Najwazniejsze spostrzezenie to trzymać sie ustalonego planu, nie zmieniac swoich przygotowań zwłaszcza przed samym nurkowaniem, kiedy koledzy proponują a może zabierz to albo tamto. Ja miałem to nurkowanie przerobione na sucho w głowie wiele tygodni przed i tak robi wiekszość nurkujących głęboko. Nurkowałem w tej konfiguracji wiele razy w Polsce aby opływać sie i przyzwyczaić do takiej ilości sprzetu, normalnie nurkuje 2x12 i jeżeli to wymaga plus 1 lub dwa satge i to w zupełności wystarczy nawet na setke na Hańczy. Jezeli moje nurkowanie odbyło się bez żadnych komplikacji to właśnie dlatego że wizualizacja możliwych zdarzeń była zrobiona dobrze. Moze ktos wchodzi na 100 czy więcej metrów z marszu ale wydaje mi się to nie odpowiedzialne.
Podczas pobytu na dnie miałem czas aby popatrzec dookoła i cieszyć się widokami dlatego że ja wiedziałem co chcę zrobić i jak to zrobić dużo wcześniej. Było super!!!
Dodano: 07-11-2007, 16:41
Andrzej Kosko - mamy nad Łagów równie blisko co ty na to ?
Hej Michał,
gratulacje przede wszystkim,co do pytania Sony'ego to chyba miał na mysli czy po wszystkim się nie przestraszyłes tego co zrobiłes:)plotki mówią,że sam ma problemy z okresleniem czy nurkować czy nie,ale to pewnie plotki.
pozdro
Grzegorz
a tak może znacie nurów w moim wieku co nurkują tech.
Z całą pewnością nie nurek techniczny ale tegoroczny kursant naszego klubu nurkujący już w suchym ma ponad 70 lat.
Dlatego Michał jeszcze raz gratuluje i jeszcze nie jedno dno przed Tobą.
Wiek: 50 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 05-12-2007, 14:42
Byłem w Blue Hole przed wczoraj. Przy opisanych tu wynikach ja tylko obejrzałem dziurę z góry:-) Wielkie uznanie dla tych którzy schodzą tak głeboko. Ja jednak wole płyciutko...:-)
Ostatnio zmieniony przez Piotr - Malediwy 05-12-2007, 14:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko