Wysłany: 21-11-2003, 09:51 jak grubośc pianki wybrać...
chcę kupić sowjej żonie na gwiazdkę piankę. Byliśmy tym roku w egipcie i nurkowanie spodobało się jej na tyle, że postanowiła dalej inwestowac w ten sport;) Ja postanowiłem że kupię jej piankę. Mam pytanie jaką grubośc radzicie na ciepłe wody?
Wysłany: 21-11-2003, 10:11
musisz jeszcze dodac jakim zmarzlachem jest Twoja zona.
sa ludzie, ktorzy nawet w Egipcie nurkuja w suchaczach (choc czesto sa jeszcze inne powody).
normalnie piatka powinna spokojnie wystarczyc.
pamietaj jednak, ze przy dluzszych zejsciach czlowiek sie znacnie wychladza i kapturek tez nie bylby zlym pomyslem.
ja mam pianke 5 plus docieplacz 7 i bardzo to sobie chwale - u nas zakladam jedno i drugie, w cieplej wozie wylacznie overall
pozdrawiam
Kuba
jenny [Usunięty]
Wysłany: 21-11-2003, 10:22
Witam,
ja mam 7+7 plus neoprenową opaskę. I kombinuję w zależności od temperatury wody. Ostatnio, gdy byłam w Egipcie jedna osoba w mojej grupie pływała w bawełnianej koszulce, a drugi kolega miał na sobie 5 + 5 i dostawał gęsiej skórki. Jak widzisz jest to bardzo indywidualne.
Jestem strasznym zmarzlakiem, ale w Egipcie plywam w overallu 5 mm i wystarcza. Ewentualnie mozesz jej kupic jeszcze 3mm shorty - zeby wkladala pod spod, a na to 5mm - powinno byc ok nawet w miesiacach zimowych (oczywiscie w Egipcie czy innych cieplych wodach). W Polsce bez 7+7 to sie pewnie nie da ( a mnie i tak jest wtedy zimno).
Mania
Hej,
Kup taka pianke zeby nie byla tylko na Egipt - a nuz zachce wam sie nurkowac nie tylko w Egipice a powinnien byc to zakup na dlugo.
Ja mam 7+7 i kapturek - w cieplejszych uzywam one piece plus kapturek i wcale nie bylo mi goraco!! (choc nie moglam sie doczekac zeby wskoczyc do wody..
Pozdrawiam
Bania
Stopień: Aowd + deep i suchi
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2003 Posty: 356 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 18-12-2003, 23:59
Ja również polecam 7 + 7 mm i to najlepiej z uszczelnionymi manszetami na końcówkach rękawów i nogawek niby "półsuchy". Pływałem w 5+5mm i jakoś tak nie było przyjemnie dłużej pływać poniżej termokliny w naszych polskich wodach.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko