Wysłany: 12-08-2003, 22:23 Wszystkie nury mają córy?
Moi drodzy,
ostatnio zacząłem się zastanawiać nad różnymi powiedzeniami i na warsztat poszło:
"Wszystkie nury mają córy"
Prosiłbym zarówno empiryków jak i teoretyków o wpisywanie się. Ciekaw jestem, czy jest to prawda a jeśli tak to co jest przyczyną (temperatura, ciśnienie, stres, azot???).
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 12-08-2003, 23:29
ja mam kota, jeden kumpel ma syna i core, drugi ma dwa koty, jeszcze inny jest brzydki jak noc i samotny, kolejny jest gejem, a jeszcze inny ma core i owszem.
Jakos nie widze prawidlowosci
A mozna wiedziec, czemu akurat to powiedzenie cie tak frapuje?
Ja bym raczej polegal na USG...
Bart [Usunięty]
Wysłany: 13-08-2003, 00:14
Jeśli chodzi o mnie to bardziej pasuje powiedzenie:
"Wszystkie nury mają po dwie córy"
Twoja wersja jest też do przyjęcia.
Pozdrawiam
Bart
Wiek: 48 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 98 Skąd: Warszawa/Rijeka
Wysłany: 13-08-2003, 01:37 córki
U mnie to wygląda inaczej.
Generalnie większość moich znajomych nurków jest za młoda albo za krótko żonata/mężata aby już mieć dzieci. Ci którzy mają dzieci - 2 ma synów, więc się nie liczą, jeden ma syna i córkę oraz BD - syn i córka (albo nawet dwie bo nie pamiętam dokładnie).
Ja niestety nic, bo jak odpowiedziałem kiedyś na pytanie ciekawskich Mani i Aisy, jestem wolny...
hmmmmmmmmmmm...........
Lobster...... Mam córe, ale USG niema nic z tym wspólnego.
To dosć zmyslne ustrojstwo, ale żeby potrafiło zmajstrowac dziewuszke....
no no no......
Wysłany: 13-08-2003, 08:15
Bart napisał/a:
"Wszystkie nury mają po dwie córy"
Bart- zgadzam się z Tobą, ale mam kolegów u których to b. różnie wygląda -może nie nurkują tyle?
Czy to powiedzenie ma związek z tym, że nury ciągle siedzą pod wodą, a żony same na brzegu?
Andrzej S
Stopień: posiadam
Wysłany: 13-08-2003, 09:37
nuras5 napisał/a:
Czy to powiedzenie ma związek z tym, że nury ciągle siedzą pod wodą, a żony same na brzegu?
A jak nurem jest szanowna małżonka i "stary" siedzi na brzegu to co wtedy?
Wysłany: 13-08-2003, 10:17
Pytanie się zrodziło z czystej ciekawości. Mianowicie wszyscy moi nurkujący znajomi jeśli mają synów to z przed okresu nurkowania a gdy juz zaczeli nurać to im się córy rodzą.
Czy to może być przypadek w połączeniu z wcześniej przytaczaną mądrością ludową?
Wiek: 58 Dołączył: 17 Sie 2002 Posty: 98 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 13-08-2003, 22:14
U mnie też córka, co prawda jeszcze sprzed nurkowań, ale córka. Lubi wodę tak samo jak ja więc też w przyszłości czekają mnie wydatki na drugi komplet sprzętu.
Wysłany: 13-08-2003, 22:51
Ponieważ się pojawiły wątpliwości co do motywu pytania, śpiesze doniesć iż jest nim troska o gatunek ludzki.
Zakładając hipotetycznie, że udało by się namówic wszystkich facetów na świecie do nurkowania to grozi nam sexmisja!!
kijanek [Usunięty]
Wysłany: 14-08-2003, 12:49
Syn w wieku "Bubblemaker minus trzy (lata)" - zgłaszam do statystyki.
Przy okazji zgłaszam temat rozprawy doktorskiej: "Nurkowanie jako alternatywna droga realizacji scenariusza Seksmisji, czyli partenogeneza ciśnieniowa".
Wysłany: 16-08-2003, 12:59 Re: Wszystkie nury mają córy?
Zboj napisał/a:
"Wszystkie nury mają córy"
Generalnie się zgadza w odniesieniu do zajętych rodzaju męskiego o standardowej orientacji seksualnej.
Córy są zwykle naszych teściów, lub kandydatów na teściów.
Jeśli ktoś zna inne przypadki chętnie poczytam...
--------------------------
oj prawidlowosc jest,
na 4 ojcow, wychodzi mi 6 corek i 1 syn, ale syn sie nie liczy bo ojciec wtedy nie nurkowal,
fakt jest zwiazany najprawdopodobniej z nurkowaniami glebokimi
i obecnoscia odpowiedniego chormosomu w plemnikach
te meskie szybciej gina od cisnienia, czy jakos tak...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko