Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 01-01-2009, 20:30 Re: Attersee
wiolka napisał/a:
czy miesiąc kwiecien to dobra pora na nura w attersee
IMHO nie. Nie wiem czego oczekujesz po tych nurkowaniach (także w kwestii miejscówki), ale proponowałbym rozważyć weekend majowy (którego de facto w tym roku nie będzie) lub Boże Ciało.
Ostatnio zmieniony przez TomM 01-01-2009, 20:31, w całości zmieniany 1 raz
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 01-01-2009, 21:07
wiolka napisał/a:
Które miejsca tam polecacie??
Rzeka Traun: nie miałem, niestety, przyjemności. Są dwa krótkie okresy obniżonej wizury. Jeden z nich to właśnie początek maja.
Witam czy miesiąc kwiecien to dobra pora na nura w attersee?? Które miejsca tam polecacie??
Wszystko zalezy jakie nurkowania wchodza w gre. Pamietac nalezy ze to jezioro gorskie i rostopy z okoliczynych gor wplywaja do niego.
W maju 2008 po ulewie w 15 minut widocznosc z 10-15m spadla praktycznie do zera.
Nastepna kwestia to termoklina ktora we wrzesniu potrafi byc nawet okolo 20 metra co pozwala na dluzsze deco. Wiosna jest zimno.
Jestem podobnego zdania jak TomM lepszy maj /czerwiec albo jesien.
Ja tam tylko raz byłem na początku maja. Śnieg jeszcze nawet trochę padał.
Przy powierzchni w najlepszym wypadku było 7 stopni, co było i tak wyczuwalnie lepsze niż 4 st. głębiej. Więc na deko trochę wiało mrozem.
Kumple, którzy byli we wrześniu mieli zielsko i rybki w litoralu i do tego ciepłą wodę nad termokliną. Przynajmniej im się na deko nie nudziło i nie marzło.
Wysłany: 02-01-2009, 18:16
Kwiecien nad Attersee to wg. opinii miejscowych zwykle jeszcze zima. Ja tez tam raz trafilem na snieg na poczatku maja.
Natomiast wrzesien, rowniez wg. opinii miejscowych, jest fajny, bo jest juz po sezonie, a zwykle slonecznie i cieplo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko