym postem zaczynam cos do Ciebie czuc jednak jeszcze nie potrafie tego nazwac.
Mania napisał/a:
Nurofen - a Ty znowu nie rozumiesz....
Rozumiem ale sie zgrywam
Mania napisał/a:
Jeszcze raz napisze - nie trzeba byc rekordzista glebokosci by miec swoje zdanie na temat bicia rekordow. Judas napisal - w nurkowaniu imponuje mu cos innego. Mnie na przyklad imponuja kolesie, ktorzy robia dalekie eksploracje jaskiniowe - ot jak na przyklad ostatnie nurkowania WKPP. Judasowi bardziej imponuja eksploracje wrakowe. I do tego nie trzeba samodzielnie strzelac setek, dwusetek czy wiecej....
Nie musisz tłumaczyc jak chlop krowie na rowie umiem czytac ze zrozumieniem mimo ze czasem to inaczej wyglada.
Pragnę zauwazyc, zaznaczajac ze takze nie znam Jurka B., ze to co zrobil nie jest koparkowym nurkiem tylko rekordem i w zwiazku z tym mozna chyba w tej calej zabawie (nurkowej) dostrzec ze zrobil co fajnego. Nie jestem fanem i demonem glebokosci ale nie kazdy robi ponad 200.
Mania napisał/a:
W nurkowaniu nie chodzi o kozactwo - przynajmniej dla mnie.
Masz kurs intro jaskiniowy ktory zrobilas jak dobrze pamietam w USA (piekny opis).
Masz go rok..?... ile razy uzylas tego plstiku...? Mam nadzieje ze chc raz. I nie jest to tylko kozacki dodatek do innych plastikow.
Wiesz kazdy ma swoje racje.
Wole pokornie sie wycofac z dyskusji aby nie smiecic na forum
Mania, czy my flirtujemy...? Z kazdym postem zaczynam cos do Ciebie czuc jednak jeszcze nie potrafie tego nazwac.
Hmmm.....stare przyslowie mowi "kto sie czubi ten sie lubi"
Nurofen napisał/a:
Nie musisz tłumaczyc jak chlop krowie na rowie umiem czytac ze zrozumieniem mimo ze czasem to inaczej wyglada.
Pragnę zauwazyc, zaznaczajac ze takze nie znam Jurka B., ze to co zrobil nie jest koparkowym nurkiem tylko rekordem i w zwiazku z tym mozna chyba w tej calej zabawie (nurkowej) dostrzec ze zrobil co fajnego. Nie jestem fanem i demonem glebokosci ale nie kazdy robi ponad 200.
I tu zgoda. Pelna...
Nurofen napisał/a:
Masz kurs intro jaskiniowy ktory zrobilas jak dobrze pamietam w USA (piekny opis).
A dzieki za uznanie. A plastik uzylam. I nie jest to dodatek do plastikow, bo ja ich nie zbieram. Za to chetnie ucze sie roznych rzeczy. Wiec robie rozne kursy.
Wysłany: 03-07-2007, 09:06
O rany ale narobilem... ale to celowo
Jesli ktos nie dokladnie zrozumial o co mi chodzi to postaram sie wyjasnic jeszcze raz...
Moim zdaniem zadna winda nie jest wielkim wyczynem (Nuna rowniez). Wyczynem sa eksploracje (wrakow, jaskin) na duzych glebokosciach z zachowaniem wszystkich zasad planowania nurkowanie, wspolpracy Teamu, filmowania itd. (np wyprawa na Britanica, Groma, czy WKKP - to ze wymienilem akcje GUE to przypadek)
Poprzez analogie, nie jest dla mnie wyczynem przekroczenie predkosci dzwieku w samochodzie odrzutowym na prostej na slonym jeziorze, ale udzial w wyscigu Formuly 1 i dojechanie zywym i nie ostatnim to jest wyczyn.
Mysle ze moje zdanie jest zrozumiale.
A co do argumentow, ze mam sie pochwalic dokonaniami itd... pewnie by sie cos znalazlo (raczej z mojego zakresu pojmowania wyczynow), ale nie jestem chwalipieta
Wyczynem sa eksploracje (wrakow, jaskin) na duzych glebokosciach z zachowaniem wszystkich zasad planowania nurkowanie, wspolpracy Teamu, filmowania itd.
Wysłany: 04-07-2007, 13:23
Witam wszyskich,
W związku z faktem, iż zapoczątkowałem niniejszy wątek, kilka słow wyjaśnienia z mojej strony.
Odłączyłem się z projektu oraz także z mojego uczestnictwa w Deepexplorers z powodu odmiennych zdań w wielu kwestiach pomiędzy mną a Jurkiem. Oczywiście szczegóły są i moim zdaniem powinny zostać pomiędzy nami, tak więc nie będę ich rozważał na forum publicznym.
Ze swoje strony moge dodać, że mam juz plany kilku ciekawych projektów, o nieco inym charakterze.....(pewnie bardziej spodoba się Judasowi ).
Tak czy inaczej gratuluje Jurkowi wykonania nurkowania.....choć pojawiło się wiele "przygód".
Wysłany: 04-07-2007, 16:58
Jak zawsze rzeczowa odpowiedz Czarka, Chociaż myślę że nie było to niczyją sprawą. Wielkie dzięki za wyjaśnienia Czarku. Mam nadzieję że zakończy to spekulacje. Jurku gratulacje.
Tak czy inaczej gratuluje Jurkowi wykonania nurkowania.....choć pojawiło się wiele "przygód".
Klamka do wiecznosci była widoczna
alhanna [Usunięty]
Wysłany: 04-07-2007, 23:20
Gratulacje dla Jurka - przede wszystkim gratuluję tego, że przeżył.
Mam kilka krótkich pytań do Jurka:
1) czy były jakiekolwiek komplikacje zdrowotne po tym nurkowaniu?
2) czy ten inflator firmy H, który Ci się rozpadł podczas rekordowego nurkowania to był ten sam inflator z którego wypadł przycisk dodawczy na lądzie w bazie Planet (przycisk podał Ci jeden z pracujących w sprężarkowni Egipcjan, a Ty zdziwiłeś się jak to się mogło stać) czy może to był nowy inflator (bo przypuszczam, że go wymieniłeś) ?
3) jak sądzisz, dlaczego przydarzyło Ci się zasikanie nowego skafandra firmy Eques podczas tego nurkowania, pomimo posiadania p-valve'a? czy miało to związek z tym, że ten p-valve coś od początku Ci szwankował (bo przecież nie była to pierwsza tego rodzaju "przygoda" podczas przygotowań do rekordowego nurkowania w Dahab).
P-valve nie był firmy H, o ile pamiętam był firmy Eques. Czy brak podziękowań typu wsadzcie sobie w d... dla firmy Eques (tak jak dla innych producentów sprzętu, który nie spełnił oczekiwań) jest spowodowany tym, ze firma E jest Twoim sponsorem?
Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:)
Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:)
Koleżanka chyba wie co nieco z kuularów tego projektu.
Ale czy o to tutaj chodzi aby rozkładać na czynniki pierwsze taki projekt - osobiście uważam to za zbędne.
Tym bardziej, że stawianie się w roli recenzenta, który nie brał w tym udziału lub nie wykonuje podobnych nurkowań jest mało stosowne i objektywne!.
Pozdrowienia i życzenia kolejnych ciekwaych przedsięwzięć!.
alhanna [Usunięty]
Wysłany: 05-07-2007, 20:45
Tomasz-Szeryf napisał/a:
Koleżanka chyba wie co nieco z kuularów tego projektu
Wiem niewiele, ale wystarczająco duzo, żeby zadać moje pytania. Co nieco widziałam, usłyszałam, a nawet mam ładne fotki:)
Tomasz-Szeryf napisał/a:
czy o to tutaj chodzi aby rozkładać na czynniki pierwsze taki projekt
nie robię tego
Tomasz-Szeryf napisał/a:
stawianie się w roli recenzenta
Nie stawiam się w roli recenzenta, zadaję tylko pytania, ale jeśli odbierasz to jako recenzję, to, hmm.. Twój problem
Tomasz-Szeryf napisał/a:
który nie brał w tym udziału lub nie wykonuje podobnych nurkowań
czy muszę zejść na 231 m aby zadawać proste pytania?
Tomasz-Szeryf napisał/a:
mało stosowne i objektywne
mało stosowne i przede wszystkim mało obiektywne jest uzurpowanie sobie prawa do bycia wyrocznią i napisania o produktach firmy H i S (NIE BĘDĄCYCH SPONSORAMI PROJEKTU) aby producenci wsadzili je sobie w d..., a o firmie E nic, ani słowa (firma E JEST JEDNYM ZE SPONSORÓW). To nie wymaga komentarza i to na pewno nie ja jestem nieobiektywna.
Jestem daleka od oceniania samego projektu i z niecierpliwością czekam na jego wyniki w postaci spełnienia założonych celów badawczych. Rozumiem również, że Jurek napisał to pod wpływem emocji związanych z balansowaniem na granicy życia i śmierci podczas tego nurkowania.
Tomaszu-Szeryfie - więcej krytycyzmu
3) jak sądzisz, dlaczego przydarzyło Ci się zasikanie nowego skafandra firmy Eques podczas tego nurkowania, pomimo posiadania p-valve'a?
Konstrukcja tego pytania jest domniemaniem posiadania odpowiedzi - nie uważasz (patrz na dalszą część pytania).
alhanna napisał/a:
P-valve nie był firmy H, o ile pamiętam był firmy Eques. Czy brak podziękowań typu wsadzcie sobie w d... dla firmy Eques (tak jak dla innych producentów sprzętu, który nie spełnił oczekiwań) jest spowodowany tym, ze firma E jest Twoim sponsorem?
Ja też z reguły nie gryzę ręki, która przyczynia się do akceptowalnej przeze mnie korzyści- wydaje mi się, że to raczej racjonalne postępowanie.
alhanna napisał/a:
mało stosowne i przede wszystkim mało obiektywne jest uzurpowanie sobie prawa do bycia wyrocznią i napisania o produktach firmy H i S (NIE BĘDĄCYCH SPONSORAMI PROJEKTU) aby producenci wsadzili je sobie w d..., a o firmie E nic, ani słowa (firma E JEST JEDNYM ZE SPONSORÓW). To nie wymaga komentarza i to na pewno
Nie znam szczegółów nie wypowiadam się. Jeśli jest jak piszesz to pewnie coś w tym jest.
alhanna napisał/a:
Jestem daleka od oceniania samego projektu i z niecierpliwością czekam na jego wyniki w postaci spełnienia założonych celów badawczych
Dokładnych celów też nie znam - choć z chęcią poznam właśnie dokładne założenia i owoce realizacji tychże założeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko