Od dobrych paru lat pływam na basenie i chciałbym sobie trochę to pływanie urozmaicić. Proszę o radę, jakie płetwy polecacie i jak oceniacie poniżej wymienione modele. Szczególnie będę wdzięczny za porównania poszczególnych modeli płetw ;]. Nie chcę dużo wydać 150 zł max.
Jak na razie rozważam :
MARES PLANA AVANTI TRE http://allegro.pl/item329...2_43_wmcn_.html
Są podobno dobre ale i dwa razy droższe od poniższych modeli ... czy warto zainwestować wiecej i dlaczego?
Wysłany: 15-03-2008, 20:52
Ja polecam płetwy marki "speedo" jest firmą pływacką i są to płetwy typowo treningowe. Kosztują ok. 50 zł a pozostałe 100 można np. przepić W każdym razie bardzo mi się w nich na treningach pływało. Dp kupienia w każdym sportowym
ja uzywam technisub caravelle, kupione w zasadzie nieswiadomie ale po roku uzytkowania jestem zadowolony bardzo zadowolony:
http://www.technisub.pl/pl/pinne/p_caravelle.htm
fajne, lekkie, waskie ale dlugie - daja dobry ciag. guma na brzegach zapewnia odpowiednia ochrone.
wg mnie na basen bomba. do nurania troche mniej, bo do froga lepsze sa krotsze i sztywniejsze.
dostaniesz je juz za 88 zl.
http://sklep-nurkowy.pl/A...elle-kalosz.htm
l
tak jak martin napisal, tych z dzielonym piorem raczej bym unikal. znajomej peklo takie pioro przy 1 wejsciu do wody. oczywiscie reklamacje przyjeli, ale dobrze ze na miejscu mozna bylo wypozyczyc inne .
tu się nie zgodzę po zapływaniu na śmierć 4 par kupiłe atomica rozcięte pływa się
wyśmienicie i po 2 latach brak śladu dość intensywnego użytkowania, polecam
Wymiary:
Blade (42/43): length: 34 cm
Thrust area: 740 cm2
Różnica cenowa nie jest duża.
Opinie o pierwszych znam, są bardzo dobre, w końcu kilkanaście lat na rynku.
Natomiast o drugich nie wiele wiem, z tego co czytałem są trochę krótsze i są od niedawna na rynku. Może ktoś z Was je ma, lub zna opinie na ich temat ?
Podejrzewam, że oba typy na nodze będą leżały bardzo podobnie (robi je ta sama firma)
.
Natomiast Excel optycznie wyglądają, jakby były "w połowie drogi", między Quatro Power, a Tre.
Tak obrazowo...: w Tre (w wodzie) pewnie będziesz się czuł, jak w lekkich adidaskach, a w Quatro jak w Butach górskich do raków .
Excel pewnie będą gdzieś po środku, ale gdzie?....
P.
I
PS.
Może spróbuj może znależć w swojej okolicy jakiś klub nurkowy i dołącz do nich na jakiś basen. Pewnie ludzie będą mieli różne płetwy - uśmiechnij się do nich... Może to coś wyjaśni...
(przy okazji pewnie zobaczysz, jak urozmaicić sobie basen maską i rurką, )
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-03-2008, 17:08
Ja jestem zadowoloną posiadaczką mares plana avanti tre. W dwóch egzemplarzach tych płetw pływałam - najpierw pożyczone, używane - były super, więc kupiłam też takowe i jak na razie narzekać nie mogę, zarówno w morzu jak i na basenie b. wygodne i "skuteczne" a tak na marginesie jak rzekł już t0mki
Cytat:
wez te, ktore beda wygodne i dobrze lezaly ci na nodze
a to cz beda ci sie podobac to juz drugorzedna sprawa
to przymierzenie na pewno jest ważne i jeśli mierzyłeś avanti tre i było Ci w nich wygodnie, to się nie zastanawiaj i kupuj, jeśli różnica cenowa nie stanowi dla Ciebie problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko