Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Corallus Caninus
Autor Wiadomość
Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 20:09   Corallus Caninus

Witam
Gdyby ktoś podzielał moje hobby to już za 3 tygodnie nadarzy sie wyjątkowa okazja będę przywozil 2 corallusy caninusy amazon zaimportowane dla mnie z tego co już wiadomo nie jest to niestety para ( taki urok tego hobby) więc będę miał na zbyciu jednego z nich bo to są samce cena 1400 EUR /szt ( naturalnie będą posiadac komplet dokumentacji) Corallus Caninus
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 15-11-2007, 20:11, w całości zmieniany 1 raz  

Stypa
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 21:11   

Ja swoją "przygodę" z branżą zoologiczną zakończyłem 7 lat temu i wtedy, jak pamiętam, węże były na metry, tzn. około 100 - 200 PLN za metr. 1400 EUR za Pana Emeralda może porazić. A tak zupełnie już serio, to czemu te Twoje tak drogo wyszły; rynkowa cena zdaje się być o połowę niższa.

Pozdrawiam,
Stypa

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 21:14   

Stypa napisał/a:
Ja swoją "przygodę" z branżą zoologiczną zakończyłem 7 lat temu i wtedy, jak pamiętam, węże były na metry, tzn. około 100 - 200 PLN za metr. 1400 EUR za Pana Emeralda może porazić. A tak zupełnie już serio, to czemu te Twoje tak drogo wyszły; rynkowa cena zdaje się być o połowę niższa.

Pozdrawiam,
Stypa

Rynkowa cena to od 800 EUR do 12 000 EUR te moje to coś w granicach 6000 EUR jak bedę już zielone czyli za ok 1,5 roku

Stypa
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 21:17   

Skąd takie rozbieżności?

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 21:34   

Stypa napisał/a:
Skąd takie rozbieżności?

Rodzaj populacji dostepnosc niepowtarzalnosc wzoru ( w przypadku bcc od 100 zl to 100 000 $ )
trudnosci rozmnazania urody rodzicow renomy hodowcy itd itd
Ceny o ktorych wspomniales to ceny za kundelki natomiast w przypadku wezy czystych rasowo taka jak moja morelia viridis aru czy corallus caninus o mieszancach praktycznie mowy byc nie moze

zobacz ostatnią giełdę giełda węzyki ktore chodza w zoologicznych po 50 zl normalnie nie z chowu wsobnego ponizej 1000 Eurasow nie schodza
Jak dobrze popatrzysz to na tych fotkach znjadziesz ceny i po 15 000 Eurasów
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 15-11-2007, 21:51, w całości zmieniany 3 razy  

Stypa
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 09:48   

I stała sie jasność :-)
Zatem powodzenia w hodowli i znalezieniu partnerki (dla gada rzecz jasna).
J.

gladius 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-11-2007, 10:53   

Acha... to ty kupujesz te małe, puchate stworzenia w sklepach zoologicznych.

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 16:16   

gladius napisał/a:

myszy i szczury ewentualnie gesi kaczki psy koty chomiki kroliki wszystko czym sie karmi weze nie moga pochodzic z zoologicznych bo moga byc zarobaczone. karmi sie tylko z pewnego zrodla karmowka kazdy ma swoje sprawdzone zrodlo Topowa karmowka to mastomys i szczur gambinus ok 3 kg wagi
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 16-11-2007, 16:19, w całości zmieniany 1 raz  

gladius 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-11-2007, 17:01   

Adam Frajtak napisał/a:
gladius napisał/a:

myszy i szczury ewentualnie gesi kaczki psy koty chomiki kroliki wszystko czym sie karmi weze nie moga pochodzic z zoologicznych bo moga byc zarobaczone. karmi sie tylko z pewnego zrodla karmowka kazdy ma swoje sprawdzone zrodlo Topowa karmowka to mastomys i szczur gambinus ok 3 kg wagi

A politykami się nie da?

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 17:03   

gladius napisał/a:

A politykami się nie da?

To są wartościowe węże byle czym nie można

Chemol 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-11-2007, 20:19   

Co ile czasu trzeba takiego węża karmić???

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 20:48   

Chemol napisał/a:
Co ile czasu trzeba takiego węża karmić???

Nie ma reguły ale co 7- 10 dni najpierw oseskami szczurka poźniej bieguskami myszek. Jak podrośnie to co raz większą karmówką i co raz rzadziej. Okresy niejedzenia 1 miesiąc nie są powodem do niepokoju zdarzają się pytony ktore nie jedzą po 2 i 3 miesiące. W każdym razie węże są zwierzątkami kompletnie nie absorubującymi właściciela. Przed wyjazdem na 3- 4 tygodniowy urlop wystarczy nasączyć mech ( potrafi wchłonąć ogromne ilości wody) na podłożu uzupełnić basen i możesz jechać. Często nie karmi się tydzień przed wyjazdem wtedy masz gwarancję że wąż będzie miał czysto w czasie Twojej nieobecności. Trzeba jednak pamiętać że węże drzewne mają pewną wredną cechę najpierw atakują później myślą a im bardziej głodne tym chętniej polują :-) Moja Morelia Vidis próbuje przynajmniej raz w tygdniu sprawdzić mój reflex

[ Dodano: 18-11-2007, 21:59 ]
Ofeta już nieaktualna dziś na giełdzie terra w Rybniku corallusek znalazł zaliczkodawcę tak więc ma już swojego właściciela

[ Dodano: 19-11-2007, 06:43 ]
Najedzony łagodny jak baranek
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 18-11-2007, 21:53, w całości zmieniany 2 razy  

michel_397_Olecko
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 14:27   

Boa pisogłowe sa bardzo delikatnymi gadami powiedział bym ze sa bardziej wymagajoncę od niektórych M.v .Wiem co mowie ...Jeśli chodzi o karmienie powinno być one prowadzone systematycznie i notowane (prowadzona dokumentacja)Twoje węże na pewno Benda z odłowu jestem tego pewny 99% jeśli nie stworzysz i odpowiednich warunków maja małe szanse na przeżycie bo mogą zaprotestować głodówka!!!

( naturalnie będą posiadac komplet dokumentacji) co do dokumentacji nie jestem pewien !!Jeśli zwierzęta pochodzą z odłowu niema szans na dokumenty .A JESLEI POCHODZA Z

LEGALNEGO Źródła Cites jak najbardziej dostaniesz!!

Większość Coralus .C pochodzi z odłowu !! a nie SA kupywane z prywatnych hodowli może niedługo doczekamy się pierwszych młodych u Szreka  bo posiada on śliczna parkę

Uwagi
Gatunek ciężki w hodowli ze względu na wysokie wymagania środowiskowe i naturalną delikatność. "forum tcp"
Ostatnio zmieniony przez michel_397_Olecko 23-11-2007, 14:37, w całości zmieniany 2 razy  

gladius 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2007, 17:26   

michel_397_Olecko napisał/a:
Boa pisogłowe

JAKIE???

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 18:27   

Benda z odłowu jestem tego pewny 99% jeśli nie stworzysz i odpowiednich warunków maja małe szanse na przeżycie bo mogą zaprotestować głodówka!!!

Gdybys z taka dokladnoscia zaplanowal nurkowanie to wlasnie stracilbys zycie. Coralluski sa z hodowli mojego przyjaciela i bylem przy ich narodzinach. Napisalem zaimportowane dla mnie wiec powinienes rozumiec bo w koncu piszesz ze wiesz co mowisz ze umowa kupna sprzedazy i papiery beda na mnie i to ja bede rejestrowal w UM dopiero wtedy moge odsprzedac jednego z nich ... ale co ja ci bede tlumacztl w koncu wiesz co piszesz

[ Dodano: 23-11-2007, 18:29 ]
gladius napisał/a:
Boa pisogłowe

JAKIE???

Pewnie chodzilo o psioglowe to taka potoczna nazwa corallusa caninusa to cos jak w swiecie nurkowym pytanie " na ile starcza taka butla z tlenem? " :-) [stream][/stream]
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 23-11-2007, 18:47, w całości zmieniany 1 raz  

michel_397_Olecko
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2007, 00:52   

Życzę powodzenia w hodowli /a co do C.c przekonasz sie dopiero sam jaki jest to wymagający gad jak będziesz miał go u siebie w terra !!Powodzenia
PS.w końcu nie jest to P.m

mugł byś sie nam pochwalic od kogo masz te młode
Ostatnio zmieniony przez michel_397_Olecko 24-11-2007, 00:54, w całości zmieniany 1 raz  

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 11:21   

mugł byś sie nam pochwalic od kogo masz te młode

klik

a tu próbka tego co moze zjesć pytonek :-)
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 25-11-2007, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  

michel_397_Olecko
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 18:22   

Widziałem tez ten posat na tcp:)ale ja jestem fanem p.m

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu