Film nakrecony podczas kilkunastu nurkowan w czerwcu i lipcu 2008 na poludniowych rafach Hurghady.
Tylko dla tych co lubia ogladac te "ped...skie" rybki.
No to na moje warunki amatorskie i miłe wspomnienia widzę że coś z tego będzie.Pozdrawiam.Napisz jeszcze a jak foty robiłeś z lampą czy bez.Czy przy lampie wychodziło ci ściana rozświetlonych farfocli jak w Polsce? Czy tez spoko aparat(autofocus)bez problemu łapał ostrość?
Ostatnio zmieniony przez OLO Wawa 07-09-2008, 16:25, w całości zmieniany 1 raz
Foty robilem z lampa i bez. Czesto z lampa wychodzily "farfocle" o ktorych piszesz - nie mam nakladki szerokokatnej. Finalnie lepiej mi wychodzily te bez lampy.
Aparat bez problemu lapal ostrosc.
Pewnie masz na myśli dyfuzor zakładany na lampe.
Mam go ale to nic albo niewiele zmienia. Też generalnie robię bez lampy,zdjęcia doświetlam lampą zewnętrzną 50w na głębokościach. W naszych ciemnych wodach w granicach amatorskiej fotografi akceptowalne.Generalnie kombinuję sam zrobić lampy na statywach 2x35W szeroki kąt na zasadzie "Grozy".Bardziej zalezy mi na robieniu Video.Pozdrawiam
Nie, chodzi mi o nakladke szerokokatna - obiektyw szerokokatny, rybie oko itp
Wtedy mozna zdjecia zrobic z blizszej odleglosci (z uzyciem lampy z dyfuzorem) i z niezla jakoscia.
Kangur, bardzo sympatyczny filmik - a najbardziej ujęło mnie to płynięcie za tą przerośniętą rybką akwariową (no ta malowana w backslashe, nie pamiętam, jak się nazywa). Inne potwory też w porządku. :)
Zdaje się, że kręciłeś to kompaktowym Canonem A70, tak? No i dobrze - z tych maleństw można całkiem sporo wyciągnąć (nawet bez lampy), a mają tą niezaprzeczalną zaletę, że można je zabierać pod wodę przy okazji, praktycznie na każde nurkowanie - zawsze sobie mogą dyndać na sznurku i nie trzeba się z nimi wozić jak z poważnymi "cekaemami". To tak jak z super kurtkami nieprzemakalnymi - czasem większą szansę na zmoknięcie ma posiadacz takiej kurtki (bo jest tak duża, że nie chce się jej ciągle targać ze sobą), niż ten, co ma tanią, którą łatwo złożyć w kostkę i wcisnąć na dno plecaczka.
Ja bawię się Canonem A570IS (bez lampy), sprzęcik prosty, o niewielkich możliwościach, ale jestem świadom, że nawet jego możliwości nie potrafię jeszcze wykorzystać. Ostatnio próbuję robić zdjęcia na nieco dłuższym czasie (preselekcja), może to coś da?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko