Wysłany: 15-10-2007, 10:04
wielki(mały;)błękit napisał/a:
bo widzę, że kolejne pytania żółtodziobów są nie mile widziane.
Błędny wniosek - zaproponowałem Ci opcję szukaj - bo tam znajdziesz szersze opisy wielu sposobów - po co szeroko opisywać to samo co już jest łatwo dostępne - wpiszesz nazwę którąkolwiek podaną i już trafisz.
Jeśli będziesz miała pytania do któregoś ze sposobów- proszę bardzo.
Mowa o produktach wzorowanych na klasykach gatunku Np maska scubapro frameless czy płetwy jetfin $. Takie płetwy czy maski często kosztują kilka razy mniej niż pierwowzór Np maska scubarpo frameless kosztuje 400-600 PLN a alternatywna maska ok 150 pln.
hmmmm ale jeśłi jest to maska / płetwy tylko wzorowane to chyba występują pod inną nazwa - wiec wiemy ze kupujemy coś innego ? dla mnie podróbka to coś co wygląda (prawie) identycznie jak oryginał i... "chodzi' pod tą samą nazwą / logo. TAKIE podróbki tez są w nurkowaniu ?
a co do matrixów (i innych prawdziwków) donoszę zainteresowanym, ze nowa ama oraz geograf w w-wie sprzedają maseczki w cenach zgodnych z cennikiem sugerowanym przez technikę podwodną
cieszy to o tyle, że maski owe w sklepach internetowych (które z reguły sa tańsze niż te w realu) kosztują ok 200pln + przesyłka
kiwigirl Matrix-y chodziły w przedziale 169-179 (i zwykle są właśnie zamawiane z Techniki podwodnej), a te za 200 zł to nie przypadkiem zestaw (maska + fajka)?
a no nie, jak wrzucilam w googla maska matrix to mi powyskakiwało sporo przedział 190-210pln plus przesyłka, a jak wynalazlam za 159 czy 169 plnów to (j.w.) wystąpiły watpliwości co do oryginalności owej maski.
dlatego też tak cieszy mnie ze w sklepie "za rogiem" można ją kupić za 169 pln
alhanna [Usunięty]
Wysłany: 15-10-2007, 17:25
Mina napisał/a:
nurkowalem w wielu maskach i moim zdaniem jest to totalna bzdura
Mina napisał/a:
chyba ze masz maske o bardzo wielkiej pojemnosci i odleglosc od oka do szybki jest tak wielka ze swiatlo wpada"bokiem"
nie, mam ScubaTecha Framless II
Mina napisał/a:
nie ma efektu ciemniejszego widzenia ;p
ja też ciemniej nie widzę, ze wzrokiem nie mam problemów:) ja stwierdzam fakt, że w masce z czarnym silikonem jest nieco ciemniej. Oczywiście bez dramatów, da radę odróżnić dzień od nocy:)
Proponuję zrobić 100 nurkowań w masce z przezroczystym silikonem, a potem założyć tą z czarnym - na pewno zauważysz różnicę.
PawelW napisał/a:
przy wycofywaniu sie z wraku , ta pieprzona nakładka bardzo łatwo zdjeła mi maske z pyska
zaczepiłeś neoprenem, czy podważony został cały pasek? Może pasek miałeś za luzno założony?
PawelW napisał/a:
4'C w pysk z nienacka nie było miodzio
zimna woda w twarz i oczy - milion małych igieł prosto w twarz - nie należy to do miłych sytuacji. A ile razy wyrywałeś sobie włosy gumą z paska od maski?
Nie twierdzę, że neoprenowe paski do masek są świetne dla każdego. To jest rada posiadaczki długich wlosów dla innej dziewczyny (i długowłosych panów;) Nie każdy nurkuje na Abilli
zaczepiłeś neoprenem, czy podważony został cały pasek? Może pasek miałeś za luzno założony?
nie sądze ze nie miałem luzno założonej maszki , wierz mi że tak nie było
alhanna napisał/a:
Nie każdy nurkuje na Abilli
tak masz racje i niekogo nie namawam skoro nie chce , ale zawsze można miec kaptur na głowie nurkuja na abilli , a w tropikach hmmm może masz racje , też mi sie tak wydawało jak zakładałem ją na pasek ... ale dziś wole pare wyrwaych włosów niż problem "brak maski na 42 m"
ja nie nrzucam tylko opowiadam co i jak w sensie neoprenowej nakładki ...
Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-10-2007, 19:59
PawelW napisał/a:
[... problem "brak maski na 42 m"
a jest jakaś różnica między brakiem maski na 3m a brakiem na 42m ? Z racji pewnego doświadczenia jakie chyba wedle stopnia w profilu masz powinno to być jedynie ciekawym wydarzeniem a nie "problemem"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko