Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
PADI a harcerstwo
Autor Wiadomość
Kelo 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-08-2007, 15:52   

Pomysł z nauczycielami w roli Drużynowych już był i był niesamowitym niewypałem a tym bardziej mieli by być instruktorami ZHR to już totalna porażka.

PAPA78 

Stopień: brak, a moze nie
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-08-2007, 21:05   

Kelo napisał/a:
Pomysł z nauczycielami w roli Drużynowych już był i był niesamowitym niewypałem a tym bardziej mieli by być instruktorami ZHR to już totalna porażka.

No tak w ZHR :zdz: nic mnie nie może już chyba zaskoczyć. Choć mogliby zacząć nosić koloratki i habity.
ćw.pwd. papa (ZHP)

$$
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2007, 19:57   

PAPA78 napisał/a:
Choć mogliby zacząć nosić koloratki i habity.

Pierniczysz, w wielu aspektach ZHR jest taki jak ZHP przed 30+ laty. Po wojnie ZHP chodziło do Kościoła.

luis napisał/a:

Kasia, jeśli harcerstwo można porównać do dzidy, to Ty jesteś jego OSTRZEM! Tak trzymaj!
Czuwaj!

Z takim poglądem się zgadzam, wystąpienie "KasiaK" przeciw "Vdoo" (szacunek)
(gdybyś jeszcze wiedziała kim on jest, to było by śmiesznie)

powodzenia

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-08-2007, 21:24   

$$ napisał/a:

powodzenia

juz mam sie zaczac bac?
czy.... smiac?

$$
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2007, 08:55   

KasiaK napisał/a:
juz mam sie zaczac bac?
czy.... smiac?

Po Gogolowsku śmiać.

powodzenia

PAPA78 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 09:05   

$$ napisał/a:
Pierniczysz, w wielu aspektach ZHR jest taki jak ZHP przed 30+ laty. Po wojnie ZHP chodziło do Kościoła.

Wcale nie twierdze że nie chodzę do kościoła, po prostu nie robię z tego nadmiaru szopki. Moja religia to moja sprawa, a nie wystawka na pokaz.

luis 

Stopień: TMX
Kraj:
Bahamas

Wysłany: 13-08-2007, 15:02   

KasiaK napisał/a:
$$ napisał/a:

powodzenia

juz mam sie zaczac bac?
czy.... smiac?

na pierwszy rzut oka $$ zrobił Ci komplement, ale na drugi rzut oka to już nie jestem pewna :) anyway trudne do zinterpretowania jest.
to co napisał.

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 15:07   

Luis
wystarczy poczytac Gogola. Bedziesz miala odpowiedz
:D

Mania

luis 

Stopień: TMX
Kraj:
Bahamas

Wysłany: 13-08-2007, 15:43   

Mania napisał/a:
Luis
wystarczy poczytac Gogola. Bedziesz miala odpowiedz
Mania

Mania, jesteś wątkowym kilerem :D :D

Gogola?? chyba Googla w tych czasach :): ) poza tym jego nie "wystarczy poczytać" :)

$$
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 15:48   

luis napisał/a:
ale na drugi rzut oka to już nie jestem pewna

Przepraszam za skrót.

Zupełnie poważnie to "KasiaK" zareagowała odważnie za co dziękuję.

Natomiast pozostaje zabawnym fakt kogo bronił "Vdoo" i dlaczego nie odpowiedział "martin" na jego post. Plus pewien wcześniejszy post "KasiaK".

powodzenia

OLO Wawa 

Stopień: P2
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 19:43   

Odnosząc sie do wątku Mani i wypowiedzi pod adresem harcerzy śmiem twierdzić że autorka nie ma zielonego pojecia o harcerstwie i o wartościach tam krzewionych.Harcerzem byłem od 2 klasy szkoły podstawowej az do sredniej ,zaliczyłem wiele obozów w tym i żeglarskich,nauczyłem się bardzo wiele,zdobyłem wiele sprawności w tym te najważniejsze(trzy pióra,ratownika medycznego) i umiejetności które wbrew pozorom przydały sie w pózniejszym zyciu w najmniej oczekiwanym momencie i gdy inni nie wiedzieli co zrobic ja wiedziałem.Poznałem wielu wspaniałych ludzi i wiem jedno że nigdy nikt nie nakłaniał mnie do jakiś haseł komunistycznych ani żadnej propagandy, więc Maniu nie wypowiadaj sie na tematy których nie znasz od podszewki i nie oczerniaj wielu świetnych ludzi swoimi głupimi porównaniami.To tyle. ;OK; Pozdrawiam KasięK i innych harcerzy którzy wspominaja z sentymentem tamte fajne czasy i bronią wartości których nas uczono :tak: A tak na marginesie moja córka również zapisała się do zuchów narazie,była juz na pierwszym biwaku i jest zadowolona.Prosze nie traktować tego Maniu jako atak na ciebie ale jako sprzeciw co do twojej wypowiedzi.Pozatym jest ok.Pozdrawiam

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 20:00   

OLO no nie opowiadaj, żeś nie dymał jako harcerz na pochody 1szo majowe :) ,
które w tedy nie były niczym innym jak przymusowym spędem aby pokazać jak super ma klasa robotnicza ;)

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 20:14   

Mysiar...
Ale w ZHP uczyli sie wartosci i zdobywali sprawnosci - jak machac do I sekretarza PZPR....

Mania
PS. Teraz bylam zlosliwa, przyznaje sie bez bicia

tomek Sienicki 

Stopień: AOWD IANTD
Wysłany: 13-08-2007, 21:23   

[ Dodano: 13-08-2007, 21:28 ]
Cytat:
więc Maniu nie wypowiadaj sie na tematy których nie znasz od podszewki i nie oczerniaj wielu świetnych ludzi swoimi głupimi porównaniami.

Cytat:
Prosze nie traktować tego Maniu jako atak na ciebie ale jako sprzeciw co do twojej wypowiedzi.

Aż rozpiera duma z takiej dyscypliny. Ciężka praca moderatorów popłaca. :ping:

Olo, Mania nie była w harcerstwie, więc choćby tylko z tej racji nie ma pojęcia o czym pisze. Nie wie, że to własnie w ZHP w latach 70 i 80-tych młodzież poznawała prawdziwą historię Polski, że to w ZHP opowiadało się o walkach AK, Powstaniu Warszawskim i powojennych perturbacjach ludzi gnojonych przez totalną władzę. Nie wie, bo skąd, że w Gliwickim hufcu w 1982 roku opozycyjne ulotki drukowane były w piwnicy na hufcowym powielaczu. Nie wie, bo skąd, że harcerze nosili na mundurach znaczki Polski Walczącej, natomiast szczytem dumy było posiadanie w klapie przedwojennego Orła w Koronie.
Teraz może brzmi to dla wielu śmiesznie, jednak twierdzenie, że harcerze pomykali jedynie na pochody i akademie jest cholernie krzywdzące.

--
tS

PAPA78 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 21:46   

Trudno się z tobą nie zgodzić Tomku!!!!

OLO Wawa 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 22:49   

Widze ze niektórzy kojarza harcerstwo z komunistycznymi junakami a to błąd.Mnie jakoś nie uderzyło do głowy ze byłem harcerzem,nie zapisałem sie do parti komunistycznej ani do zadnej innej i nie machałem do sekretarza PZPR na pochodzie. Bez insynuacji prosze bo twierdzenie że nastoletni dzieciak w tamtych czasach miał sie bawić w polityke jest beznadziejne.Najlepiej jest sie wysmiewać z czegoś czego sie nie zna, tak łatwiej aby zachować pozory.Podzielam zdanie przedmówcy Tomka Siennickiego i nie mam zamiaru prowadzić jałowych dyskusji nie byliście to wasz sprawa ale nie drwijcie z tych co byli.Szacunek dla drugiej osoby.A tak na marginesie co to kogo obchodzi czy ktos jest w PADI czy gdzie indziej,nie jestem w z tej organizacji ale szanuje jej nurków jako kolegów i ludzi i nie robie z nich kozłow ofiarnych za wszystko co sie stało.Nie wprowadzajmy polityki do nurkowania bo z tego co zauwazyłem to nurkowie PADI nie obrzucaja gównem nurków z np.CMASU a odwrotnie dość czesto a po co?????? :stop; To moja taka refleksja.Pozdrawiam

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 23:18   

Panowie, spokojnie...nie warto....
tak sie sklada, ze niektore osoby na tym forum (szczegolnie jedna) zawsze wszystko wie najlepiej, wszystko widziala i w ogole jest najmadrzejsza, a nurkiem to jest, ze ho ho
tak wiec standardowo - gowno widziec, gowno wiedziec, ale wypowiadac sie trzeba, szczegolnie w tematach na ktore sie nie ma zielonego pojecia,
a najlepiej to wysmiewac sie z nieznanego (szkoda, ze robiac z siebie niedoksztalconego debila do tego)

wiec peace. argumentami nie zwalczycie. niczym pewnie. do niektorych nie dociera.

Kas.
p.s. tak mnie zastanawia, ze ja, analogicznie, nie nalezalam do kolka teatralnego w mojej szkole, ale nawet na mysl mi nie przyszlo, zeby wysmiewac sie z kolegow przebierajacych sie w kostiumy i na glos recytujacych dialogi. nigdy tez bym nie wymyslila, ze to ze niektorzy mieli role pierwszoplanowe, to pewnie dlatego, ze robili laske rezyserowi, czy tam scenarzyscie..
no o blogim usmiechaniu sie do pani dyrektor nie wspomne....

OLO Wawa 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-08-2007, 23:33   

Kaśka to sie nazywa trafne podkreslenie tematu :v:
Masz u mnie browara za szczerość i odwagę cywilną :beer3:
Pozdrawiam

kolax2 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2007, 00:04   

KasiaK napisał/a:
gowno widziec, gowno wiedziec, ale wypowiadac sie trzeba, szczegolnie w tematach na ktore sie nie ma zielonego pojecia (...)nurkiem to jest, ze ho ho,

Rozumiem, ze piszesz o sobie.....Bo pasuje

Beeker 
Moderator Grupy

Stopień: D-Diver
Kraj:
Indonesia

Wysłany: 14-08-2007, 00:04   

KasiaK vs. Mania = nowy watek? :mrgreen:

[ Dodano: 14-08-2007, 00:08 ]
Witaj kolax2, nowy czy nowe wcielenie?

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu