aphex2
Wysłany: 24-07-2007, 22:16
Nurkowanie wielogazowe: Algorytm Buhlmann’a ZH-L8 ADT MB PMG (Adaptative Microbubble Predictive Multi-Gas)
Predykcyjny algorytm wielogazowy komputera wylicza program dekompresyjny biorąc pod uwagę wszystkie zaplanowane zmiany gazu podczas nurkowania. Oznacza to, iż wskazany na wyświetlaczu plan dekompresji wskazuje rzeczywisty czas wynurzania. Jednocześnie algorytm prowadzi „w tle” wyliczenia dekompresji dla przypadku, w którym będzie konieczne zakończenie nurkowania na aktualnie używanej mieszaninie. Dzięki temu komputer może natychmiast skorzystać z tych obliczeń, jeśli na planowanej głębokości nie nastąpi zmiana mieszaniny na dekompresyjną. Parametry te można w każdej chwili wywołać poprzez naciśnięcie jednego przycisku. NO I CO DALEJ MOZE ROZWINIESZ WATEK, JEZELI DUMA NA TO POZWALA FOTHER? BO NIEWIELE MOZNA ZNALEZC W NECIE NA JEGO TEMAT? JUZ NA INNYM FORUM OBRZUCALES TEN KOMPUTER - PODOBNIE JEDNO ZDANIE I NA TYM KONIEC. TYLKO NA TO CIE STAC + ZJADLIWE TEKSTY NIEZWIAZANE Z TEMATEM FORUM?
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 24-07-2007, 22:38
To jest wszystko marketingowy bełkot w stylu Maresa. Te nadęte słowa nie mają żadnej nowej treści. To wszystko ma każdy komputer ze zmianą gazu.... Na tym polega "adaptatywność" tego algorytmu. 8-mio kompartmentowy Buhlmann to żaden postęp w porównaniu do Aladyna Pro sprzed 15 lat. Płytka dekompresja wg uproszczonych tabel. Także adaptatywnośc NDL do zimnej wody jest wbudowana już w Uwatec Aladyn Pro.... Jedyny nowy wodotrysk to to tętno....
Kompletne pierdoły. Dobre w komplecie z różowym paskiem i stringami.
Nurkowanie wielogazowe: Algorytm BuhlmannÂa ZH-L8 ADT MB PMG (Adaptative Microbubble Predictive Multi-Gas)
Predykcyjny algorytm wielogazowy komputera wylicza program dekompresyjny biorĹĄc pod uwagę wszystkie zaplanowane zmiany gazu podczas nurkowania.
Chcesz błysnąc to wytłumacz na czym to polega , daj jakis przykład.
aphex2 napisał/a:
PODOBNIE JEDNO ZDANIE I NA TYM KONIEC. TYLKO NA TO CIE STAC + ZJADLIWE TEKSTY NIEZWIAZANE Z TEMATEM FORUM?
Stać mnie na rózne sprawy. Jeżeli usiłujesz na forum sprzedawac komputery to się do tego przygotuj.
Gdybys rozumiał o czym pisze to bys wiedział że zjadliwe teksty sa uzasadnione.
Ale ty po prostu wciskasz ludziom tandete za 4k PLN i każdy kto ma inne zdanie w tym temacie jest twoim wrogiem.
Każdy kto ma choć troche oleju w głowie i wie na czym polega planowanie nurkowania nie da się nabrac na te twoje pisane wielką czcionka badziewne teksty.
Odpuść sobie, poczytaj troche , mozesz zacząc o modelach dekompresyjnych. Jak zrozumiesz chociaz spis treści to bedziesz wiedział jakiego z siebie głupka robisz.
W opisie technicznym dostrzegłem jedną wartościową funkcję : stoper działający w każdym trybie - szkoda tylko, że ten stoper taki drogi
aphex2
Wysłany: 24-07-2007, 23:06
DZIEKI TOM M , WLASNIE TAKIEJ ODPOWIEDZI SZUKALEM NIE KOSZTOWALA ZBYT DUZO. DO FOTHER - JUZ W PIERWSZYM ZDANIU TEGO FORUM PODKRESLILEM, ZE NIE JESTEM NURKIEM TECHNICZNYM ANI SPECEM OD KOMPUTEROW NURKOWYCH A JEDYNIE CHCIALEM OBIEKTYWNEJ OPINII BO SPOTKALEM SIE Z KILKOMA, GDZIE DOSWIADCZENI NURKOWIE POLECALI TEN KOMP, PODCHODZAC SCEPTYCZNIE DO TEGO ROZWINALEM WATEK NA FORUM. WIDZISZ FOTHER, MNIEJSZE DOSWIADCZENIE OD TWOJEGO NIE ROBI ZE MNIE GLUPKA, ALE TWOJ POST ROBI Z CIEBIE PROSTAKA W MOICH OCZACH. PZD
MNIEJSZE DOSWIADCZENIE OD TWOJEGO NIE ROBI ZE MNIE GLUPKA, ALE TWOJ POST ROBI Z CIEBIE PROSTAKA W MOICH OCZACH. PZD
Poczytaj moje posty na tym forum a przekonasz sie jak zachowuje sie wobec tych z którymi dyskutuje. A wiesz czemu ty jesteś wyjatkiem, bo traktujesz ludzi z tego forum jak idiotów. Obaj wiemy, że ta forma pytań z twojej strony to zawoalowana forma reklamy kmputera i sklepu.
Nie będe tłumaczył dlaczego, bo nawet półinteligent by sie domyslił.
Wiesz masz pecha bo ja no codzień w pracy zajmuje sie reklama i te twoje badziewne teksty lepiej by wymyslili kuracjusze Tworek (przepraszam kuracjuszy Tworek na pewno byliby lepsi)
A jak chcesz oceniac innych to sie podpisuj pod postami.
Wiek: 45 Dołączył: 10 Sie 2005 Posty: 232 Skąd: Sochaczew
Wysłany: 25-07-2007, 07:41
Cytat:
dzien dobry, chodze z zakupem komputera nurkowego. nie jestem nurkiem technicznym ale chce kupic dobry sprzet, taki, ktory pozwoli mi na planowanie nurkowan nie tylko na powietrzu ale i nitroxie czy nawet trimiksie w przyszlosci. tak czy inaczej oferta jest dosc duza. najlepsze komputery o jakich czytalem, mysle tu np o suunto vytec, d9, vr3 i inne -wszytskie maja jakies wady jak by im sie blizej przyjrzec. o dziwo niewiele mozna znalezc na temat galileo sol uwateca - mimo, ze jak mysle jest to dobry komputer. slyszalem nawet opinie ludzi, ktorzy uzywali tego sprzetu - doskonaly wyswietlacz, kompas, pomiar pracy serca czy w upgratu systemu jak w vr3 - czy to oznacza ze jest to niemal komputer doskonaly? zainteresowanych dyskusja prosze o opinie. pozdrawiam
Jak nie jesteś nurkiem technicznym to po kiego Ci taki wynalazek?? - chyba że nie masz co robić z kasą
ja też nie jestem technicznym i pewno długo jeszcze nie będę, do rekreacyjnych nurków kupiłem gekkona suunto a i tak widze że to na wyrost, bo równie dobrze mógłbym walić nury z digitalem.
No ale na kompa za 4 kafle może uda się wyrwać jakiegoś lachona - przy okazji będziesz już miał urządzenie do pomiaru pulsu i tętna u zainteresowanej dziewoi.
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-07-2007, 10:47
kacperek2231 napisał/a:
może uda się wyrwać jakiegoś lachona - przy okazji będziesz już miał urządzenie do pomiaru pulsu i tętna u zainteresowanej dziewoi.
komp ma "Możliwość wgrania i przeglądania 100 grafik lub tekstów w formacie bmp"
to jeszcze jej poczytać będzie mógł
aphex2
Wysłany: 25-07-2007, 11:25
hehe, szkoda, ze tak malo slicznych "lachonow" w tym srodowisku Nurasow - nie sadzicie? prawdopodobny " lachon" nie docenil by tego wynalazku ... i nici z wydatku 4 kafli. fakt stac mnie na to ale dcyzji o zkupie jeszcze nie podjalem. mimo wszytsko bardziej zalezalo mi na obiektywnej ocenie komputera a nie mnie ... hehe nadal czekam na faktyczne imfo o tym kompie. ROZPOCZYNAJAC NOWY WATEK KTO MOZE POROWNAC TEGO KOMPA DO VR3 ZALOZMY - POCZYNAJAC OD ALGOTYTMU? WIEM, ZE WIELU NURKOW NAZEKA NA ZAWODNOSC TEGO SPRZETU. CZY TO PRAWDA?
POZDRAWIAM
KRZYSZTOF
$$ [Usunięty]
Wysłany: 25-07-2007, 11:26
Fother napisał/a:
no i bedziesz znał swój puls na 20m,
Ten parametr jest istotny z dwóch powodów, ilość rozpuszczonego gazu inertnego zależy od szybkości krążenia krwi a także zużycie tlenu jest liniowo zależne od szybkości krążenia krwi, pośrednio od tętna. Temat o Głębokich przystankach.
z komputerami, algorytmami, kompartmentami, wartościami M, Delta P jest jak z żoną
kolego musi być idealna dla ciebie i ty dla niej, wtedy wszystko gra czyli jak jesteś
żonaty to przypomnij sobie ile razy błądziłeś zanim znalazłeś a jak nie to ćwicz na rórznych D wartościach aż znajdziesz
Wysłany: 31-07-2007, 15:49
Czy Ty umiesz czytac ? Przestan pisac duza litera juz zwracali koledzy uwage. Co za trep sorki nie moglem sie powstrzymac
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 31-07-2007, 22:53
Fother napisał/a:
Odpuść sobie, poczytaj troche , mozesz zacząc o modelach dekompresyjnych. Jak zrozumiesz chociaz spis treści to bedziesz wiedział jakiego z siebie głupka robisz.
Nie poznaje Kolegi jednoczesnie gratuluje wyostrzonego zmysłu anty spamerskiego
[ Dodano: 31-07-2007, 22:57 ]
aphex2 napisał/a:
hehe, szkoda, ze tak malo slicznych "lachonow" w tym srodowisku
POZDRAWIAM
KRZYSZTOF
Masz chyba jakis defekt umyslowy albo slaby wzrok. Kolego wszystkie lachony nurczynki sa sliczne
[ Dodano: 31-07-2007, 22:59 ]
aphex2 napisał/a:
ZE WIELU NURKOW NAZEKA NA ZAWODNOSC TEGO SPRZETU. CZY TO PRAWDA?
POZDRAWIAM
KRZYSZTOF
niewielu go ma wiec wielu nie moze narzekac w kazdym razie ja mam i N I G D Y VR3 mi sie nie powiesil
Panie Krzysztofie,
raz -przestan sie Pan drzec!
dwa - pfffff. nurczynki nie sa takie okropne
trzy - skoro juz wkurzyles Jacka, to naprawde musisz chrzanic
cztery - spokojnej nocy
Parafrazując :
Aphex2 - odpuść sobie , ponurkuj trochę, mozesz zacząć od nurkowań bezdekompresyjnych . Jak zrozumiesz o co chodzi i z czym to się je to zrozumiesz jakiego z siebie głupka robisz w dyskusji z Fother'em
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko