Nie zrozumiałeś mnie:
Czy rekiny pchają się pod nasze chaty z bejsbolem w płetwie, żeby się zabawić?
A czy widzialas zeby ktos im robil krzywde tymi kijkami ???
co ty za bzdury wypisujesz... a czy ty pchajac swoja maske w anemon zeby lepiej zobaczyc anemonka nie stresujesz go bardziej??? i nie mow mi ze nigdy nie przygladalas sie anemonka z bliska zachwycajac sie pozniej jaki to on slodki nie zwracajac przy tym uwagi na jego zachowanie
Gwarantuje ci ze nikt tym rekinom krzywdy nie robi, wrecz przeciwnie...
Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 412 Skąd: z morza i marzeń
Wysłany: 04-09-2007, 15:52
Jaga19 napisał/a:
Nie zrozumiałeś mnie:
Czy rekiny pchają się pod nasze chaty z bejsbolem w płetwie, żeby się zabawić?
tymi prętami krzywdy im nie zrobią. Nie mają harpunów na końcu, specjalnie są zakończone tępo. Muszą mieć coś niejadalnego do obrony, odpędzania. Czasem uźywają aparatów foto, kamer do szturchania zbytnio zaciekawionego rekina. Gdyby taki rekin chciał posmakować to lepiej iż będzie to pręt, aparat czy nawet kosz na ryby (patrz fim z tygrysem), szybko się zniechęci bo to niejadalne i zazwyczaj odpłynie.
Wysłany: 04-09-2007, 16:25
Arecki napisał/a:
Uderzanie rekina w pysk prętem wydaje mi się robieniem krzywdy.
Jeśli czujesz się zagrożony, nie pchaj się między nie, one nie potrzebują Twojego towarzystwa, zaręczam Ci.
Ja obserwuję zwierzęta z jakiejś tam odległości i używam do tego lornetki, bądź aparatu fotograficznego.
Jeśli czujesz się zagrożony, nie pchaj się między nie, one nie potrzebują Twojego towarzystwa, zaręczam Ci.
Ja obserwuję zwierzęta z jakiejś tam odległości i używam do tego lornetki, bądź aparatu fotograficznego.
Jezeli uwazasz ze karmienie rekinow ku uciesze gawiedzi to jedyne zajecie ludzi zajmujacych sie tym to sie grubo mylisz
Wiekszosc swojego wolnego czasu poswiecaja przepedzaniu wedkarzy z miejsc objetych calkowitym zakazem polowow (wszedzie tam gdzie wystepuja rekiny), wyjmowaniem hakow wedkarskich z ich pyskow i ciagnacych sie kilometrami zylek itp
A jak kiedykolwiek zobaczysz rekini pysk z bliska to sama dojdziesz do wniosku, ze kijkiem mu krzywdy nie zrobisz
Poza tym nie sa to ciezkie prety tylko lekkie aluminiowe lub PCV rurki
Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 412 Skąd: z morza i marzeń
Wysłany: 04-09-2007, 16:38
Jaga19 napisał/a:
ale to miło, że ktoś aż tak się troszczy o rekiny. Jestem nimi zafascynowany od najmłodszych lat, ale nie powiedziałbym że takie szturchanie jest "robieniem im krzywdy"
Wysłany: 04-09-2007, 16:46
Arecki napisał/a:
Wiekszosc swojego wolnego czasu poswiecaja przepedzaniu wedkarzy z miejsc objetych calkowitym zakazem polowow (wszedzie tam gdzie wystepuja rekiny), wyjmowaniem hakow wedkarskich z ich pyskow i ciagnacych sie kilometrami zylek itp
I to mnie przekonuje, widać nie o wszystkim wiem.
Puszor napisał/a:
nie powiedziałbym że takie szturchanie jest "robieniem im krzywdy"
Proszę, nie naśmieszaj się. Sprawa się wyjaśniła.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 05-09-2007, 05:36
Arecki napisał/a:
co ty za bzdury wypisujesz... a czy ty pchajac swoja maske w anemon zeby lepiej zobaczyc anemonka nie stresujesz go bardziej??? i nie mow mi ze nigdy nie przygladalas sie anemonka z bliska zachwycajac sie pozniej jaki to on slodki nie zwracajac przy tym uwagi na jego zachowanie
Arecki ja ci odpowiem - NIE bo nigdy nie nurkowala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko