Jest.
Jak się zanurzysz to możesz się wynurzyć (i tego sobie życzymy).
Nie da się wynurzyć nie zanurzając, więc nie musimy sobie życzyć odpowiedniej liczby zanurzeń.
Liczba wykonanych zanurzeń jest równa liczbie wynurzeń, bo zanurzenie poprzedza wynurzenie, ale liczba wynurzeń może być mniejsza od liczby zanurzeń (o 1). I tego nie życzymy.
Wysłany: 27-03-2008, 16:05
Beeker napisał/a:
Bezimienna napisał/a:
A jest jakaś większa różnica?
Jest.
Nie da się wynurzyć nie zanurzając, więc nie musimy sobie życzyć odpowiedniej liczby zanurzeń.
Liczba wykonanych zanurzeń jest równa liczbie wynurzeń, bo zanurzenie poprzedza wynurzenie, ale liczba wynurzeń może być mniejsza od liczby zanurzeń (o 1). I tego nie życzymy.
Czego i Tobie życzę.
Pozdrawiam
P.
P.S. ale za$$moczyłem ...
Masz rację, ale warto jeszcze sprecyzować, o jakie wynurzenia nam chodzi, bo wynurzenie się np. z 50m w 30 sekund nie jest takim wynurzeniem, jakiego byśmy sobie życzyli.
Wysłany: 28-03-2008, 14:28
Beeker napisał/a:
Jest.
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 23-05-2008, 07:47
Właśnie wróciłem z Egiptowa. Nurkowałem, nie pierwszy raz z Seva. W dalszym ciągu jest to baza godna polecenia. Może znajdziesz lepsze ale za dużo wyższe pieniądze, i może znajdziesz tańsze ale o wiele, wiele gorszej jakości. No i nie znajdziesz szefa bazy, który jest w połowie Arabem, w połowie Polakiem. A to ma duże zalety.
Tylko Bezimienna w lipcu w Egiptowie to się ugotujesz... Potrzebny Ci będzie
hubert68 to z pewnością musieliśmy się spotkać. łódkę Sun Shine okupowaliśmy przez pięć dni od 17 do 21 (razem z nocnym ). podpowiem, że należałem do 6-cio osobowej grupy z legnicy. a łajba dla mnie super. chociaż nie posiadam znaczego doświadczenia do porównania, poonieważ była to moja pierwsza wycieczka nurkowa poza granicami polski, jendak z czystym sumieniem polecam.
ps. żeby było łatwiej skojarzyć czy mógłbym poprosić o jedną fotkę z wyprawy w celach przypomnieniowych (adres cwb2@op.pl ) dziękuję i pozdrawiam
fajnie spotkać kogoś z kim się pływało
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 25-05-2008, 18:18
cwb napisał/a:
hubert68 to z pewnością musieliśmy się spotkać. łódkę Sun Shine okupowaliśmy przez pięć dni od 17 do 21 (razem z nocnym ). podpowiem, że należałem do 6-cio osobowej grupy z legnicy
Ja byłem na tej drugiej. Sun Shine stała koło nas więc nazwa rzucała się w oczy. Poza tym we wrześniu wybieram się na safari, właśnie na niej. A byłem w ok. 20 osobowej grupie z Divera z Łodzi. Pływałem w grupie 6 osób + instruktor + ew. przewodnik, bo to był mój kurs na P2 (dokończenie w kraju). Może czasem widziałeś grupkę koło łódek z bojką (Pamelką)? To byliśmy my. Fotki postaram się przesłać ale nie dzisiaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko