http://www.nurkomania.pl/nu003.htm
a masz czym plywac? ja mam starszego motorowodnego, jak bedziesz potrzebowac kogos do ekipy to daj znac na PW.
sskijop [Usunięty]
Wysłany: 24-03-2009, 12:15
własnie kupuje riba brig 4,7 dlugi 60km
rowniez papiery vhs, dsc oraz łączność morską i z nieba spadasz jak masz s.sternika
skad jkestes daj namiary sskijop@interia.pl
zrobilem wszystkie papiery by móc czarterowac łódz z kazdego portu.]
pozdrawiam
kontakt wyslany. btw, do wraczkow przydalby sie gps bo poza groznym i jastarnianym ubotem zdaje sie ze nic nie jest obojkowane. ale moze do wakacji sie dorobie wlasnego
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 25-03-2009, 11:21
A jak jest z nurkowaniem samego skippera? Można zostawić pustą, oznakowaną łódkę?
Wysłany: 25-03-2009, 12:11
Na Wichra możecie smigać, torpedownia babie doły, kuter 14m jastarnia, kuter 35m jastarnia, malutka 30m jastarnia, trałowiec Hel, Abille HEL i coś by się jeszcze wymyśliło. Pływałem RIBem z Jastarni jak chcecie jakieś szczegóły zapraszam na priv.
Ostatnio zmieniony przez rybens 25-03-2009, 12:12, w całości zmieniany 1 raz
szczerze to nie wiem. zawsze mozna sie wytlumaczyc ze bylo to zejscie nieplanowane zwiazane z sytuacja awaryjna . jesli rozwazamy w kontekscie nurkowym. jesli w motorowodnym, to istotne jest aby lodz byla zabezpieczona i nie stwarzala zagrozenia dla pozostalych jednostek. w praktyce oznakowana i zacumowana.
jacekplacek napisał/a:
Robi ktoś kursy w rejonie półwyspu?
kamieniem rzucisz to w szkolke trafisz . osobiscie polecam Witka Gizlera z Gdyni (szkola Skipper), ew. HOM w Pucku, ale nie wiem czy tam szkola motorowodnych, bo jachtowych na pewno. no i czasu potrzeba wiecej bo to obozowe szkolenia. Gizler jest zdecydowanie bardziej rynkowy mimo tego ze udalo mu sie pewien poziom (szkolen) zachowac .
Ostatnio zmieniony przez Haw 25-03-2009, 23:32, w całości zmieniany 1 raz
Witam.
W terminie od 05 do 23 maja będę przebywał na Oksywiu. Szukam możliwości podpięcia się do kogoś kto pływa na zatokę na wraczki (najlepiej w tygodniu). W kieszeni komplet uprawnień: st. sternik motorowodny i stermotorzysta - więc bez problemu pomogę jakby była potrzeba.
sskijop [Usunięty]
Wysłany: 27-04-2009, 21:32
franken47,
dzieki łódz stoi mysle ze kolo 5 maja beda dokumenty gotowe mozna zebrac grupke ludzi zrobic skladke i poplywac?. dam znac
Cześć. Jak już pisałem od 05 maja przez 3 tygodnie jestem na Oksywiu. Popołudnia - po 14.00 - jestem zupełnie bez zajęć. Wolałbym w dni tygodnia ale jakiś weekend wchodzi w rachubę. Razem ze mną będzie jeszcze jedna w pełni ukompletowana osoba. Tak czy inaczej będę się moczył. Wstępnie torpedownia na Babich dołach z płetwy. Od 10 lat pływam na wraki zatoki i nie tylko więc z jednej strony jestem bezpieczny:-)) a z drugiej służę pomocą.
ps. po 05 maja jestem tylko pod komórką : 501198031
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko