Wysłany: 06-04-2008, 15:51 Długie włosy
Kieruje pytanie do długowłosych nurków co robicie ze swoimi włosami podczas nurkowania. Ja mając jeszcze rok temu długie włosy miałem kłopoty, pomimo tego że chowałem włosy pod kaptur potrafiły mi one wychodzić z niego i rozszczelniać maskę.
Wkladajac maske musisz sprawdzic - a najlepiej zeby to zrobil partner - czy jakies klaki nie weszly pod maske.
A poza tym zwiazuje wlosy w maly kok i chowam pod kapturem. A jak juz wlozysz maske to jeszcze przejedz palcem pod brzegiem kaptura, tak zeby na pewno ulozyl sie na plaszczu maski i nie wszedl pod nia.
Ja mając jeszcze rok temu długie włosy miałem kłopoty, pomimo tego że chowałem włosy pod kaptur potrafiły mi one wychodzić z niego i rozszczelniać maskę.
to znaczy że one żyją - tylko są troszkę złośliwe- ale dobrze że nie zakręcały Ci butli
Kelo napisał/a:
Ja mając jeszcze rok temu długie włosy miałem kłopoty, pomimo tego że chowałem włosy pod kaptur potrafiły mi one wychodzić z niego i rozszczelniać maskę.
to znaczy że one żyją - tylko są troszkę złośliwe- ale dobrze że nie zakręcały Ci butli
Właściwie z długimi jest mniejszy problem wg mnie - zwykle mam długie i wystarczy, że przypilnuję przy ubieraniu kaptura, żeby były "gdzieś z tyłu". Doszłam do wprawy, więc frotki mi niepotrzebne. Czasami wręcz puszczam je luzem i wyłażą dołem z laptura, dołem nie ma maski, więc mi nie rozszczelniają Natomiast gorzej było przy długościach niezbyt długich w okolicach twarzy - np. dłuższa grzywka - tu już frotki nie pomogą, toto lubiło wyłazić bokami. Pozostawała dokładność przy ubieraniu kaptura i cierpliwe wpychanie ich pod kaptur, potem uważne nakładanie maski, potem to, o czym Mania pisała - przejechanie łapką dookoła pod kapturem no i poddanie się oględzinom partnera. Teraz grzywka mi już odrosła, więc mam łatwiej. Ale za jakiś czas wrócę do tych trudności... Fryzjer też musi zarobić...
N.
dawno się tak nie uśmiałam
a tak na serio to może wystarczyłoby je rzeczywiście spiąć? Przyznam się, że nie miałm nigdy takich problemów choć od zawsze mam b.długie włosy... cóż, widocznie Twoje są bardziej psotne
Zaczynałem przygodę z nurkowaniem mając bardzo długie włosy. Przyznać trzeba, że to udręka. Nie wspominając już ile czasu trzeba je suszyć, gdy się wychodzi z basenu...
Rada prosta. Złapać wszystkie włosy i związać gumką. Odstające kłaki, wpadające na twarz wyrwać Kitkę wrzucić pod piankę. Zapiąć przy asyście partnera.
Rada jeszcze prostsza. Przyciąć :] Można się przyzwyczaić do nieco krótszych
Ja ogólnie staram się powpychać wszystkie pod ocieplacz ale jak wyłażą dołem to jeszcze zakładam na nie skarpetę. A wokół szyi to już się trzeba bardziej namęczyć - można zaczesać z przodu na klate a z tyłu na plecy. No i jeszcze oczywiście nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku łokcia, chyba że używamy suchych rękawic to wtedy nawet pomagają.
Pozdrawiam.
alhanna [Usunięty]
Wysłany: 02-05-2008, 16:58
Miły Maciej napisał/a:
Ja ogólnie staram się powpychać wszystkie pod ocieplacz ale jak wyłażą dołem to jeszcze zakładam na nie skarpetę. A wokół szyi to już się trzeba bardziej namęczyć - można zaczesać z przodu na klate a z tyłu na plecy. No i jeszcze oczywiście nadgarstki - tym razem zaczesujemy w kierunku łokcia, chyba że używamy suchych rękawic to wtedy nawet pomagają.
Wstaw prosze swoje zdjecie do posta, bo mnie zaciekawiles tym opisem.
A kciuk przeciwstawia sie pozostalym 4 palcom - jak u ludzi? Czy chwytasz przedmoty nachwytem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko