Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 23-02-2008, 11:27
PawelW napisał/a:
myśle ze twina wymyslili Ci co mieli zajebistego cykora nurkować na pojedyńczej 15l
A ja mysle ze nie masz najmniejszego pojecia o czym piszesz
$$ [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2008, 12:38
martin napisał/a:
PawelW napisał/a:
myśle ze twina wymyslili Ci co mieli zajebistego cykora nurkować na pojedyńczej 15l
A ja mysle ze nie masz najmniejszego pojecia o czym piszesz
Double Steel Tank Unit (Twin) powstawały w czasach początkowych kiedy stosowano dostępne butle. Potrzeba było więcej czynnika oddechowego to łączono 2, 3 butle. Miały jedno wyjście i urządzenie rezerwy, to różnica miedzy obecnymi bez rezerwy pojedynczymi butlami. Te o pojemnościach 15, 18, 20l to późniejsze trendy. Drastycznych różnic w pływaniu z butlą w garści, na plecach, z dwoma, trzema, nie widzę. Chyba że rozpatrujemy "tanecznice z rąbkiem spódnicy"
tez uwazam ze 2x7 jest lepsze od 15:) lepsze...to moze pojecie wzgledne ale napewno jest bezpieczniej:P i dlatego tak mecze z tym twinem bo jakos jestem bardziej przekonany do 2x tylko ze mnie interesuje 2x12:)
sadze ze wiekszosc z nas ma w aucie poduchy i esp i zwraca na to uwage...kupujac auto z kompletem poduch oraz z fullem elektroniki (abs+eba i vsc i ba i trc) nie watpie w swoje umiejetnosci ale uwazam ze w sytuacji kryzysowej "raczej" sie przydaja:)
to bylo tak ogolnie:) zawsze mozesz zakrecic gdy ci zamarznie...w sumie jak masz 15 i podwojny to tez:) ale gdy siadaja ci zawory przed rozdzileniem na dwa wyjscia...wiem ze to abstrakcja i prawdopodobienstwo znikome...ale wiesz zawsze moze sie zdarzyc...
poza tym wiesz sa rozne zdania i koncepcje - "mowi sie ze jak masz 1x 15 to nie powinno sie zakrecac zaworow pod woda w odroznieniu do twina:)" nie moje zdanie:P cytuje...
moze pociagne temat...jaka jest ta roznica?? wiesz przyznaje ze z twinem mam bardzo malo doswiadczenia a wrecz prawie znikome...wiec z mila checia poslucham(przeczytam):)
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 25-02-2008, 08:54
soul napisał/a:
jaka jest ta roznica?
Duza. Inne rozmieszczenie ciezkosci powoduje ze oba zestawy zachowuja sie pod woda roznie. Proponuje zagadnac do kogos kto takowy maly zestawik posiada, i samemu poprobowac.
W pierwszy mój zestaw wchodziła butla 15l, pływałem w niej nie mając odnośnika, jak to jest w twinie. Raz znajomy dał mi spróbować w 2x7 i ....musiałem sprzedać 15l i kupić 2x7l.
Pierwsze odczucia:
Zestaw idealnie "przywierał" do pleców, nawet przy skrętach na boki nie odczuwałem ciągnięcia zestawu w dół, jak to było przy 15l. Ale to są moje odczucia, inne osoby mogą mieć odmienne. Jeśli ktoś z was ma ochotę pomacać pod wodą, to zapraszam.
$$ [Usunięty]
Wysłany: 25-02-2008, 13:56
dzinks napisał/a:
Zestaw idealnie "przywierał" do pleców
Czy z pojedynczą butlą czy z 3 czy 2 stosuję noszaki, dlatego unikam problemów z obijaniem pleców. Dlatego nie widzę istotnych różnic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko