Wysłany: 17-02-2008, 20:28 Nurkowanie Jaskiniowe na Dolnym Slasku
Dawno, dawno temu, w czasach kiedy słynny dziś DIR był w powijakach nawet w pewnym kraju za oceanem pierwszy raz pojechałem na Dolny Śląsk. Nie nurkowałem jeszcze wtedy ale byłem zapalonym grotołazem. Dostawałem wypieków na samą myśl o wydrążonych w skale dziurach. To nic, że dostępu do większości obiektów broniły przeróżne pułapki. Jakże ważne były te chwilę spędzone w zatęchłej atmosferze starych kopalń.
Już wtedy z westchnieniem bezradności witałem miejsca, gdzie woda zamykała dostęp do dalszych partii.
Tak to się zaczęło.
Na Dolny Śląsk wróciłem po wielu latach jako dorosły nurek. Wiele obiektów zostało wydzierżawionych i oddanych do użytku turystycznego. Ale te najciekawsze na szczęście pozostały. No i te nowe. Nie odkryte.
Zacząłem odkrywać je na nowo i z jeszcze większym zachwytem odbierałem każdy metr, który kiedyś nie był mi dany. Dawna miłość, dawna pasja wróciła. Przyjaciele, którym pokazałem te miejsca również zapałali Wielką Miłością.
Z pełną świadomością mogę powiedzieć, że to moje miejsce na ziemi. Moje i moich przyjaciół.
Zarowno podzielajacych nasze fascynacje jak i ciekawych "innego" zapraszam do lektury i ogladania filmow i fotek z naszej wyprawy.
Z jaskiniowymi nurkowaniami mam mało do czynienia (klaustrofobiczne klimaty, nie bardzo mnie pociągają). Niemniej z zaciekawieniem i radochą przeczytałem Waszą relację. Okraszona zajefajnymi zdjątkami, daje mi podstawy do myślenia, że "nie taki diabeł straszny"
Gratulacje! Za nury, za chęci, za wytrwałość i aktywność!
Zacząłem odkrywać je na nowo i z jeszcze większym zachwytem odbierałem każdy metr, który kiedyś nie był mi dany. Dawna miłość, dawna pasja wróciła. Przyjaciele, którym pokazałem te miejsca również zapałali Wielką Miłością.
Z pełną świadomością mogę powiedzieć, że to moje miejsce na ziemi. Moje i moich przyjaciół.
Ładnie...
Gratuluję konsekwencji w działaniu i dziękuję za udostępnienie materiałów.
Wysłany: 03-03-2008, 20:15
Przepraszam za zwłoke w odpowiedzi.
W imieniu XDivers, to ja dziekuje za możliwość zaprezentowania na Waszych stronach informacji o naszych działaniach!
Do miłego zaobaczenia! Gdziekolwiek, kiedykolwiek! Wszedzie w końcu jest fajnie jeśli tylko się chce...
Pozdrawiam
Mateusz Nawrot
Ostatnio zmieniony przez mateuszwarszawa 03-03-2008, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko