Wysłany: 12-05-2008, 15:46 Nowe filmiki z jaskiń Florydy
Na stronie można zobaczyć kilka filmików z tegorocznego wyjazdu do jaskiń Florydy. Na razie jest videorelacja z Buford Spring (najtrudniej było dotrzeć ale się opłaciło), z Eagle's Nest (Lockwood Tunel - głęboko i długo) i z Ginnie (główna lina razem z Casey McKinlay - to ten od extremalnego trawersu w Wakuli - jak widać nurkuje nie tylko z nurkami GUE )
Wkrótce jeszcze jeden filmik z Ginnie - tym razem z Jerzykiem, oraz filmik z Frankena z ostatniego piątku - warunki jakie tam były opisał w innym wątku Silva.
pozdrawiam
Wysłany: 12-05-2008, 22:36
Jak zwykle fajne filmiki Milo jest czasami popatrzec jak sie nurkuje w miejscach niedostepnych dla zwyklych smiertelnikow. Obysmy mogli ogladac wiecej takich relacji.
Casey McKinlay domyslam sie ze to ten ze "zderzakiem", (zreszta jak widac pomocnym ). Niezly patent.
Wysłany: 14-05-2008, 13:48 Re: Nowe filmiki z jaskiń Florydy
Slawek Packo napisał/a:
Na stronie można zobaczyć kilka filmików z tegorocznego wyjazdu do jaskiń Florydy.
Super filmiki - kolejne do mojej kolekcji na deszczowe dni, a ostatnio takich sporo. Ogladam i ogladam i nie moge sie doczekac wyjazdu na Floryde, a to jeszcze tydzien. Dzieki
MRP
[ Dodano: 14-05-2008, 14:50 ]
Plotek napisał/a:
Slawek Packo napisał/a:
Nie, to ten z Ginnie w czerwonym skafandrze.
No tak wystarczy poczytac napisy koncowe, zreszta nawet skuter mial podpisany
Musze przyznac ze szpej Alexa robi wrazenie, oraz to jak posluguje sie trzema latarkami.
Ja podziwiam gracje i lekkosc z jaka Casey operuje skuterem - to sa lata praktyki. Podobny styll do JJ.
Wysłany: 14-05-2008, 14:04
MRP napisał/a:
Ja podziwiam gracje i lekkosc z jaka Casey operuje skuterem - to sa lata praktyki. Podobny styll do JJ.
Dla mnie obaj (Alex i Casey) sa bardzo ok. I choc kazdy z nich nurkuje inaczej to obaj maja w jaskiniach (i nie tylko) poważne osiagniecia (Alex np. Beaconwood System a Casey oczywiscie Wakulla)
Dla mnie obaj (Alex i Casey) sa bardzo ok. I choc kazdy z nich nurkuje inaczej to obaj maja w jaskiniach (i nie tylko) poważne osiagniecia (Alex np. Beaconwood System a Casey oczywiscie Wakulla)
Slawku masz racje. Nie staralem sie pomniejszac osiagniec Alexa czy tez go krytykowac, nigdy z nim nie nurkowalem. Po prostu zwrocilem uwage na technike operownia skuterem Casey - zdecydowanie w pierwszej piatce osob z ktorymi skuterowalem.
MRP
[ Dodano: 14-05-2008, 23:38 ]
Tak na marginesie - czy ktos sie wybiera na konferencje NSS-CDS w przyszlym tygodniu na Florydzie?
MRP
Tak na marginesie - czy ktos sie wybiera na konferencje NSS-CDS w przyszlym tygodniu na Florydzie?
Czy to tam ma byc cos dogadane o wzajemnym udostepnieniu jaskin (przynajmniej niektorych) miedzy NSS-CDS, NACD i GUE?
Nie mam pojecia ale jak cos zostanie zdecydowane to dam znac. Wszyscy "key players" tam beda wiec moze cos sie ruszy. Jesli chodzi o Wakulla to watpie.
[ Dodano: 15-05-2008, 19:48 ]
Mania napisał/a:
O Wakulle, z tego co slyszalam, to "wojna" toczy sie juz od jakiegos czasu, a poziom irytacji niektorych wzrasta, i to w postepie geometrycznym
Mania
Na pewno odkad ja bylem zainteresownay nurkowaniem w jaskiniach czyli od 96 roku. Dla scislosci, w czasie tego okresu Wakulla byla udostepniona dla osob nie zwiazanych z WKPP, ale przez b. krotki czas (e.g. projekt B. Stone'a Wakulla 2)
Ech... dzięki za filmiki ja też dołącze do mojej kolekcji, można powiedzieć że ja to dopiero narybek w nurkowym świecie a to co wy robicie to marzenie. Dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko