Zapytam może inaczej, czy ma być to stawka która wynika z :
Powinna to być taka stawka, żeby instruktorowi opłacało się pracować, a kursant był zadowolony. Jaka więc byłaby średnia, akceeptowana przez forumowiczów stawka godzinowa za pracę instruktorską ?
BitPump napisał/a:
A dlaczego nie bierzecie dodatkowych możliwości?
Oczywiście, że można brać i inne możliwości pod uwagę, ale elementy promocji, reklamy czy szkoleń "stażowych" są formą przejściową, a mnie chodziło o regularne ceny.
Wysłany: 29-02-2008, 10:49
BitPump napisał/a:
Kiedys publicznie (na sekcie) zaproponowalem kurs PADI AOWD za 100 zl + 100 zl podrecznik + 100 zl certyfikat, w tym byly gazy instruktora.
...może jeszcze kiedyś trafią się taka okazja
IMHO: wiedzy nigdy nie za wiele, a Ci co nurkują i tak dzielą się na mądrych i głupich, mniej czy bardziej doświadczonych a nie na to jaki kolor ma ich certyfikat.
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-02-2008, 10:54
Bogus napisał/a:
BitPump napisał/a:
Kiedys publicznie (na sekcie) zaproponowalem kurs PADI AOWD za 100 zl + 100 zl podrecznik + 100 zl certyfikat, w tym byly gazy instruktora.
...może jeszcze kiedyś trafią się taka okazja
Była niedawno kolejna propozycja z mojej strony. Kurs Nitrox (wg. standardów PADI lub TDI) za cenę samego plastiku i podręcznika. Oferta do znalezienia na forum w temacie o zimowym spotkaniu Forum-Nuras.
Efekt - zgłosiła się zaledwie jedna chętna osoba na kurs. Niestety, kurs się nie odbył, bo organizatorzy zdecydowali o rezygnacji z imprezy.
BitPump myślę że chętnych znalazło by się wielu. Kurs który proponowałeś miał się odbyć na zlocie ale niestety nie każdy miał czas i ochotę się na tym zlocie pojawić. Myślę że gdybyś zaproponował lokalnie to na brak chętnych byś nie narzekał.
Wysłany: 29-02-2008, 16:17
train napisał/a:
BitPump myślę że chętnych znalazło by się wielu. Kurs który proponowałeś miał się odbyć na zlocie ale niestety nie każdy miał czas i ochotę się na tym zlocie pojawić. Myślę że gdybyś zaproponował lokalnie to na brak chętnych byś nie narzekał.
Koszt zlotu był niższy niż normalny koszt kursu, więc warto było przyjechać nawet dla samego kursu.
I tak i nie. Cena kursu oscyluje około 300 zł.
W ramach zlotu to bardziej niż opłacalne i tu pełna zgoda.
Jadąc na zlot tylko aby zrobić kurs moim zdaniem już nie.
Nawet mając nawet do wyboru kilka godzin jazdy w tą i z powrotem + koszty paliwa też może się nie opłacać.
Naprawdę doceniam to co robisz ale robiąc kurs lokalnie zlikwidowane są wszystkie "przeciw".
Wysłany: 09-07-2008, 13:51
Bogus napisał/a:
I tak czekam i czekam a tu o nowych terminach nic nie słychać
Widzisz, jak było poza sezonem i miałem zakaz nurkowania (kręgosłup) to robiłem kursy promocyjne. Teraz jak mogę nurkować i jest sezon... trudno mi wygospodarować czas na gratisy.
Ale zgłoś się na PW - może coś się uda wykombinować
Wysłany: 23-07-2008, 16:48
IMHO to miłe, że są jeszcze pasjonaci, którzy z zapałem robią to co kochają i to na wysokim poziomie. A nurkowanie to piękny sport, który wymaga ciągłego szkolenia i podnoszenia swojej wiedzy i umiejętności.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko