lepsiejszy silikon... ze niby lepiej sie układa... na sucho niewielka róznica, nie wiem jak pod wodą.
komentarz pewnego instruktora do mojego pytania czy warto wygladał tak:
E..to sobie odpuszczę takie "bajery"....jak narazie wystarczy mi z "udogodnień" dobra maska- a nie pływać w masce za około 40 zł- która jest totalnym... hm...- nie dobrą maską
Dziękuję za oferowaną pomoc - ale raczej jest już za pozno na zamawianie.Jadę do Egiptowa w poniedziałek...
Mam jeszcze prośbę: Czy mógłbyś mi poradzić inną maskę - jeżeli nie dostanę w Egipcie Scubatech Framless II? Inną- tzn. w miarę dobrą- bo nie chciałabym żeby ktoś mi "wcisnął" jakąś "maskę- porażkę".
Hej,
Look Technisub, ona pasuje chyba każdemu, klasyk.
Technisub Ventura - też spoko, look fajniejszy.
Cressi Big Eyes - duże pole widzenia, ale nie na każdej twarzy się uszczelnia.
Pewnie kupa innych, ale w tych wymienionych pływałem, więc innych nie mogę z czystym sercem polecić. Jak masz watpliwosci i masz kupowac przez net, kup Look'a. Jest jak wino - tani i dobry.
Look Technisub, ona pasuje chyba każdemu, klasyk. ... kup Look'a. Jest jak wino - tani i dobry.
to sobie kurde za męza wziełam niestandardowego paszczaka i do tego kurde konesera... LOOK za diabła mu nie pasował... (a wszyscy ją polecali jak pytał o opcje ze szkłami korekcyjnymi)
A można tylko po kilku nurkowanich stwierdzić co się woli?
Jak dla mnie- trudno jest - nie-uśmiechać się nurkując- ale to chyba normalka u początkujących. (?)
Poza tym, wiadra wody nie wypiję więc raczej łatwiej wypluć
[ Dodano: 12-10-2007, 16:27 ]
nseal napisał/a:
[
Look Technisub, ona pasuje chyba każdemu, klasyk.
Technisub Ventura - też spoko, look fajniejszy.
Cressi Big Eyes - duże pole widzenia, ale nie na każdej twarzy się uszczelnia.
Powodzenia w wyborze
Dzięki Wam wszystkim! Zanotowałam "za" i "przeciw" -na miejscu w Egiptowie przymierzę, może wypróbuję - i z tych kilku wybiorę coś dla siebie
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez wielki(mały;)błękit 12-10-2007, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-10-2007, 16:59
wielki(mały;)błękit napisał/a:
Hehe, już to przeszłam... i nie było tak zle - zawsze można wypluć lub połknąć- jak to woli
jeeeeeeju !!!!
Beeker napisał/a:
Mares X-Vision lub Pure Vision
(to właściwie ta sama maska w wersji dwu lub jedno szybowej)
- Mares X-Vision występuje również w wariancie "MID" z mniejszym fartuchem na mniejsze twarzyczki.
Wysłany: 13-10-2007, 10:12
-na miejscu w Egiptowie przymierzę, może wypróbuję - i z tych kilku wybiorę coś dla siebie
Proponowałbym jednak kupić i wypróbować w kraju - nowe maski lubią parować- i w Egiptowie szkoda czasu na walkę z tym zjawiskiem. Lepiej przygotować maseczkę tutaj.
Proponowałbym jednak kupić i wypróbować w kraju - nowe maski lubią parować- i w Egiptowie szkoda czasu na walkę z tym zjawiskiem. Lepiej przygotować maseczkę tutaj.
-Z kupieniem w kraju już nie zdążę..:(
A co do przygotowania maseczki- to masz na myśli a) odpowiedni wybór i "posiadanie"
b) odpowiednie przygotowanie - tzn. zrobić "cosik" z maską żeby nie parowała (?)
Eeee tam, pociagiem jedziesz? To dojedziesz na centralny w Wawie 2h wczesniejszym pociągiem, łapiesz tramwaj, najbliżej będzie do Crejzi Szarka, kupujesz machę, możesz sobie od razu wyszczotkować ją od wewnętrznej strony pastą do zębów, w Egiptowie w hotelu wypłuczesz i powinno być ok. Pociągi z Bstoku masz co 2h, więc nie widzę problemu. Zwłaszcza jak jedziesz z kims kto Ci przypilnuje szpeju.
Jak się chce, to nie ma problemu...
Autem? Analogicznie, można pod drodze kupić.
Wysłany: 14-10-2007, 09:24
zrobić "cosik" z maską żeby nie parowała (?)
Dokładnie tak - poszukaj na forum - były podane różne sposoby.
Jeśli nie zdążysz w kraju, przygotuj się do operacji na miejscu.
Na szybko:
1/całonocna kąpiel maski w Ludwiku
2/j.w. tylko w Coca-coli [ znany odrdzewiacz ]
3/ opalanie- ale na tym trochę trzeba się znać, żeby nie spalić silikonu.
Dalej użyj opcji "szukaj"
Ostatnio zmieniony przez nuras5 14-10-2007, 09:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie zostaje mi nic innego jak "operacja" już w Egiptowie- z kupieniem u nas już nie zdążę.
Dzięki za rady ,
więcej pytać nie będę- skorzystam TYLKO z opcji"szukaj"...bo widzę, że kolejne pytania żółtodziobów są nie mile widziane...
"Kto pyta ten nie błądzi- zamieniam na "kto nie pyta ten sam szuka":)
Choć z własnego doświadczenia wiem, że inaczej jest tylko "czytać"a co innego jeszcze zapytać, dopytać itd. (fakt, że owe doświadczenie jest w innej dziedzinie sportu)
Zgodzę się, że człowiek uczy się na swoich błędach- ale czy nie warto tą ilość zminimalizować?
Pozdrawiam
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 14-10-2007, 22:19
kiwigirl napisał/a:
a) to istnieje coś takiego jak podróbki firm nurkowych ? ja rozumiem t-shirty i majtki dive now work later z Egiptowa, ale np. maski - tez sie podrabia ?
Nie chodzi o podróbki w sensie dresów adidasa ze stadionu w Wawie. Mowa o produktach wzorowanych na klasykach gatunku Np maska scubapro frameless czy płetwy jetfin $. Takie płetwy czy maski często kosztują kilka razy mniej niż pierwowzór Np maska scubarpo frameless kosztuje 400-600 PLN a alternatywna maska ok 150 pln. JetFiny to wydatek od 500 do 700 pln płetwy wzorowane na $ 250-490 pln
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko