Ja mam Omer Zoom Pro. Dlaczego, bo jest najprosza, nie ma sie co zepsuc, ma bardzo miekki ustnik, mozna ja wlozyc pod pasek maski bez sprzaczki. Nie czuje aby blokowala mi oddech, latwo sie przedmuchuje na pow. bo w trakcje wynurzenia to kazda da rade.
Zaworki, podobnoz najlepsze sa w fajkcach Technisuba, khmm Aqualunga obecnie. Coz zaworek zaworkiem i moze sie wydawac, ze fajka jest sucha a tu zonk przy zaciagnieciu powietrza. Wole sie nie zastanawiac, tylko wiedziec, dlatego wybralem bez zaworka.
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 13-10-2008, 19:47
fajkę wyłącznie z zaworkami odprowadzającymi wodę tj. u dołu.
jeśli zamierzasz polować, lepsze jest ta całkowicie najprostsza (zaworki trochę hałasują).
Za to jestem przeciwnikiem rurek tzw. suchych. te pływaczki potrafią się zaciąc, lub otworzyć, zależności co tworzysz pod wodą, lub się samodzielne zamknąć jeśli wykonujesz gwałtowny wdech - czyli same problemy - a nie jest miło się zachłysnąć wodą
Zaworki - owszem ale tylko ułatwiające wydostanie się wody, nie odwrotnie.
Tak, jeśli poluje się na bezdechu i posiada kartę łowiectwa podwodnego.
Mowa tu o Polsce, UE czy o calym swiecie????
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 14-10-2008, 12:58
o Polsce (karta łowiectwa podwodnego, na bezdechu i oczywiście za zgodą użytkownika wody),
w Norwegii o ile nic się nie zminiło, nie jest wymagane. Jak jest w innych krajach nie wiem.
nie wierz wędkarzom że łowcy wyciągają tylko najpiękniejsze, najwieksze okazy i że to z ich powodu brakuje ryb.
Nie mówmy o kłusownikach (najrozmaitszego sprzetu).
Zawody wędkarze kontra łowcy wybitnie pokazują możliwości w połowie ryb jednej i drugiej strony - jakoś zawsze walka jest wyrównana i żadna frakcja nie ma przewagi.
Łowca nie bedzie polowal w wodach o słabej widoczności, a wędkarzom to wszystko jedno.
Ostatnio zmieniony przez Nuroslaw 14-10-2008, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
Ale na łowisku wrzeszczy "byłem pierwszy , tu nęciłem"
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 15-10-2008, 13:59
zawsze możesz mu powiedzieć, że wiesz, bo kupa karmy leży na dnie i gnije, aż ryba nie chce tego już jeść. I żeby nie dawał tyle makaronu, bo chyba od wiosny już leży i spleśniał.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 15-10-2008, 17:30
Nuroslaw napisał/a:
zawsze możesz mu powiedzieć
Chyba widujemy różnych wędkarzy. "Moi" nie słuchają...
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 16-10-2008, 11:48
czy można coś zrobić abym widział wszystkie wypowiedzi ?
Patrząc na listę odpowiedzi, ostatni wypowiedział się w tym wątku jacekplacek. Jak wejdę obejrzeć wątek, nie ma śladu jego postu. Ktoś wie co jest grane. Gdzie kliknąć aby to zmienić ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko