Wysłany: 27-07-2003, 22:31 DIR szkolenia
poprawcie mnie jezeli jestem w bledzie, uwazam, ze nikt w Polsce nie uczy DIR. jesli nikt tego nie robi u nas w kraju to gdzie najblizej mozna sie tego nauczyc???
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 28-07-2003, 04:52
Najblizszy Polsce instruktor GUE jest w Szwecji Richard Johanson (Fundamentals) i we Wloszech (Mario Arena - Funamentals, Tech 1) . Zerknij na http://www.gue.com/info/instruct.shtml - maja tam liste instruktorow z lokacjami. O tych dwoch wiem, ze jezdza i szkola, pozostali sa bardziej statyczni.
Poza tym funkcjonuja szkolenia objazdowe, ktore prowadzi Andrew Georgitsis. Jego rozklad jazdy do konca 2003 mozesz zobaczyc tu:
Wysłany: 28-07-2003, 08:45
wiesz T0m1, nie wiem, jak jest w tej chwili, ale tak mnie kiedys sluchy doszly, ze jeszcze przed kilkoma miesiacami to w PL nie bylo nikogo, kto zrobil taki kurs, nie wspominajac o instruktorstwie....
to tylko zaslyszana plotka, niezweryfikowana, ale....
Kuba
tuitition jest narzucone przez GUE, cala reszta zalezy od instruktora. W przypadku podrozujacych instruktorow dochodza koszta spania i latania.
t0m1 napisał/a:
i czy apropos kursow mam sie kontaktowac z gue czy z ktoryms z europejskich instruktorow?
Ja bym uderzyl wprost do instruktorow. Oni maja wieksze rozeznanie co sie dzieje na ich terenie.
GUEstruktorow jest dlatego tak malo, bo sie naprawde trzeba porzadnie napracowac, zeby takim instruktorem zostac. I nie jest to dozywotnie - corocznie wymagana jest pewna ilosc nurkowan powyzej poziomu na jakim sie naucza + okresowe sprawdzanie umiejetnosci. Wszelkiego rodzaju crossy "szybka sciezka" z innych organizacji nie istnieja.
Wysłany: 28-07-2003, 19:44
lobster napisał/a:
GUEstruktorow jest dlatego tak malo, bo sie naprawde trzeba porzadnie napracowac, zeby takim instruktorem zostac. I nie jest to dozywotnie - corocznie wymagana jest pewna ilosc nurkowan powyzej poziomu na jakim sie naucza + okresowe sprawdzanie umiejetnosci.
i tak powinno byc. przetrwaja najlepiej dostosowani = ewolucja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko