Mnie w zasadzie akwarium przekonało do nurków. Tak sobie czasem przylepiałem mocno nos do szyby i wpatrywałem sie w podwodny świat, ale wciąż ograniczony był szybą.
Ja też uwielbiam gapić się godzinami na rybki, niestety nie mam dość czasu żeby się tym profesjonalnie zajmować . Mam jednak nadzieje, że to się zmieni
akwarystyka zaraziła mnie do nurkowania w tym sensie, że pod wodą nadal czuję się akwarystą
Znaczy nurkując w jeziorze zastanawiasz się że azotany za wysokie bo glonów za dużo?
Ja sam odpaliłem niedawno 350L ryboku, ale traktuję je tak, jak powinno się je traktowac, czyli nie o rybki chodzi, tylko o całokształt. Po przeprowadzce do nowego lokum pewne już jest że odpalę w salonie 1250L mizube Ale to najwcześniej za rok.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 27-03-2009, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 19-04-2009, 21:38
stara miłość nie rdzewieje, wracam do malawi w starym zbiorniku 360 litrów. Ale marzy się zbiorniczek 200x70x70, oczywiście malawi, lub względnie tanga
stara miłość nie rdzewieje, wracam do malawi w starym zbiorniku 360 litrów. Ale marzy się zbiorniczek 200x70x70, oczywiście malawi, lub względnie tanga
Taki zbiorniczek to już sporawa inwestycja i wymaga niestety odpowiedniego przygotowania konstrukcji budynku lub kosztownej adaptacji istniejącego. Przy minimalnie większych wymiarach wyszły mi koszty ponad 20000zł, dlatego na razie poprzestałem na przygotowaniu potencjalnego miejsca. Bóg da to i zbiornik stanie. Na razie są inne wydatki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko