Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2007, 16:16
ahh potrzeba nam tylko teraz $$moka coby obliczyć czas wyjścia na powierzchnię z zadanej głębokości i przeanalizować kwestię wyciągnięcia i użycia noża w tym czasie
ahh potrzeba nam tylko teraz $$moka coby obliczyć czas wyjścia na powierzchnię z zadanej głębokości i przeanalizować kwestię wyciągnięcia i użycia noża w tym czasie
ale mi nie chodziło o wycinanie się z bojki nożem bronic się będę, jak mi wspomniany złośliwy zakręcacz zaworów będzie chciał ten zawór zakręcić bo nie wyobrażam sobie sytuacji, w której mogłoby to sie zadziać samo z siebie
ciekawe co będzie jak ten zawór się odkręci sam kiedy bojka jest przymocowana do dringu czy w kieszeni ;P
Przez "automat" mam tu rozumieć podstawowy II stopień?
Tak, przepraszam ze uzylem tak niefachowego slowa.
Nul napisał/a:
Przez "automat" mam tu rozumieć podstawowy II stopień? Trzymam go ustami. Mam go w pysku i nie wyciągam, tak mnie nauczono... Przechylam głowę lekko w lewo, powietrze wydychane leci sobie grezcznie do ustawionej w odpowiednim miejscu bijki i jakoś wlatuje... Jedna ręka trzyma bojkę, druga kołowrotek gdzieś nieco odsunięty, cobym się w niego nie zaplątała. Albo też dwie łapki na bojce, a kołowrotek w jednej z noch, co podobno może sprzyjać poplątaniu sznureczka...
No nie znalem tej metody - znam tylko jedna.
Puszka automatu w prawej rece ,w lewej bojka ze szpulka i po wdechu wyjmuje automat i wydech do bojki.
Nie wiem ktora metoda lepsza, bo sam dopiero sie ucze.
Hmmm wg mnie metoda z ustnikiem w buzi jest najlepsza(czywiście jak nie mamy takich wynalazków jak pokazała lui:P) poco wyjmować automat z buzi?? naciskając bajpas może nam jakimś cudem zamarznąć automat:P trzymając bojkę i spulkę w jednym ręku coś może nam wypaść itd. ale to tylko moje zdanie więc prosze nie krzyczcie na mnie że są lepsze sposoby:P
A ja sobie i tak dalej będę (wdzięcznie) główkę przechylała na jedną stronę
N.
Dopóki - czego Ci oczywiście nie życzę - nie zobaczysz odpływającego Twojego statku wielkości pudełka zapałek przy stanie morza 5 (Heweliusz parę lat temu ).
Wówczas docenisz bojkę bez prezydenckiego (;fuck:) dziobu.
Co do widoczności z większej odległości rożnych bojek, to swego czasu była o tym mowa na forum Doroty i Wojtka. Warto tam zerknąć.
p.s.
Bardzo mi brakuje tego "bzyknięcia od tyłu"
Zibi72 [Usunięty]
Wysłany: 07-09-2007, 09:08
martin napisał/a:
A bardziej skomplikowanie nie da sie nadmuchac bojki?
Można ... oczkiem jak ktoś potrafi (mam kolegę co puszcza banki okiem ale nie nurkuje...) i wtedy automat zawsze pozostanie w buzce.
Ostatnio zmieniony przez Zibi72 07-09-2007, 09:15, w całości zmieniany 2 razy
Jcsjacekj, ja właśnie dłuuugo nie znałam innej metody... Teraz moze poćwiczę inaczej - podobno to też dobre ćwiczenie dla mózgu - robić różne rzeczy inaczej, niż się przywykło.
No i podobnie jak sempai uważam, ze przyciskanie pod wodą róznych takich moze spowodować niekoniecznie pożądane efekty - i staram się nie naciskać tego, czego nie muszę, robienie tego ustami wydaje mi się więc prostsze
WW, faktycznie jeszcze mi nic nie odpłynęło... A prezydencki element właśnie się zepsuł, pewnie to ciąg dalszy pecha sprzętowego A co do bzykania od tyłu, to za dwa tygodnie wracam za krzówek, to zapraszam
WW, faktycznie jeszcze mi nic nie odpłynęło... A prezydencki element właśnie się zepsuł, pewnie to ciąg dalszy pecha sprzętowego A co do bzykania od tyłu, to za dwa tygodnie wracam za krzówek, to zapraszam
Pzdr,
Nul
No to mam teraz o czym marzyć po nocach, .....tylko co na to moja zona
(czywiście jak nie mamy takich wynalazków jak pokazała lui:P)
pragnę tylko zauważyć, że takie wynalazki nie zwalniają oczywiście nurka z nabycia umiejętności związanych ze strzelaniem boi w sposób tradycyjny. Tą małą flaszeczkę czasami można zapomieć nabić - to raz , a dwa: żółta boja awaryjna nie występuje w takiej wersji.
Jak na lince kołowrotka, i czy w ogóle, oznaczacie długość rozwiniętej linki aby wiedzieć przy zwijaniu ile jeszcze do "celu" ? Jeśli było już na FN to proszę o link...
Ostatnio zmieniony przez wiesiek01 17-11-2007, 14:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 17-11-2007, 18:01
wiesiek01 napisał/a:
Przemo_C napisał/a:
Pojawiają się oczywiście pewne pytania, np.
Jak na lince kołowrotka, i czy w ogóle, oznaczacie długość rozwiniętej linki aby wiedzieć przy zwijaniu ile jeszcze do "celu" ? Jeśli było już na FN to proszę o link...
rozwin temat
znasz sposob na strzelanie boi w poziomie?
OK niefortunnie zamiesciłem pytanie pod tematem "Strzelanie bojki" ale i też nie pisałem, że przypięta jest bojka do kołowrotka. Chcę oznaczyć równe długości na lince kołowrotka, jak to zrobić aby oznaczenie nie zmyła woda, wytrzymało kilkanaście zwinięć i rozwinięć linki.
rozwin temat
znasz sposob na strzelanie boi w poziomie?
OK niefortunnie zamiesciłem pytanie pod tematem "Strzelanie bojki" ale i też nie pisałem, że przypięta jest bojka do kołowrotka. Chcę oznaczyć równe długości na lince kołowrotka, jak to zrobić aby oznaczenie nie zmyła woda, wytrzymało kilkanaście zwinięć i rozwinięć linki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko