Wysłany: 15-02-2008, 09:57 Filmy z francuskich jaskiń
Nie są to co prawda nurkowania 'ekstremalne' jak tytuł działu sugeruje, ale ponieważ nie ma działu jaskiniowego więc pozwolę sobie wrzucić tutaj kilka filmików. Powstały podczas zeszłorocznych nurkowań w jaskiniach rejonu Lot:
- Emergence du Ressel,
- Source de Landenouse,
- Fontaine du Truffe.
Pozdrowienia i podziękowania dla całej ekipy.
Emergence du Ressel:
Source de Landenouse:
Fontaine du Truffe:
Ostatnio zmieniony przez Konrad Dubiel 15-02-2008, 10:06, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: 15-02-2008, 13:23
dobre filmy, tylko totalna ciemnica, no, na youtube to raczej w ogole nic nie widac
ale powiedz jaka kamera byly krecone i czy tylko latarka dosiwetlales, czy przy kamerze jest jakies swiatlo?
Piotr
Ostatnio zmieniony przez cardash 15-02-2008, 13:37, w całości zmieniany 1 raz
Fajne filmiki gratuluje udanych nurkowań,szczególnie podoba mi się trzeci film.
A jak dla mnie Landenouse to debeściak. Pomijając oczywiście zabawę w opuszczanie gratów na linach
Niestety w Landenouse była wcześniej grupa zamulaczy i widoczność mocno popsuli.
Truffe to bardzo wąski korytarz - ramiona lamp trzeba było składać, bo się na szerokość nie mieściły Ale jest klimat. Ressel trochę nudna jest, IMHO.
Czy jest szansa aby gdzies wrzucic filmiki w lepszej rozdzielczosci i jako pliki (lubie sobie zapuscic sciaganie w trakcie pracy i objerzec na koniec dnia) ?
Ressel IMHO to jak tunel metra
Zaprząc skuter i wio! Najgorzej, że jest na tyle obszerna, że ciężko objąć wzrokiem całą szerokość korytarza i w sumie nie ma wrażenia, że jest to jaskinia. Bardziej kamieniołom nocą. Porządna dziura musi być ciasna
Następnym razem jedź do Trou Madame - przez wielu uważana za jedną z najładniejszych nurkowo jaskiń we Francji, dla mnie również o wiele fajniejsza niż Ressel, Landenouse czy Truffe.
W Trou Madame też byliśmy, ale po zadźwiganiu sprzętu nie miałem już ochoty wracać po kamerę... No i oczywiście potem żałowałem...
Ale następnym razem oczywiście filmik z Trou Madame oczywiście będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko