Powiem tak: zadałeś świetne pytanie.
Znajduję się w tym sam miejscu (pozwolę sobie skrócić swoją historię nurkową).
Przechodzę do sedna.
Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest TUSA BCJ-6900 X-PERT BP waga ok. 2,5 lub IMPREX PRO 3D waga 3,5kg
może trochę pogubiłem literówkę.
W rankingu nieźle się trzyma (oczywiście moim)- (czytaj: subiektywnie):
AQUALUNG MALIBU waga 3.3kg
PROSZE O SWOJE SPOSTRZEZENIA!!!!
ps
w niczyn nie nurałem nie wiem jak się w tym nura. To jest moja wiedza tylko na podstawie folderów i specyfikacji producentów. Dodam że, widziałem też mały fajny DIVE RITE , ale już chyba nie robią, bo w necie nie mogę go znaleźć.
[ Dodano: 25-08-2008, 20:29 ]
a...zapomniałem dodać. Jeśli chodzi o CRESSI to osobiście bardziej mi się podoba BACK JAC
Prosty komplecik:
- płyta aluminiowa - 0,5 kg
- uprząż z klamrą i D-ringami - ok. 0,7 kg
- mały adapter aluminiowy ze śrubami - ok. 0,3 kg
- worek do pojedynczej butli - 1-1,5 kg.
RAZEM - 2,5-3 kg
(pewnie można zejść do ok 2-2,2 kg !!! )
No i osławiona łatwość pakowania !!!!!
(nie wspominając o przyjemności nurkowania)
P.
I
Ostatnio zmieniony przez I 26-08-2008, 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Plyta: 250..300 pln (kopia robiona w PL)
Uprzaz: 30 PLN pas + 5x 8 PLN D-Ringi + 5x 4 PLN Stopery + 20 PLN klamra
Worek: ~1000..1300 PLN - razem z pasami mocujacymi
Można nawet "zaszaleć" np. w diverswarehouse.co.uk :
- oryginalną płytę OMS Aluminium - 52,5 funta
- i lekki jednopowłokowy worek Apeks WTX3 - 110 funtów
lub np. w godive.net :
- płyta Diverite Aluminium - 39 funtów
- uprząż Diverite Basic Harness - 26 funtów (tylko pas kroczny trzeba dokompletować)
- worek Apeks WTX3 - 99 funtów !!!
P.
I
PS.
Zostaje dokombinowanie lekkiego aluminiowego adaptera i pasa lub dwóch do poj. butli.
(można wręcz pomyśleć o aluminiowej płycie typu Combo - nie trzeba adaptera i śrub)
Ostatnio zmieniony przez I 28-08-2008, 10:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko