Pierścienie wklejone na stałe, jedna kieszeń, łaty kolanowe wykonane z cordury,
zamek gazoszczelny z tyłu, zawory Sitech, kryzy lateksowe.
Szczególnie interesują mnie opinie ludzi którzy używali takiego suchacza:
Mam konkretne pytania.
-jaki jest czas oczekiwania przy opcji ( szycie na miarę ) i o ile w takim przypadku
wzrośnie cena zakupu ?
A może nie warto długo czekać i dopłacać do szycia na mirę, lepiej wybrać najbardziej
mi odpowiadający standardowy rozmiar ?
-czy warto kupić z pierścieniami wklejonymi na stałe a jezeli tak, to czy można wtedy
stosować zarówno mokre jak i suche rękawice ?
Czy może lepiej wybrać opcję pierścieni do samodzielnego montażu ?
I opcjonalnie w ciepłych wodach nurkować w mokrych rękawich a i wtedy mam
możliwość samodzielnej wymiany manszet ?
-czy warto zamówić suchacza nie z jedną a z dwoma kieszeniami ?
I na koniec proszę o podpowiedź dotyczącą jakiegoś możliwie uniwersalnego
( na lato i zimę ) ocieplacza, oczywiście do suchego skafandra.
Zaproponowano mi : ocieplacz gruby Trilaminate-Thermoflex/Thinsulate z membraną oddychającą i polarem od wewnątrz również firmy Eques.
Dodam jeszcze, że używłem już opcji " szukaj " w FN ale to co przeczytałem nie rozwiało wszyskich moich wątpliwości.
Wiek: 39 Dołączyła: 06 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: Ciepłowody
Wysłany: 15-08-2008, 14:06
EQUES:
1. Przy szyciu na zamówienie czekasz przeważnie o dwa tygodnie dłużej, niż ci obiecują na początku.
2. Za szycie dopłacasz 20%
3. Kiedy szyłam dla siebie skafander na miare, to dostałam o 20 cm za długie nogawki, 10 cm za długie rękawy, kryzę neoprenową jak na 20 litrowe wiadro i manszety jak na butelkę Coli. A pioz łożeniu reklamacji kazakli mi dopłacić ze 400 zł za poprawki i jeszcze za przesyłkę na mój koszt, a skafander i tak musiał jechac do nich z powrotem, bo okazał się nieszczelny.
4. W pasie jest tak szeroki, że mogę założyc ze dwa ocieplacze.
* Pierścienie wklejone sa ok i można bez problemu nurkowac w mokrych rękawiczkach.
Plusem jest prosta wymiana manszet.
* Kieszenie zawsze jest lepiej mieć dwie.
* Guma wokół zaworów po miesiącu się odkleja i odstaje.
* Buty maja maja za twardą gumę i mpękaja na zgieciu nad stopą.
Mimo wszystko ich skafandry są nie do zajechania- mnóstwo ludzi w tym nurkuje.
Mój po przejścich juz drugi rok daje radę.
Audik zanim zaczniesz szyć na miarę to przymierz sobie, a nóż będzie git (ja tak miałem). Poza tym u mnie sie nic nie odkleja, skafander mam co prawda dopiero od pół roku ale wygląda jak w dniu zakupu.
Kompletując sprzęt ponownie proszę o Wasze opinie, tym razem
na temat suchacza Eques Try Tech Link
Ujeżdżam takowego ze 3 lata (ca. 200 nurów) - żadnych większych uwag nie mam - jest OK
- nic się nie odkleja
- napisy się wytarły nieco
- płetwy wytarły wyraźne wgłębienia w kaloszach
- raz wymieniona kryza lateksowa i manszety
- od jakiegoś czasu podcieka upustowy Sitech - ponoć tak mają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko