Wysłany: 21-07-2008, 15:06 Szkolenie w Łodzi lub okolicach
Witajcie
Będę wdzięczny za podpowiedź w której z Łódzkich szkół zrobić kurs- wiem że to początek przygody i nauki ale jakoś zacząć trzeba a chciałbym by była to jakość a nie jakoś
Namówiłem żonę, idziemy razem, więc zanim wydam ponad 2 tys. z chęcią posłucham doświadczonych.
Dzięki za odzew i namiar na seaquest ( choć większość tamtych postów przypomina tematykę "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi")
Trochę poszperałem w sieci i znalazłem jeszcze dwie szkoły- Łódź Podwodna ( instruktor p. Bartłomiej Sadowski) i Batysfera . Macie o tych miejscach/ludziach jakieś opinie?
Troszkę opinii o łódzkich szkołach znajdziesz jeszcze pod koniec wątku nt. okolicznych miejsc nurkowych: KLIK!
Jeżeli zależy Ci na jakości szkolenia to proponowałbym jednak darować sobie Seaquest. Na podstawie własnych, zeszłorocznych doświadczeń muszę się niestety zgodzić z opinią Martusi o ichnim instruktorze. Jeżeli nie masz alergii na CMAS, to może pofatyguj się do Gałacha na ul. Sowią 4 - zapewne sam już nie szkoli ale podejrzewam, że będzie mógł Ci doradzić jakiegoś instruktora na poziomie.
Spróbuj w Batysferze na ul. Śląskiej 15. Tamtejszego instruktora, Mikołaja, mogę z czystym sumieniem polecić. Szkoli w PADI, to najpopularniejszy obecnie system stopni.
Kilku znajomych już tam wysłałem i nadal są moimi znajomymi
na Targowej jest P. Szadkowski. ja zapisałem się u niego pare lat temu. kurs basenowy prowadził Marek Miklaszewski i Cezary Dałek. według mnie spoko Panowie. P1 i P2 też u nich robiłem. wyżej wspomniany Rysiu Gałach też chyba jeszcze prowadzi szkolenia. zadzwoń zapytaj.pozdrawiam
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 23-07-2008, 07:09
kurzawa2 napisał/a:
na Targowej jest P. Szadkowski. ja zapisałem się u niego pare lat temu. kurs basenowy prowadził Marek Miklaszewski i Cezary Dałek. według mnie spoko Panowie. P1 i P2 też u nich robiłem. wyżej wspomniany Rysiu Gałach też chyba jeszcze prowadzi szkolenia. zadzwoń zapytaj.pozdrawiam
Też polecam, szkoli jeszcze z nimi Jurek Żychliński. Rysia namawiam od 2 tyg. by zrobił dla mnie kurs nitroxowy (PN1 - tylko On z całej grupy ma uprawnienia do takiego szkolenia) ale twierdzi, że już przestał szkolić. Basen u Marka przypominał obóz wojskowy ale naprawdę dużo się nauczyłem i nie żałuję. Wszyscy mają najwyższe CMAS-owskie papiery instruktorskie (M3) i po ponad 30 lat doświadczenia jako instruktorzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko