Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Laryngolog w Katowicach
Autor Wiadomość
robertg 

Stopień: poczatkujacy
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2007, 10:30   Laryngolog w Katowicach

Poszukiwany dobry i sprawdzony laryngolog rozumiejacy problemy nurkow najchetniej w Katowicach lub w najblizszej okolicy.

Sprawdzilem juz liste lekarzy KDP, ale niestety nie znalazlem laryngologa. Moze ktos zna jakiegos i moze polecic? Nie chce juz sluchac po raz kolejny ze mam unikac wody i nie moczyc glowy, a jak sie nie zastosuje to mam sie pogodzic z zapaleniem ucha.

Pozdrawiam,
Robert

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2007, 12:29   Re: Laryngolog w Katowicach

robertg napisał/a:
mam unikac wody i nie moczyc glowy, a jak sie nie zastosuje to mam sie pogodzic z zapaleniem ucha.

A jeśli to prawda? Myślisz, że nurkujący laryngolog powie "daję ci lek cudowny, odtąd mocz główkę ile chcesz, a uszko cię nie zawiedzie". Niestety nie znam w Katowicach laryngologa, który jest nurkiem. Być może na tym terenie nie ma takiego...

robertg 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2007, 13:06   Re: Laryngolog w Katowicach

TomM napisał/a:
A jeśli to prawda? Myślisz, że nurkujący laryngolog powie "daję ci lek cudowny, odtąd mocz główkę ile chcesz, a uszko cię nie zawiedzie".

Nie oczekuje cudownego leku, ale moze znajdzie sie lekarz ktory zrobi jakies badania i powie co jest nie tak z moim uchem i co robic zeby bylo lepiej. Do tej pory wszyscy lekarze przepisywali antybiotyk i mowili "nie moczyc glowy"...
Moze nie koniecznie musi to byc nurkujacy laryngolog, moze po prostu lekarz ktory sie zainteresuje i sprobuje znalezc przyczyne, a nie tylko na podstawie mojej opowiesci wylosuje antybiotyk.
Jesli ostateczna diagnoza po badaniach bedzie "nie moczyc glowy albo pogodzic sie z zapaleniem ucha" to sie z zapaleniem pogodze ;)

Piotr Suchowski 

Stopień: mierny minus
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2007, 14:55   

Jako niekwestionowany amator zapaleń ucha (w sezonie 2007 "zapalony" 6-krotnie) dołączam się do pytania. Niestety propozycje a'la wujek dobra rada, że jak nie chce mieć stanu zapalnego to mam nie nurkować mimo tego, że są jak najbardziej rozsądne i zgodne z prawdą, to jednak mnie nie do końca satysfakcjonują i wolałbym się przynajmniej dowiedzieć co robić by ryzyko możliwie minimalizować.

Dorota i Wojtek 

Stopień: Instruktorzy GUE
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2007, 18:00   

Witaj.

Sprawdzony laryngolog to Krzysztof Skorek z Kliniki św. Łukasza .

Operował i doradzał co najmniej kilku osobom czytającym to forum. Przyjmuje w Bielsku. Jest płetwonurkiem "w stanie spoczynku".

robertg 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2007, 11:47   

Wielkie dzieki za wskazowke :) Juz jestem po pierwszej wizycie u dr Skorka i mam nadzieje ze tym razem sie uda wyleczyc moje ucho. Wstepna diagnoza skazuje mnie na jakies pol roku leczenia, ale czego sie nie robi dla nurkowania ;)

Najwazniejsza rzecz - nie powiedzial standardowej kwestii tak lubianej przez wszystkich wczesniej odwiedzonych laryngologow - "nie moczyc glowy" :D

Piotr Suchowski napisał/a:
Niestety propozycje a'la wujek dobra rada, że jak nie chce mieć stanu zapalnego to mam nie nurkować mimo tego, że są jak najbardziej rozsądne i zgodne z prawdą, to jednak mnie nie do końca satysfakcjonują i wolałbym się przynajmniej dowiedzieć co robić by ryzyko możliwie minimalizować.

W moim przypadku dr Skorek zdiagnozowal "zapalenie ucha zewnetrznego", a nie jak inni lekarze "srodkowego" i podjal odpowiednie kroki w leczeniu (a nie standardowo antybiotyk i do domu). Moze masz podobna sytuacje? Moje "zapalenie" objawialo sie w dosc przypadkowych okolicznosciach... kojarzylem go oczywiscie z nurkowaniem bo nurkuje co weekend, ale zdarzalo sie tez po miesiacu nie moczenia glowy.

Pozdrawiam,
Robert
Ostatnio zmieniony przez robertg 23-11-2007, 11:52, w całości zmieniany 1 raz  

Dorota i Wojtek 

Stopień: Instruktorzy GUE
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2007, 13:38   

robertg napisał/a:
mam nadzieje ze tym razem sie uda wyleczyc moje ucho

Trzymamy kciuki.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu